Μέσα στο μπάνιο, η αλήθεια είναι, πως υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία χρειάζονται προσοχή. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που πρέπει να του δίνουμε ιδιαίτερη σημασία Το μπάνιο αποτελεί εστία πολλών μικροβίων, ... Περισσότερα

Αυτό είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο στο μπάνιο - Πώς θα το καθαρίσετε

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Μέσα στο μπάνιο, η αλήθεια είναι, πως υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία χρειάζονται προσοχή. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που πρέπει να του δίνουμε ιδιαίτερη σημασία

Advertisement
 

Το μπάνιο αποτελεί εστία πολλών μικροβίων, ορισμένα από τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Aνάμεσα σε αυτά βρίσκονται και εντερικοί παθογόνοι οργανισμοί που συχνά γίνεται λόγος γι’ αυτούς όπως είναι η σαλμονέλα, το καμπυλοβακτηρίδιο, το E.coil αλλά και άλλοι.

Το πικγάλ της τουαλέτας, όμως, είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του μπάνιου και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως το χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς ωστόσο να φροντίζουμε να το καθαρίζουμε σωστά και συχνά.

Η κακή συντήρηση του πιγκάλ καθώς και η λανθάνουσα χρήση της βούρτσας αυτού συμβάλει στη μετάδοση γαστρεντερικών ιών και εντερικών παθογόνων οργανισμών, ενώ πέρα από αυτό, μπορεί να δημιουργηθούν εστίες μετάδοσης και ανάπτυξης επιδερμικών νοσημάτων. Αναλογιστείτε μονάχα τα υγρά που σκορπίζονται, έστω και με τη μορφή σταγόνων, από το βουρτσάκι του πιγκάλ στο διάστημα που μεσολαβεί από τη λεκάνη στο πικγάλ και τούμπαλιν.

Ο συχνός καθαρισμός του πιγκάλ θεωρείται υψίστης σημασίας θέμα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζετε να μην το αμελείτε. Άλλωστε δεν χρειάζεται κόπο μονάχα τρόπο και όλα πάνε στον αυτόματο μετά!

Ξεκινήστε με το να ρίχνετε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι μέσα στη λεκάνη σας, ανά τρεις ημέρες την εβδομάδα, και να τοποθετείτε εκεί και το βουτσάκι για μερικές ώρες. Κατόπιν, τρίψτε το βουρτσάκι μέσα στη λεκάνη και τραβήξτε το καζανάκι (και δύο φορές αν χρειαστεί) έτσι ώστε να ξεπλυθεί καλά το βουρτσάκι. Τα οξέα του ξιδιού πέρα από το ότι θα απολυμάνουν το βουρτσάκι και τη λεκάνη θα διώξουν και τα άλατα που δημιουργούνται στο εσωτερικό της λεκάνης. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ενισχύστε το διάλυμα με ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα. Η χημική αντίδραση των στοιχείων που θα προκληθεί θα επιφέρει μικρές εκρήξεις καθαρισμού ανάμεσα στο τριχωτό από το βουρτσάκι.

Tip: Να θυμάστε πως πάντα πρέπει να αφήνετε το βουρτσάκι να στραγγίζει μέσα στη λεκάνη πριν επιστρέψει στο πιγκάλ, γι’ αυτό στερεώστε το πρώτα για λίγο στο στεφάνι της λεκάνης.

Δε ξεχνάμε ποτέ να χρησιμοποιούμε γάντια.

Advertisement
Babis

Καλό θα ήταν, όμως, να επιμείνετε με τον καθαρισμό του πιγκάλ κάνοντας την ίδια διαδικασία αντικαθιστώντας το λευκό ξίδι και τη σόδα με παχύρρευστη χλωρίνη. Για να μη χρειαστεί να «κρατιέστε» αδίκως ή να διακόπτετε τη διαδικασία, μπορείτε να αφήνετε τη διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης του πιγκάλ για τις βραδινές ώρες που χρησιμοποιείτε το μπάνιο λιγότερο απ’ ότι στη διάρκεια της ημέρας.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες χλωρίνης μέσα στο πιγκάλ αλλά θα πρέπει να το ανανεώνετε συχνά.

πηγή: spirossoulis.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λουτσέσκου: Η ισοφάριση έφερε απογοήτευση στους ποδοσφαιριστές – Να αποφύγουμε παρόμοια λάθη

03/10/25 8:22 πμ

Λουτσέσκου: Η ισοφάριση έφερε απογοήτευση στους ποδοσφαιριστές – Να αποφύγουμε παρόμοια λάθη

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες - Ποιοι αγοράζουν και γιατί

03/10/25 8:11 πμ

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες – Ποιοι αγοράζουν και γιατί

03/10/25 8:03 πμ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου - Είχε κλείσει τη νύχτα λόγω drones

03/10/25 7:56 πμ

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου – Είχε κλείσει τη νύχτα λόγω drones

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

03/10/25 12:13 πμ

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

03/10/25 12:10 πμ

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

03/10/25 8:05 πμ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το "Ελ.Βενιζέλος", με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

03/10/25 12:01 πμ

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το “Ελ.Βενιζέλος”, με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

02/10/25 11:54 μμ

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

02/10/25 11:50 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

03/10/25 8:04 πμ

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

02/10/25 11:21 μμ

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες