Ενώ αργά το απόγευμα η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρόκειται να εξαγγείλει δραστικά περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, τα οποία θα θυμίζουν το ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ενώ αργά το απόγευμα η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρόκειται να εξαγγείλει δραστικά περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, τα οποία θα θυμίζουν το λεγόμενο “lockdown” της περασμένης άνοιξης, ο αριθμός των νέων μολύνσεων μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες ανήλθε σε 5.340.

 
 
Τα σημερινά στοιχεία από τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη, ανέφεραν το απόγευμα ότι από την εμφάνιση του ιού στην Αυστρία, έχουν πεθάνει από επιπλοκές 1.109 άνθρωποι, 67.226 έχουν αποθεραπευτεί, σε νοσοκομείο νοσηλεύονται σήμερα 1.867, και από αυτούς 265 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με τον πίνακα ελέγχου του Οργανισμού για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, οι νέες μολύνσεις με τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα είναι 277 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ, ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων κορονοϊού είναι 44.209.

Πριν την επικείμενη εξαγγελία των νέων δραστικών μέτρων, η αυστριακή κυβέρνηση, είχε διαβουλεύσεις — χθες με τους κοινωνικούς εταίρους, σήμερα πριν το μεσημέρι με τους κυβερνήτες των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων, και το απόγευμα τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά και με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

 
Οι δραστικοί περιορισμοί, που θα πρέπει να εγκριθούν από την Κεντρική Επιτροπή της αυστριακής Βουλής σε αυριανή συνεδρίαση της, θα ισχύσουν στη χώρα από τα μεσάνυκτα της ερχόμενης Δευτέρας προς Τρίτη και, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, προβλέπουν, μεταξύ άλλων, μεγάλες περικοπές, από την απαγόρευση εισόδου σε καταστήματα εστίασης, το κλείσιμο θεάτρων, κινηματογράφων, μουσείων και ζωολογικών κήπων, όπως επίσης την ακύρωση σχεδόν όλων των εκδηλώσεων.
Η προβλεπόμενη στα νέα μέτρα απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 20.00 το βράδυ έως τις 6.00 το πρωί, πρόκειται να ισχύσει, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, και όχι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, όπως φέρεται να προβλεπόταν αρχικά.

Σύμφωνα με το νόμο Covid-19, οι περιορισμοί εξόδου μπορούν να εκδοθούν μόνο “για την πρόληψη επικείμενης κατάρρευσης της ιατρικής περίθαλψης ή παρόμοιων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης”, και πρέπει να περιορίζονται σε δέκα ημέρες.

 
Δραστικοί, εμφανίζονται οι αναμενόμενοι περιορισμοί στην εστίαση, όπου “απαγορεύεται η είσοδος και η παραμονή σε επαγγελματικούς χώρους όλων των τύπων επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης” που σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται σε εστιατόρια και μπαρ να εξυπηρετούν επισκέπτες, αλλά επιτρέπεται η παραλαβή φαγητού και ποτού μεταξύ 6 π.μ. και 8 μ.μ., τα κυλικεία σε εταιρείες, σχολεία και νοσοκομεία εξαιρούνται από το κλείσιμο.
Τα νέα μέτρα προβλέπουν επίσης το κλείσιμο των ξενοδοχείων, στα οποία μόνον οι επισκέπτες που ήταν ήδη εκεί όταν τέθηκε σε ισχύ ο κανονισμός μπορούν ακόμη να περάσουν τον χρόνο κράτησης. Εξαιρούνται επίσης οι διανυκτερεύσεις για επαγγελματικούς σκοπούς και κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ενώ και τα θέρετρα υγείας εξαιρούνται επίσης από τον κανονισμό απαγόρευσης.
Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, αυτή τη φορά το λιανικό εμπόριο αποφεύγει το κλείσιμο, αλλά επιστρέφουν οι προσωπικοί περιορισμοί. Δέκα τετραγωνικά μέτρα πρέπει να είναι διαθέσιμα για κάθε πελάτη. Εάν το κατάστημα είναι μικρότερο, μόνο ένα άτομο μπορεί να γίνει δεκτό. Στον τόπο εργασίας, πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των ανθρώπων, “εκτός εάν ο κίνδυνος μόλυνσης μπορεί να ελαχιστοποιηθεί μέσω κατάλληλων προστατευτικών μέτρων”.
 
Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή