Ως μια επένδυση που θα εκτοξεύσει το κύρος και τη δυναμική της Λευκάδας και των Ιονίων Νήσων σε ολόκληρο τον κόσμο, βλέπει η Περιφέρεια το νέο πρότζεκτ που ετοιμάζει στο νησί του Σκορπιού, ο Ρώσος κροίσος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Οι εργασίες ανοικοδόμησης του τεράστιου αυτού έργου,

Epiloges Press

Epiloges Press

Ως μια επένδυση που θα εκτοξεύσει το κύρος και τη δυναμική της Λευκάδας και των Ιονίων Νήσων σε ολόκληρο τον κόσμο, βλέπει η Περιφέρεια το νέο πρότζεκτ που ετοιμάζει στο νησί του Σκορπιού, ο Ρώσος κροίσος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Οι εργασίες ανοικοδόμησης του τεράστιου αυτού έργου, για τα ελληνικά δεδομένα, πρόκειται να αρχίσουν προς το τέλος του καλοκαιριού του 2018, καθώς αυτή τη στιγμή οι υπεύθυνοι του έργου περιμένουν την τελευταία άδεια ώστε να αρχίσουν τις εργασίες.

Ο Ρώσος κροίσος σχεδιάζει την ανοικοδόμηση επαύλεων στο νησί, ένα έργο ύψους 120.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο περιλαμβάνει την ανέγερση 12 ή και περισσότερων πολυτελών μονοκατοικιών, εμβαδού 500 έως 1.200 τμ η καθεμία, με συνολική δυναμικότητα 48 κλινών καθώς και άλλες συνοδευτικές εγκαταστάσεις, όπως spa, εστιατόρια και μαρίνα. Ακόμα έχει σχεδιαστεί η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως γήπεδα γκολφ, τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Το νησί που αποκτήθηκε από την οικογένεια Ωνάση φαίνεται ότι θα θυμηθεί ξανά τις ένδοξες στιγμές που έζησε όταν ήταν στην ιδιοκτησία του Έλληνα κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση.

Στόχος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ είναι να δημιουργήσει το πρώτο συγκρότημα πολυτελών καταλυμάτων στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε ιδιωτικό νησί και ένα από τα λίγα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το νησί του Σκορπιού που αποκτήθηκε πριν περίπου πέντε χρόνια από την χρυσή κληρονόμο του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά, εμπίπτει σε ειδικό καθεστώς προστασίας, αφού ολόκληρη η ζώνη στην οποία ανήκει έχει χαρακτηριστεί Natura.

Αυτό σημαίνει, με βάση τους πολεοδομικούς κανονισμούς, ότι δεν μπορεί να χτιστεί πάνω από το 5% του νησιού, γι’ αυτό και η ανάπτυξή του γίνεται με πολύ προσεκτικά βήματα και, όπως έχει δηλώσει ο οικοδεσπότης του, σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον.
Για τη μεγάλη τουριστική επένδυση που γίνεται στο νησί, μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι πάντα υπέρ των μεγάλων επενδύσεων στα νησιά της, αρκεί οι επενδύσεις αυτές να λειτουργούν με ίσους συνταγματικούς όρους με την κάθε ιθαγενή επιχείρηση».

Στη συνέχεια ο κ. Γαλιατσάτος, αναφέρθηκε στους περιβαλλοντολογικούς όρους που έθεσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στους εκπροσώπους του Ρώσου κροίσου, καθώς το νησί βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής ΝΑΤURA είναι δρακόντειοι. «Από τη στιγμή που η πλευρά των επενδυτών ανταποκρίθηκε στους περιβαλλοντολογικούς όρους και ακολούθησαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες που έπρεπε, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έδωσε το “πράσινο φως” για την μεγάλη αυτή επένδυση».

Advertisement
Babis

Αναφερόμενος στα οφέλη που πιθανόν θα έχει η οικονομία των Ιονίων Νήσων από την ανέγερση μιας τόσο σπουδαίας μονάδας στο νησί του Σκορπιού ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε ότι «η επένδυση του κ. Ριμπολόβλεφ θα φέρει μεγάλα κεφάλαια, θα απασχολήσει κόσμο από την περιοχή καθώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και στη γειτονική περιοχή της Λευκάδας θα αναπτυχθούν αρκετά καλά καταστήματα για να φιλοξενήσουν τους πλούσιους επισκέπτες του Σκορπιού».

Για τη μεγάλη τουριστική μονάδα στο Σκορπιό, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θεόδωρος Χαλικιάς, ο οποίος θεωρεί ότι «είναι μια θετική επένδυση, υψηλού επιπέδου που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στο νησί». Ο κ. Χαλικιάς τόνισε ότι η εταιρεία του σεβάστηκε τους αυστηρούς περιβαλλοντολογικούς όρους που έθεσε η ΠΙΝ. «Οι εκπρόσωποι του κ. Ριμπολόβλεφ, όπου συνομιλούσαμε όλο αυτό το διάστημα σεβάστηκαν απόλυτα τους όρους που τους τέθηκαν για το περιβάλλον του νησιού. Μάλιστα εμείς εξετάσαμε και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα γίνει στο νησί όπως είναι τα φυτά, το χώμα και πολλά άλλα».

«Απ’ ό,τι ξέρουμε μεγάλο μέρος του προσωπικού που θα δουλέψει στην τεράστια αυτή μονάδα, θα είναι από την περιοχή της Λευκάδας. Διοικητικό προσωπικό, καμαριέρες, σερβιτόροι, φύλακες μπορεί να είναι ντόπιοι και έτσι θα μειωθεί η ανεργία στο νησί. Ακόμα συνεργεία διάφορων κατασκευών θα πάνε στο Σκορπιό για τις εργασίες ανοικοδόμησης της μονάδας» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θεόδωρος Χαλικιάς για τις νέες θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημιουργηθούν στο νησί από την επένδυση του Ρώσου κροίσου.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, στάθηκε στην μέχρι τώρα καλή συνεργασία και σχέση που έχει η τοπική κοινωνία με τους εκπροσώπους του κ. Ριμπολόβλεφ. «Οι δωρεές που έχουν γίνει στη Λευκάδα, τον δήμο, την περιφέρεια, το λιμεναρχείο, σε φορείς και κοινωφελή ιδρύματα του νησιού είναι πολύ μεγάλες και σημαντικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες έγινε δωρεά μια μεγάλη και ακριβή μηχανή σκάφους, στο δήμο Μεγανησίου, στο ταχύπλοο που μεταφέρει στη Λευκάδα ασθενείς από το μικρό νησί του Ιονίου».

[zougla.gr] 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα