Συνεδρίασε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ των θεμάτων συμπεριλαμβανόταν και το θέμα της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Συνεδρίασε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Μεταξύ των θεμάτων συμπεριλαμβανόταν και το θέμα της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Βισαλτίας για το έτος 2020, το οποίο είχε αναβληθεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επικράτησαν οι εντάσεις και οι κραυγές.

Αυτό όμως που κέρδισε τις εντυπώσεις, ήταν η άρνηση της πλειοψηφίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ψηφίσει θετικά στην εισήγηση του θέματος του Τεχνικού Προγράμματος. Συνέπεια αυτού να μην συζητηθεί το θέμα του Προϋπολογισμού του Δήμου του 2020 σε ειδική συνεδρίαση που ακολουθούσε της τακτικής.

Για την ενημέρωση των Δημοτών αξίζει να αναφέρουμε ότι, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η αντιπολίτευση ζήτησε και πήρε αναβολή του θέματος για να καταθέσει, όπως αιτιολόγησε, τις προτάσεις της και να συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Παρά την εξέλιξη αυτή όμως, πρώτον, στην συνάντηση που ακολούθησε με πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων και δεύτερον ενώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα συμπεριλήφθηκαν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από όσους παραβρέθηκαν, στην συνέχεια κατά την ψήφιση του θέματος επέλεξαν να μην ψηφίσουν τις ίδιες τους τις προτάσεις.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να κινδυνεύουν να απενταχθούν έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, να μην ξεκινήσουν νέα έργα, να μην υπάρχουν μελέτες για νέα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα υλοποιηθούν και γενικότερα να εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Βισαλτίας προς όφελος των δημοτών του.

Advertisement
MEGA

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Δυστυχώς συμμετείχαμε σε άλλο ένα Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο χαρακτήρισαν οι κραυγές και η στείρα αντιπολίτευσης. Το Τεχνικό Πρόγραμμα για άλλη μια φορά δεν ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση, άρα αναβάλλεται η εφαρμογή του, αναβάλλεται και ο προϋπολογισμός.

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι μη ψηφίζοντας ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο έρχεται κυρίως από προγράμματα ευρωπαϊκά κινδυνεύουν να απενταχθούν έργα όπως οι παιδικές χαρές, που περιμένουν τα παιδιά, διότι δεν μπορεί η αντιπολίτευση να δεχθεί ούτε τις δικές της προτάσεις.

Και τί εννοώ με αυτό. Τρεις φορές η Δημοτική Αρχή κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων. Κάποιοι από αυτούς κατέθεσαν τις προτάσεις τους, όμως μετά δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη και μετανιώσανε. Αυτό που αποδείχθηκε τελικά είναι ότι κάνουν μια στείρα αντιπολίτευση και ψηφίζουν «όχι» για το «όχι».

Όταν συμπεριλαμβάνονται λοιπόν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν βρίσκω τον λόγο να λέει «όχι» ακόμα και στις δικές της τις προτάσεις. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αυτή την συμπεριφορά.

Δυστυχώς ο τελικός αποδέκτης είναι ο πολίτης. Πρέπει να σοβαρευτούμε σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο! Θα πρέπει να αναλάβουμε ο καθένας τις ευθύνες μας και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων! Οι πολίτες μας ανέδειξαν εδώ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να τους υπηρετήσουμε και να λύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα προβλήματά τους.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Καλά Χριστούγεννα, υπομονή και μακάρι να έχουμε και καλή φώτιση.»

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

23/08/25 8:24 μμ

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

23/08/25 8:20 μμ

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

23/08/25 8:16 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

Γιώργος Μαζωνάκης: “Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο” – Νέο μήνυμα μέσα από το σπίτι του

23/08/25 8:09 μμ

Το νέο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη μέσα από το σπίτι του: «Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο» 

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

23/08/25 8:02 μμ

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του

23/08/25 7:23 μμ

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του – video

Χαλκιδική: Βαρύς τραυματισμός 30χρονου σε τροχαίο στη Νικήτη-Ακρωτηριάστηκε το κάτω άκρο του

23/08/25 7:28 μμ

Χαλκιδική: Βαρύς τραυματισμός 30χρονου σε τροχαίο στη Νικήτη-Ακρωτηριάστηκε το κάτω άκρο του

Έφυγε από τη ζωή ο Γ. Αγοραστάκης, πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη

23/08/25 7:33 μμ

Έφυγε από τη ζωή ο Γ. Αγοραστάκης, πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη

ΥΠΑΑΤ: Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων - Aνησυχία για έκρηξη των κρουσμάτων

23/08/25 7:37 μμ

ΥΠΑΑΤ: Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων – Aνησυχία για έκρηξη των κρουσμάτων

Συνελήφθη μέλος συμμορίας που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις σε τουριστικά καταλύματα στη Νάξο

23/08/25 7:43 μμ

Συνελήφθη μέλος συμμορίας που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις σε τουριστικά καταλύματα στη Νάξο

Χατζηβασιλείου στα Παραπολιτικά: Η ειρήνη στην Ουκρανία προϋποθέτει εγγυήσεις ασφαλείας

23/08/25 7:49 μμ

Χατζηβασιλείου στα Παραπολιτικά: Η ειρήνη στην Ουκρανία προϋποθέτει εγγυήσεις ασφαλείας