Η Αυστραλία ανέστειλε σήμερα το σχέδιό της να ξανανοίξει τα σύνορα στους φοιτητές και τους εξειδικευμένους εργαζόμενους, επικαλούμενη τις αβεβαιότητες που υπάρχουν ακόμη σχετικά με την επικινδυνότητα και τη μεταδοτικότητα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η Αυστραλία ανέστειλε σήμερα το σχέδιό της να ξανανοίξει τα σύνορα στους φοιτητές και τους εξειδικευμένους εργαζόμενους, επικαλούμενη τις αβεβαιότητες που υπάρχουν ακόμη σχετικά με την επικινδυνότητα και τη μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού.

Έπειτα από έκτακτη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε πως το πολυαναμενόμενο άνοιγμα των συνόρων δεν θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου, όπως προβλεπόταν, και ότι θα αναβληθεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Τα σύνορα της χώρας έκλεισαν για την πλειονότητα των ξένων υπηκόων εδώ και περισσότερους από 20 μήνες, απόφαση που προκάλεσε έλλειψη εργατικού δυναμικού και έπληξε σοβαρά τον ζωτικής σημασίας τουριστικό τομέα.

Ο Μόρισον χαρακτήρισε τη μετάθεση του ανοίγματος των συνόρων “απαραίτητη και προσωρινή”, στη βάση ιατρικών εισηγήσεων.

Η Αυστραλία έχει εντοπίσει πέντε μολύνσεις από την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού σε επιβάτες που προέρχονταν από χώρες της νότιας περιοχής της Αφρικής.

“Η προσωρινή αναστολή [του ανοίγματος των συνόρων] θα επιτρέψει στην Αυστραλία να συγκεντρώσει πληροφορίες τις οποίες χρειαζόμαστε ώστε να καταλάβουμε καλύτερα την παραλλαγή Όμικρον”, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Μόρισαν επικαλέστηκε νέες ανησυχίες που αφορούν “την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, τη σοβαρότητα της ασθένειας, περιλαμβανομένου και του αν μπορεί να προκαλέσει πιο ελαφρά συμπτώματα, και τον ρυθμό μετάδοσής της.

Την περασμένη εβδομάδα, η Καμπέρα ανακοίνωσε πως οι ξένοι φοιτητές, οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι και οι κάτοχοι βίζας διακοπών-εργασίας θα μπορούσαν να έρθουν και πάλι στην Αυστραλία από την 1η Δεκεμβρίου.

Advertisement
Babis

Η κυβέρνηση ήρε τον Οκτώβριο τους περιορισμούς που αφορούσαν τα ταξίδια στο εξωτερικό για τους Αυστραλούς, όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά να χαλαρώσει τους περιορισμούς για τους μη Αυστραλούς, μια απόφαση που είχε αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην Αυστραλία περίπου 1,4 εκατ. κάτοχοι βίζας, χωρίς δυνατότητα επιστροφής αν αποφάσιζαν να φύγουν από τη χώρα.

Στις 20 Μαρτίου 2020 η Αυστραλία επέβαλε ένα κλείσιμο των συνόρων από τα πιο αυστηρά στον κόσμο προκειμένου να προστατευθεί από την πανδημία της Covid-19.

Δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί που ζουν στο εξωτερικό δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στη χώρα τους επί 19 μήνες. Οι πτήσεις ήταν σπάνιες και οι Αυστραλοί πολίτες, που είχαν άδεια να επιστρέψουν, έπρεπε να υποβληθούν σε ακριβή καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας