Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
13.7 C
Serres

«Αρχαία Δίκτυα, Συμμαχίες και Πρόξενοι»: Το Επιγραφικό Μουσείο συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Με τον τίτλο «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά» εορτάζονται για το έτος 2024 οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (27-29/9) υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού. Το Επιγραφικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό διοργανώνοντας δράσεις με ειδικό θέμα «Αρχαία Δίκτυα, Συμμαχίες και Πρόξενοι».

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 27/9/2024 στις 12:00 και το Σάββατο 28/9/2024 την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν ωριαίες ξεναγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στο κοινό επιλεγμένα εκθέματα του Επιγραφικού Μουσείου που αφορούν σε συνθήκες συμμαχίας και στα προξενικά ψηφίσματα με τα οποία ο αθηναϊκός δήμος τιμούσε και απένεμε τον τίτλο του προξένου σε ξένους πολίτες που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην πόλη των Αθηνών. Για την παρακολούθηση των ξεναγήσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής από την Παρασκευή 20/9 στο τηλέφωνο 210 8232950 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 13:00).

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς συνδιοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο πρωτοξεκίνησε τη δράση το 1985. Πρόκειται για μία από τις ευρύτερα εορταζόμενες συμμετοχικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, χιλιάδες μνημεία και χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους, ορισμένα από τα οποία συνήθως είναι κλειστά για το κοινό κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους. Ο κόσμος μπορεί να τα επισκεφθεί δωρεάν, να μάθει για την κοινή πολιτιστική κληρονομιά τους και να αποτελέσει μέρος της προσπάθειας για τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής κληρονομιάς για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.



Babis

Περισσότερες πληροφορίες: https://culture.ec.europa.eu/el/cultural-heritage/initiatives-and-success-stories/european-heritage-days και

https://www.europeanheritagedays.com

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Πολιτισμός«Αρχαία Δίκτυα, Συμμαχίες και Πρόξενοι»: Το Επιγραφικό Μουσείο συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Άγρια Θάλασσα, της Ελευθερίας Καλογνωμά

Ο κόσμος της κάποτε έχασε την ισορροπία του, έγειρε...

“1958”: Ένας θεατρικός μονόλογος για την πρώτη περίοδο του Μίκη Θεοδωράκη στο Παρίσι

Το “1958” είναι ένας μουσικός θεατρικός μονόλογος για την...

Δράμα: Το λεύκωμα «100 χρόνια Καλαμπάκι» τιμά τις ρίζες και τη μνήμη

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, που αποτυπώνει την ταυτότητα, τη μνήμη...

Τελευταία Νέα