Ο πεζόδρομος της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή και η πλατεία Κρονίου, θα μετατραπούν σε ένα υπαίθριο στάδιο στίβου για το Αθλόραμα Στίβου

«Αθλόραμα Στίβου»: Διήμερο αθλητικής δράσης στην «καρδιά» των Σερρών

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Μια ξεχωριστή εμπειρία περιμένει τις μαθήτριες και τους μαθητές των Σερρών, καθώς η «καρδιά» της πόλης θα γεμίσει με αθλητική ενέργεια και χαμόγελα. Το διήμερο Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025, ο πεζόδρομος της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή και η πλατεία Κρονίου, θα μετατραπούν σε ένα υπαίθριο στάδιο στίβου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθλόραμα Στίβου».

Οι μαθήτριες και οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε δημοφιλή αγωνίσματα, όπως: άλμα επί κοντώ, άλμα σε ύψος, άλμα σε μήκος, δρόμος με εμπόδια 25μ, δρόμος ταχύτητας 25μ, ρίψη vortex, ρίψη ιατρικής μπάλας και πίστα survivor.

Το «Αθλόραμα Στίβου» αποτελεί μια πρωτοβουλία που υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Σερρών, του Γυμναστικού Συλλόγου «Σέρρες ’93», του ΤΕΦΑΑ Σερρών, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, καθώς και της εταιρείας «Metron Αυτοματισμοί». Προσκεκλημένη στην εκδήλωση θα είναι η Σερραία Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας Τασούλα Κελεσίδου, η οποία θα τιμήσει με την παρουσία της τη διοργάνωση. 

Το πρωί της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου 2025, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης, τονίζοντας τη σημασία της άθλησης και της εξοικείωσης των παιδιών με τον στίβο.

Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, δήλωσε: «Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα σχολικού αθλητισμού, ο Δήμος Σερρών διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά το “Αθλόραμα Στίβου”. Μέσα από την αθλητική εκδήλωση, οι μαθήτριες και οι μαθητές θα γνωρίσουν τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού, στέλνοντας το μήνυμα της άθλησης και της υγιούς ζωής. Ευχαριστώ θερμά τους συνδιοργανωτές για τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους».

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Φρυδάς, ανέφερε: «Καλώ όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στην αθλητική αυτή εκδήλωση, που αναδεικνύει την αξία της συμμετοχής, του “ευ αγωνίζεσθε” και τη σημασία της φυσικής άσκησης στην καθημερινότητά μας. Το “Αθλόραμα Στίβου” είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο του αθλητισμού, μέσα από το παιχνίδι, τη συνεργασία και τη διασκέδαση».

Advertisement
ΔΕΗ

«Το “Αθλόραμα Στίβου” έχει ως βασικό στόχο να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό, να τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του στίβου και να αγαπήσουν την άθληση μέσα από μια διασκεδαστική και ζωντανή εμπειρία» τόνισε η Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή.

«Συμμετέχουμε ενεργά στο “Αθλόραμα Στίβου” με τους προπονητές, τις αθλήτριες και τους αθλητές μας. Καλούμε όλους τους γονείς να παρακινήσουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν, να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να κάνουν την άσκηση τρόπο ζωής. Το “Αθλόραμα” αποτελεί μια πρώτη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του στίβου» σημείωσε ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου «Σέρρες ΄93» Στέφανος Θεοχαρίδης.

Advertisement

Τέλος, η Συνδιευθύνουσα Σύμβουλος της «Metron Αυτοματισμοί» Άννα Σάνδρου, επισήμανε ότι η επιχείρηση ενισχύει τη συγκεκριμένη αθλητική δράση και συμπλήρωσε τα εξής: «Η τοπική μας επιχείρηση στηρίζει με χαρά το “Αθλόραμα Στίβου”. Ως εταιρεία, χαιρόμαστε πολύ για τη συνεργασία και θέλουμε να είμαστε αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες, που σκοπό έχουν να δίνουν ζωή, έναυσμα, αλλά και αφορμή για να “ζωντανεύει” την πόλη μας. Ως εταιρεία, συνειδητά επιλέγουμε να στηρίζουμε αθλητικές εκδηλώσεις, γιατί μοιραζόμαστε κοινές αξίες όπως το σεβασμό, την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατέφθασαν στις Σέρρες 50 αυτοκινούμενα τροχόσπιτα - video

25/09/25 7:49 μμ

Κατέφθασαν στις Σέρρες και θα μείνουν για μια βδομάδα 50 αυτοκινούμενα τροχόσπιτα – video

ΕΜΣΤ - Εγκαίνια νέου πωλητηρίου και παρουσίαση των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται με πόρους από το ΤΑΑ

25/09/25 7:20 μμ

ΕΜΣΤ – Εγκαίνια νέου πωλητηρίου και παρουσίαση των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται με πόρους από το ΤΑΑ

Με 48 συμμετοχές το Freskon Greece στην κορυφαία έκθεση Fruit Attraction στη Μαδρίτη

25/09/25 7:16 μμ

Με 48 συμμετοχές το Freskon Greece στην κορυφαία έκθεση Fruit Attraction στη Μαδρίτη

Η διεθνής φήμη του Πολυτεχνείο Κρήτης, επιβεβαιώθηκε με την ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του John P.A. Ioannidis (2025) του Πανεπιστημίου Stanford

25/09/25 7:11 μμ

Η διεθνής φήμη του Πολυτεχνείο Κρήτης, επιβεβαιώθηκε με την ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του John P.A. Ioannidis (2025) του Πανεπιστημίου Stanford

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Να ικανοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι

25/09/25 7:06 μμ

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Να ικανοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι

Το Ne Zha 2, η νούμερο ένα ταινία animation στον κόσμο, στην Ελλάδα από τις 2/10

25/09/25 7:07 μμ

Το Ne Zha 2, η νούμερο ένα ταινία animation στον κόσμο, στην Ελλάδα από τις 2/10

Σωληνουργεία Κορίνθου: Ολοκλήρωση του μεγαλύτερου βιομηχανικού φωτοβολταϊκού στέγης στην Ελλάδα

25/09/25 7:06 μμ

Σωληνουργεία Κορίνθου: Ολοκλήρωση του μεγαλύτερου βιομηχανικού φωτοβολταϊκού στέγης στην Ελλάδα  

Η έκθεση «you are invited» του Γιούργκεν Τέλερ εγκαινιάζει τον νέο χώρο Onassis Ready

25/09/25 7:04 μμ

Η έκθεση «you are invited» του Γιούργκεν Τέλερ εγκαινιάζει τον νέο χώρο Onassis Ready

ΑΑΔΕ: Μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίας των τελευταίων ετών με προϊόντα κινεζικής προέλευσης

25/09/25 7:03 μμ

ΑΑΔΕ: Μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίας των τελευταίων ετών με προϊόντα κινεζικής προέλευσης

Υπουργείο Οικονομικών: Εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2025

25/09/25 6:44 μμ

Υπουργείο Οικονομικών: Εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2025

Η ΕΛΣ εγκαινιάζει επίσημα τη σεζόν 2025/26 με την όπερα «Τζοκόντα»

25/09/25 7:09 μμ

Η ΕΛΣ εγκαινιάζει επίσημα τη σεζόν 2025/26 με την όπερα «Τζοκόντα»

Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου από τον ΕΦΕΤ

25/09/25 7:00 μμ

Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου από τον ΕΦΕΤ

Σχολιάστε

δεκαεπτά + 8 =