«Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε θετικές εκπλήξεις» Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας συναντήθηκε με στελέχη του Δήμου Ηρακλείου, τον δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό και τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, συνοδευόμενος ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε θετικές εκπλήξεις»

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας συναντήθηκε με στελέχη του Δήμου Ηρακλείου, τον δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό και τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρο Βασιλικό, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του.

Ο κ. Αρκουμανέας δήλωσε ότι οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στο νησί έχουν βοηθήσει σημαντικά στο έργο που επιτελείται. Εξήρε τον ρόλο και το επίπεδο συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ εξήγησε ότι η σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων τις τελευταίες εβδομάδες αντανακλά στην αισιοδοξία που υπάρχει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να είναι συνεπείς με τα μέτρα που πρέπει να τηρούν. Παράλληλα, κάλεσε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί.

«Μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε τη δυνατότητα εμβολιασμού όλων των ηλικιακών ομάδων. Ήδη, όμως, οι ηλικίες από 30 ετών και άνω εμβολιάζονται και αυτό έχει σημασία. Πρέπει να κλείσουμε το ραντεβού μας και να κάνουμε τον εμβολιασμό μας. Αυτό είναι το βασικότερο “όπλο” που διαθέτουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και σημείωσε ότι καθημερινά γίνονται περίπου 110.000 εμβολιασμοί στη χώρα.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα του τουρισμού από αύριο, σημείωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Φέτος τα “όπλα” που έχουμε στα χέρια μας -ο εμβολιασμός και διάθεση μεγαλύτερου αριθμού τεστ- μας θωρακίζουν δυναμικά. Οι επισκέπτες που θα αρχίσουν να έρχονται, θα έχουν ή εμβολιαστεί ή θα έχουν κάνει τεστ 72 ώρες πριν. “Ανοίγουμε” τον τουρισμό με ασφάλεια και για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων».

«Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε θετικές εκπλήξεις»
Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας επισήμανε ότι έχουν μπει οι βάσεις ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις «να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλύτερη τουριστική σεζόν φέτος», προσθέτοντας πως υπάρχει αισιοδοξία, καθώς φέτος «με πολύ περισσότερα εργαλεία θα μπορέσουμε να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα».

Advertisement
MEGA

«Αν καταφέρουμε τις επόμενες εβδομάδες να συνεχίσουμε την καλυτέρευση της εικόνας της πανδημίας στη χώρα, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε θετικές εκπλήξεις ως προς την πορεία της σεζόν φέτος», υπογράμμισε ο κ. Βασιλικός σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έτοιμοι να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται δήλωσαν τόσο ο δήμαρχος Ηρακλείου όσο και ο περιφερειάρχης Κρήτης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη να εκκινήσει και να πάει καλά ο τουρισμός στο νησί, καθώς αποτελεί ζητούμενο ζωτικής σημασίας. Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του κ. Αρκουμανέα και και του κ. Βασιλικού με φορείς του τουρισμού σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

23/02/26 11:12 μμ

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

23/02/26 10:06 μμ

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:52 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:36 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

23/02/26 9:55 μμ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

23/02/26 9:31 μμ

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι - video

23/02/26 8:06 μμ

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι – video

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης - video

23/02/26 7:51 μμ

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης – video

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα - video

23/02/26 7:42 μμ

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα – video

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας - video

23/02/26 7:35 μμ

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας – video

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες - video

23/02/26 7:23 μμ

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες – video

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών - Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά - video

23/02/26 7:00 μμ

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών – Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά – video