Ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Αυστραλοί εμπειρογνώμονες στα φρούτα αποκάλυψαν ότι τα μήλα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο μόλις τα φέρετε σπίτι από το σούπερ μάρκετ για να παρατείνετε τη φρεσκάδα ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Αυστραλοί εμπειρογνώμονες στα φρούτα αποκάλυψαν ότι τα μήλα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο μόλις τα φέρετε σπίτι από το σούπερ μάρκετ για να παρατείνετε τη φρεσκάδα τους.

 

Η συμβουλή αυτή μπορεί να σοκάρει όσους προτιμούν τα μήλα σε θερμοκρασία δωματίου και τα διατηρούν σε μπολ με φρούτα, αλλά φαίνεται ότι το ψυγείο μειώνει την ταχύτητα ωρίμανσης και διασφαλίζει ότι τα φρούτα έχουν καλύτερη γεύση αν διατηρούνται στο ψυγείο.

Μάλιστα, αφού τα κόψετε, προκειμένου τα μήλα να μένουν φρέσκα και λαχταριστά και να μη μαυρίζουν, μπορείτε να τα περιχύσετε με λίγο χυμό λεμονιού.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε, τα μήλα οξειδώνονται εξαιτίας της έκθεσής τους στον αέρα με αποτέλεσμα να αποκτούν τη γνωστή σε όλους μας αντιαισθητική μαυρισμένη τους όψη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι χαλάνε ή ότι αλλάζει η γεύση τους. Απλά γίνονται λιγότερο ελκυστικά.

Αν όμως θέλετε κάτι πιο μόνιμο, ώστε να μπορείτε να βάλετε το κομμένο μήλο στην τσάντα για το γραφείο ή στο ταπεράκι του παιδιού σας για το σχολείο, υπάρχει λύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε προσεκτικά το μήλο, αφαιρώντας τον πυρήνα με μαχαίρι και στη συνέχεια το κόβετε σε φέτες.

Ύστερα, “ξανασυναρμολόγηστε” το μήλο και στερεώστέ το με ένα χοντρό λαστιχάκι σαν και αυτά που βάζουν στα τυριά και τα αλλαντικά στο σούπερ μάρκετ. Φροντίστε βέβαια να το έχετε πλύνει πρώτα καλά. Όταν είστε έτοιμοι να απολαύσετε το σνακ σας, απλά αφαιρέστε το λαστιχάκι και απολαύστε το απόλυτα φρέσκο μήλο!

Advertisement
MEGA

Όπως αναφέρει πάντως το αυστραλιανό site Still Tasty, τα μήλα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έναν έως δύο μήνες μέχρι να καταναλωθούν ή και για 10 – 12 μήνες στην κατάψυξη.

Τα μήλα έχουν την υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση από όλα τα υπόλοιπα δημοφιλή φρούτα της Αυστραλίας, με πλούσιες φυτικές ίνες, κάλιο για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και βιταμίνη C για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Τέλος, τα μήλα αποτελούν εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό (βοηθούν στην υγιεινή και την λεύκανση) για τα δόντια, αν τα τρώτε με τη φλούδα, ενώ φαίνεται να έχουν και αντισηπτικές ιδιότητες (αρκετοί ιοί δεν επιβιώνουν μέσα σε χυμό μήλου).

Πιθανόν να προλαμβάνουν και την εμφάνιση της ουλίτιδας.

Αντιλαμβανόμαστε επομένως, ότι η φύση δια μέσου των τροφίμων της, δεν μας προσφέρει μόνο τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την επιβίωσή μας αλλά μας δίνει απλόχερα πολύτιμες δραστικές ουσίες που θωρακίζουν την υγεία μας.

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή - Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

12/09/25 7:28 μμ

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή – Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

12/09/25 7:19 μμ

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

12/09/25 7:14 μμ

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

12/09/25 7:09 μμ

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

12/09/25 7:01 μμ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

12/09/25 6:53 μμ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

Φωτιά τώρα στα Οινόφυτα – Καίει χαμηλή βλάστηση

12/09/25 6:46 μμ

Φωτιά τώρα στα Οινόφυτα – Καίει χαμηλή βλάστηση

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Ζοάο Μάριο! (p)

12/09/25 6:45 μμ

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Ζοάο Μάριο! (p)

Χατζηβασιλείου: Γιατί το ΠΑΣΟΚ παραμένει εγκλωβισμένο στην αντιπολιτευτική του μιζέρια;

12/09/25 6:41 μμ

Χατζηβασιλείου: Γιατί το ΠΑΣΟΚ παραμένει εγκλωβισμένο στην αντιπολιτευτική του μιζέρια;

Ράμπες πρόσβασης και χώροι υγιεινής ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Σερρών

12/09/25 6:36 μμ

Ράμπες και χώροι υγιεινής ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Σερρών

ΚΚΕ: «Να μην αποφυλακιστεί ο ναζιστής εγκληματίας Μιχαλολιάκος!»

12/09/25 6:43 μμ

ΚΚΕ: «Να μην αποφυλακιστεί ο ναζιστής εγκληματίας Μιχαλολιάκος!»

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως έως τις 19 Σεπτεμβρίου

12/09/25 6:27 μμ

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως έως τις 19 Σεπτεμβρίου