Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της επιτυχημένης δράσης του «Αθέατο Μουσείο», που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, φιλοξενεί ένα αναπάντεχο εύρημα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της επιτυχημένης δράσης του «Αθέατο Μουσείο», που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, φιλοξενεί ένα αναπάντεχο εύρημα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την κατάρρευση του μετώπου και την Καταστροφή του μικρασιατικού ελληνισμού, παρουσιάζεται μια μαρμάρινη κεφαλή παιδιού που ήταν αρχικά εκτεθειμένη στο αρχαιολογικό Μουσείο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, το οποίο κάηκε ολοσχερώς μαζί με την πόλη.

Το γλυπτό ανασύρθηκε από τις στάχτες του Μουσείου, εστάλη στη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και δωρίθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τον Αύγουστο του 1926. Η μαρμάρινη κεφαλή, που διατηρεί εμφανή τα ίχνη από τη φωτιά, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην καρδιά του Μουσείου («Αίθουσα του Βωμού»/αίθουσα 34), από την Τρίτη 2 Αυγούστου ως την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022.

Στις 14 Αυγούστου, στις 4 και 18 Σεπτεμβρίου και στις 2 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή, καθώς και στις 10 και 17 Αυγούστου και στις 7 και 21 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, ώρα 13:00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τις ανασκαφές των Ελλήνων αρχαιολόγων στη Μικρά Ασία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Διοίκησης Σμύρνης, τη δημιουργία αρχαιολογικών αποθηκών και Μουσείων, αλλά και για την τύχη των σπουδαίων Συλλογών στις μέρες της Καταστροφής. Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλ. Επικοινωνίας: 213 214 4856, 2132144889, 2132144838.

Σημειώνεται ότι φέτος το «Αθέατο Μουσείο» είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Μέσα από 23 θαυμάσια αντικείμενα, η δράση προσκαλεί όλους στην παρουσίαση σπάνιων και άγνωστων αρχαιοτήτων από τη Μικρά Ασία, που αναδύονται από τις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Advertisement
MEGA

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Τα ονομαστήριά του γιόρτασε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος - video

20/01/26 12:18 πμ

Σέρρες: Τα ονομαστήριά του γιόρτασε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος – video

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών - video

20/01/26 12:10 πμ

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών – video

Δολοφόνησαν βαρυποινίτη στις φυλακές Κορυδαλλού

19/01/26 11:54 μμ

Δολοφόνησαν βαρυποινίτη στις φυλακές Κορυδαλλού

Χωρίς ταξί η Αττική για 48 ώρες, τα αιτήματα του ΣΑΤΑ

19/01/26 11:53 μμ

Χωρίς ταξί η Αττική για 48 ώρες, τα αιτήματα του ΣΑΤΑ

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι

19/01/26 11:52 μμ

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι

Συνταγή για το τέλειο μοσχαρίσιο συκώτι

19/01/26 11:51 μμ

Συνταγή για το τέλειο μοσχαρίσιο συκώτι

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στους παίκτες του Βόλου μετά την ήττα απ’ τον Ατρόμητο

19/01/26 11:49 μμ

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στους παίκτες του Βόλου μετά την ήττα απ’ τον Ατρόμητο

Ισπανία: Στους 40 οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στην Ανδαλουσία (βίντεο)

19/01/26 11:48 μμ

Ισπανία: Στους 40 οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στην Ανδαλουσία – video

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης για Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πειραματικά σχολεία

19/01/26 11:45 μμ

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης για Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πειραματικά σχολεία

«Έφυγε» ο Βαλεντίνο, ο «αριστοκράτης σχεδιαστής» της ιταλικής μόδας

19/01/26 11:43 μμ

«Έφυγε» ο Βαλεντίνο, ο «αριστοκράτης σχεδιαστής» της ιταλικής μόδας

Καρπούς αποδίδει η στόχευση του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στη Σκανδιναβία

19/01/26 11:41 μμ

Καρπούς αποδίδει η στόχευση του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στη Σκανδιναβία

Εθνική... φουλ για μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό

19/01/26 11:39 μμ

Εθνική… φουλ για μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό