Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης, σχετικά με την παράδοση από το Ελληνικό Δημόσιο του αυτοκινητοδρόμου της Αττικής Οδού στον νέο παραχωρησιούχο (Νέα Αττική Οδός Μ.Α.Ε.), την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, ... Περισσότερα

Αττική Οδός: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των διοδίων από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης, σχετικά με την παράδοση από το Ελληνικό Δημόσιο του αυτοκινητοδρόμου της Αττικής Οδού στον νέο παραχωρησιούχο (Νέα Αττική Οδός Μ.Α.Ε.), την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, ακολουθεί ενημέρωση για τις διαδικασίες μετάβασης του αυτοκινητοδρόμου στο νέο καθεστώς παραχώρησης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών.  

Aπό τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου προς  Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, η «Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.» αναλαμβάνει την εκμετάλλευση και λειτουργία της Αττικής Οδού βάσει της από 12.09.2024 Σύμβασης Παραχώρησης και κατόπιν αυτού, ο υφιστάμενος τιμοκατάλογος διοδίων και τα συνδρομητικά / εκπτωτικά προγράμματα, ισχύουν, ως έχουν, έως και το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 23:59:59. Όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της η εταιρεία από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου προς  Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, τα διόδια τέλη ανά κατηγορία οχήματος, οι απαλλαγές και ενδεχόμενες εκπτώσεις ρυθμίζονται πλέον σύμφωνα με τις προβλέψεις της από 12.09.2024 Σύμβασης Παραχώρησης.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, οι τιμές των διοδίων διαμορφώνονται ως ακολούθως:

–    1,25 ευρώ για τα μοτοποδήλατα
–    2,50 ευρώ για τα ΙΧ (κατηγορίες 2, 3 και 4)
–    6,25 ευρώ για τα μικρά και μεσαία φορτηγά (κατηγορία 5)
–    10,00 ευρώ για τα μεγάλα φορτηγά (κατηγορία 6)

Advertisement
Family Kitchen

Στο ίδιο πλαίσιο και προκειμένου να μην επηρεαστεί η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την επαρκή ενημέρωση των συνδρομητών, από τις 06.10.2024 η νέα εταιρεία παραχώρησης «Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.» υπεισέρχεται αυτόματα σε όλες τις συμβάσεις με τους συνδρομητές, στη θέση των Εταιρειών «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», αναλαμβάνοντας όλα τα σχετικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις από τις συμβάσεις αυτές. Ως εκ τούτου, οι συσκευές e-PASS (πομποδέκτες) και οι κάρτες διελεύσεων συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται κανονικά και μετά τις 05.10.2024, με μεταφορά των ποσών που αντιστοιχούν στα χρηματικά υπόλοιπα των συνδρομητικών λογαριασμών προπληρωμής.

Ειδικά για τον Οκτώβριο 2024, διατηρούνται τα εξής συνδρομητικά προγράμματα:
– Πρόγραμμα Bonus: διατηρείται η πρόβλεψη για τις 15 δωρεάν διελεύσεις του Οκτωβρίου.
– Προγράμματα Friendly και Business: οι τιμές των 30 πρώτων διελεύσεων μειώνονται στα επίπεδα του Βασικού Διοδίου (βλ. παραπάνω νέες τιμές), με τις υφιστάμενες τιμές των επόμενων 20 διελεύσεων (31η έως 50η) και τις τιμές πλέον των 50 διελεύσεων (51η και άνω) να διατηρούνται ως έχουν σήμερα, μόνο για τον μήνα Οκτώβριο.

Επιπλέον, οι συσκευές e-PASS εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της διαλειτουργικότητας και στους άλλους αυτοκινητοδρόμους, ενώ αντίστοιχα οι πομποδέκτες άλλων αυτοκινητοδρόμων συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται κανονικά και στην Αττική Οδό.  
Για τεχνικούς λόγους, παρακαλούνται όσοι χρήστες συνδρομητικών προγραμμάτων e-PASS επιθυμούν, να ανανεώσουν τα υπόλοιπα των συνδρομητικών λογαριασμών τους έως την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2024, ώστε να αποφευχθεί η επιβάρυνση του συστήματος την επόμενη μέρα, κατά την παραπάνω μετάβαση.
Σχετικά με τις υπηρεσίες οδικής ασφάλειας, σε ισχύ παραμένει ο 4ψήφιος Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 1024, όπου οι οδηγοί μπορούν να καλούν κι ένα περίπολο θα βρίσκεται άμεσα κοντά τους (24 ώρες/7 ημέρες), όπως επίσης και οι δωρεάν υπηρεσίες οδικής βοήθειας για την ασφαλή μεταφορά ακινητοποιημένου οχήματος εκτός του αυτοκινητόδρομου. Σχετικά με την εξυπηρέτηση πελατών σε ισχύ παραμένει το τηλέφωνο 210 6682222.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επαναλειτουργεί σταδιακά το αεροδρόμιο του Ντουμπάι - Ένας νεκρός από πτώση πυραύλου στο Αμπού Ντάμπι

16/03/26 11:21 πμ

Επαναλειτουργεί σταδιακά το αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Ένας νεκρός από πτώση πυραύλου στο Αμπού Ντάμπι

Στη Βουλγαρία για φθηνότερη βενζίνη οι Σερραίοι– Μεγάλη η διαφορά στις τιμές

16/03/26 11:11 πμ

Στη Βουλγαρία για φθηνότερη βενζίνη οι Σερραίοι– Μεγάλη διαφορά στις τιμές

Αξιοσημείωτη η παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών για μία ακόμη χρονιά στην FOODEXPO 2026

16/03/26 11:02 πμ

Αξιοσημείωτη η παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών για μία ακόμη χρονιά στην FOODEXPO 2026

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών

16/03/26 10:32 πμ

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών

Καβάλα: Η ΑΜΘ στο επίκεντρο της μεσογειακής συνεργασίας για την κλιματική ανθεκτικότητα

16/03/26 10:56 πμ

Καβάλα: Η ΑΜΘ στο επίκεντρο της μεσογειακής συνεργασίας για την κλιματική ανθεκτικότητα

Γαλλία-Δημοτικές εκλογές: Σημαντικός ο αριθμός σοσιαλιστών και ρεπουμπλικάνων που προκρίθηκαν στο β' γύρο

16/03/26 10:53 πμ

Γαλλία-Δημοτικές εκλογές: Σημαντικός ο αριθμός σοσιαλιστών και ρεπουμπλικάνων που προκρίθηκαν στο β’ γύρο

Νοσοκομείο Σερρών: Ηλεκτρονική πρόσβαση σε απεικονιστικές εξετάσεις μέσω Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας

16/03/26 10:34 πμ

Νοσοκομείο Σερρών: Ηλεκτρονική πρόσβαση σε απεικονιστικές εξετάσεις μέσω Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εγκαινιάζει το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο AUTh Radio

16/03/26 10:44 πμ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εγκαινιάζει το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο AUTh Radio

Όσκαρ 2026: Η «Μια Μάχη Μετά την Άλλη» αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς

16/03/26 10:42 πμ

Όσκαρ 2026: Η «Μια Μάχη Μετά την Άλλη» αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς

Δράμα: Η μαγεία των ηπειρώτικων πανηγυριών μέσα από τον φακό του Γιάννη Δήμου

16/03/26 10:41 πμ

Δράμα: Η μαγεία των ηπειρώτικων πανηγυριών μέσα από τον φακό του Γιάννη Δήμου

Το γαλλικό κοινό «ψήφισε» Ελλάδα στην έκθεση Salon Mondial du Tourisme στο Παρίσι

16/03/26 10:39 πμ

Το γαλλικό κοινό «ψήφισε» Ελλάδα στην έκθεση Salon Mondial du Tourisme στο Παρίσι

Το Καζακστάν εγκρίνει νέο, αμφιλεγόμενο Σύνταγμα σε δημοψήφισμα

16/03/26 10:39 πμ

Το Καζακστάν εγκρίνει νέο, αμφιλεγόμενο Σύνταγμα σε δημοψήφισμα