Η Αυστραλία έχει χάσει περίπου το 30% των κοάλα της κατά την τελευταία τριετία, εξαιτίας της ξηρασίας, των δασικών πυρκαγιών και της υλοτομίας, ανακοίνωσε το Αυστραλιανό Ίδρυμα για τα Κοάλα ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η Αυστραλία έχει χάσει περίπου το 30% των κοάλα της κατά την τελευταία τριετία, εξαιτίας της ξηρασίας, των δασικών πυρκαγιών και της υλοτομίας, ανακοίνωσε το Αυστραλιανό Ίδρυμα για τα Κοάλα καλώντας την κυβέρνηση να πράξει περισσότερα για να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον των μαρσιποφόρων.

Advertisement
 

Ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός εκτίμησε ότι ο πληθυσμός των κοάλα μειώθηκε σε λιγότερα από 58.000 αυτό τον χρόνο–από περισσότερα από 80.000 που ήταν το 2018–με την χειρότερη μείωση να καταγράφεται στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου ο πληθυσμός τους μειώθηκε κατά 41%.

“Οι μειώσεις είναι αρκετά δραματικές”, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Ιδρύματος, η Ντέμπορα Τάμπαρτ.

Δεν υπήρξε ανοδική τάση στον πληθυσμό τους πουθενά στην Αυστραλία.

Μόνο μια περιοχή στην μελέτη του Ιδρύματος εκτιμάται ότι έχει περισσότερα από 5.000 κοάλα και άλλες περιοχές εκτιμάται ότι έχουν μόλις πέντε ή δέκα κοάλα.

Η Τάμπαρτ είπε ότι η χώρα χρειάζεται έναν νόμο προστασίας των κοάλα.

“Απλά νομίζω ότι τώρα είναι επιβεβλημένη η δράση. Γνωρίζω ότι μπορεί απλώς να ακούγεται ως μια ατελείωτη ιστορία καταστροφής, αλλά αυτοί οι αριθμοί είναι ακριβείς. Πιθανόν μάλιστα να είναι χειρότερη (η κατάσταση)”, δήλωσε η ίδια στο Reuters.

Η μείωση του πληθυσμού των κοάλα στη Νέα Νότια Ουαλία επιταχύνθηκε έπειτα από την καταστροφή από τις δασικές πυρκαγιές τεράστιων εκτάσεων στο τέλος του 2019 και στις αρχές του 2020, αλλά κάποιες από αυτές τις περιοχές δεν είχαν ήδη κοάλα.

“Αυτό που μας ανησυχεί είναι περιοχές όπως η δυτική Νέα Νότια Ουαλία, όπου η ξηρασία την τελευταία δεκαετία είχε αυτές τις σωρευτικές επιπτώσεις–ποταμοί απολύτως άνυδροι επί χρόνια, κατεστραμμένοι ευκάλυπτοι του Καμαλντόλι, με τα φύλλα των οποίων τρέφονται εξ΄ολοκλήρου τα κοάλα”.

Τον Ιούνιο η αυστραλιανή κυβέρνηση έκανε έκκληση προς τους πολίτες να καταθέσουν προτάσεις για ένα εθνικό σχέδιο ανάκαμψης για την Νέα Νότια Ουαλία, την Κουινσλάνδη και την Επικράτεια Αυστραλιανής Πρωτεύουσας γύρω από την Καμπέρα και για αν το καθεστώς προστασίας του απειλούμενου είδους που έχουν τα κοάλα θα πρέπει να αναβαθμιστεί από “ευάλωτο” σε “υπό εξαφάνιση”.

Advertisement
MEGA

Οι προτάσεις για το σχέδιο αυτό αναμένονται την Παρασκευή.

Πέραν των επιπτώσεων που έχουν η ξηρασία και οι φωτιές στο φυσικό περιβάλλον των κοάλα, καταστροφικές είναι οι συνέπειες και από τις εκχερσώσεις των κατασκευαστών.

“Νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουν, πρέπει να αλλάξουμε. Αλλά αν αυτοί οι εκσκαφείς συνεχίσουν να δουλεύουν, τότε πράγματι φοβάμαι για τα κοάλα”, λέει η Τάμπαρτ.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

03/10/25 12:13 πμ

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

03/10/25 12:10 πμ

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

03/10/25 12:06 πμ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το "Ελ.Βενιζέλος", με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

03/10/25 12:01 πμ

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το “Ελ.Βενιζέλος”, με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

02/10/25 11:54 μμ

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

02/10/25 11:50 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

02/10/25 11:44 μμ

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

02/10/25 11:21 μμ

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

02/10/25 10:39 μμ

Βέφα Αλεξιάδου: Αποκαλύψεις για την υπόλοιπη περιουσία της

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

02/10/25 10:33 μμ

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

02/10/25 10:27 μμ

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ

02/10/25 10:29 μμ

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ