Αυτό είναι το φυτό που όσο κι αν προσπαθήσετε δεν θα καταφέρετε να «σκοτώσετε» (φωτο)
Date:
Σας αρέσουν τα φυτά και λατρεύετε να τα βλέπετε να διακοσμούν το εσωτερικό του σπιτιού σας. Έχετε, ωστόσο, ένα μικρό πρόβλημα: δεν έχει περάσει από τα χεριά σας φυτό που να έχει παραμείνει… ζωντανό.
Τα φυτά χρειάζονται φροντίδα και είναι αρκετοί οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην περιποίησή τους.
Μπορεί, λοιπόν, να καταφέρατε να… δολοφονήσατε τον φίκο και την μονστέρα, αλλά δεν πρέπει να απογοητεύεστε ακόμα καθώς σας έχουμε το φυτό που θα παραμείνει ζωντανό όσο κι αν προσπαθήσετε να το… σκοτώσετε. Το φυτό αυτό δεν είναι άλλο από τον ζαμιοκούλκα.
Ο ζαμιοκούλκας είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό που κατάγεται από την Αφρική. Εμφανίστηκε τη δεκαετία του 90 και έκτοτε έγινε το πιο κοινό φυτό στα γραφεία λόγω της ικανότητάς του να επιβιώνει ακόμα και σε καθόλου φιλικά περιβάλλοντα.
Τα φύλλα του είναι σκληρά και μοιάζουν να είναι φτιαγμένα από κερί.
Μάλιστα είναι τόσο ανάγλυφα που κάποιοι ίσως μπερδευτούν και το περάσουν για πλαστικό φυτό. Είναι, ωστόσο, πέρα για πέρα αληθινό και μπορεί να βοηθήσει μέχρι και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.
Ο ζαμιοκούλκας μπορεί να επιβιώσει με πολύ λίγο φως και δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις ποτίσματος.
Του αρκεί να τον ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα ή ακόμα και μία φορά στις 2 εβδομάδες. Το χειρότερο που μπορείτε να του κάνετε είναι να μην του δίνετε καθόλου φως και νερό – δεν είναι ιδανικό, λοιπόν, για ένα μπάνιο που δεν έχει καθόλου παράθυρα. Από την άλλη αν το ποτίζετε συχνά είναι πολύ πιθανό να σαπίσει, άρα καλύτερα να ξεχάσετε να το ποτίσετε κάποιες φορές παρά να το ποτίζετε περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται!
Ο ζαμιοκούλκας έχει και άλλα πλεονεκτήματα: δεν έχει κανένα πρόβλημα να του αλλάζετε θέση και είναι εξαιρετικά όμορφος.
Παρόλο που μπορεί να γίνει πολύ μεγάλος μεγαλώνει εξαιρετικά αργά, γι αυτό επιλέξτε το μέγεθος που θέλετε να έχετε τώρα χωρίς να περιμένετε πως ένα μικρό φυτό θα γεμίσει μια ολόκληρη γωνιά του σπιτιού σε λίγους μόνο μήνες.
Μπορείτε αν θέλετε να τοποθετήσετε 2-3 μικρά φυτά και να δημιουργήσετε μια σύνθεση – χωρίς βέβαια να ανησυχείτε πως θα… «σκοτώσετε» τον εσωτερικό σας κήπο.
Πηγή spirossoulis.com