Σε 14,8 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία των δανείων σε αναστολή καταβολής δόσεων     Συνεχίστηκε στη διάρκεια της καραντίνας η αύξηση των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε 14,8 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία των δανείων σε αναστολή καταβολής δόσεων

 

 

Συνεχίστηκε στη διάρκεια της καραντίνας η αύξηση των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Τον Μάιο οι καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 1,717 δισ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 1,429 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα για δεύτερο συνεχή μήνα μειώθηκαν οι καταθέσεις του Δημοσίου καθώς τον Μάιο παρατηρήθηκε εκροή 1,9 δισ. ευρώ έναντι έναντι εκροής 4,112 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Όσον αφορά στις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αύξηση κατά 1,523 δισ. ευρώ παρουσίασαν το Μάιο του 2020 οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 125 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 194 εκατ. ευρώ έναντι αύξησης κατά 1,554 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Στα δάνεια σύμφωνα με τα στοιχεία των τεσσάρων συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων, το Μάιο του 2020, το συνολικό υπόλοιπο των δανείων που υπήχθησαν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής καταβολής δόσεων ανήλθε σε 14,888 δισ. ευρώ.

 

Πιο αναλυτικά, τα δάνεια αυτά αφορούν στεγαστικά δάνεια (7,719 δισ. ευρώ), δάνεια προς επιχειρήσεις (4,358 δισ. ευρώ), καταναλωτικά δάνεια (1,531 δισ. ευρώ), δάνεια προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις (1,277 εκατ. ευρώ) και λοιπά δάνεια προς νοικοκυριά (3 εκατ. ευρώ).

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα το Μάιο του 2020, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης αυξήθηκε σε 0,7% από 0,3% τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 356 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 74 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Advertisement
MEGA

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τη γενική κυβέρνηση, το Μάιο του 2020, ήταν θετική κατά 2,681 δισ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 2,585 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης της γενικής κυβέρνησης αυξήθηκε σε 22,4% από 12% τον προηγούμενο μήνα.

 

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γ.Γιάντσιος για διόδια Προμαχώνα: ¨"Πάρθηκε απόφαση αναστολής μέχρι να βγει η εγκύκλιος"

25/02/26 8:23 μμ

Γ.Γιάντσιος για διόδια Προμαχώνα: ¨”Πάρθηκε απόφαση αναστολής μέχρι να βγει η εγκύκλιος”

Πλημμύρες και ασφυκτικές προθεσμίες ΟΣΔΕ: Στο επίκεντρο ο Έβρος - Αίτημα για παράταση προθεσμίας - video

25/02/26 7:50 μμ

Πλημμύρες και ασφυκτικές προθεσμίες ΟΣΔΕ: Στο επίκεντρο ο Έβρος – Αίτημα για παράταση προθεσμίας – video

Απαγορευτικό για το νερό στο Σιτοχώρι - Προειδοποίηση σε επιτήδειους από τη ΔΕΥΑ Βισαλτίας - video

25/02/26 7:37 μμ

Απαγορευτικό για το νερό στο Σιτοχώρι – Προειδοποίηση σε επιτήδειους από τη ΔΕΥΑ Βισαλτίας – video

Σέρρες: Τους έχτισαν την οικοδομή το 2007 αλλά δεν τους σύνδεσαν με την αποχέτευση - video

25/02/26 7:26 μμ

Σέρρες: Τους έχτισαν την οικοδομή το 2007 αλλά δεν τους σύνδεσαν με την αποχέτευση – video

Σταύρος Παπασταύρου μετά τη συνάντηση με Doug Burgum και Chris Wright: «Η ενέργεια είναι δύναμη ασφάλειας, ανάπτυξης και διεθνούς επιρροής»

25/02/26 7:12 μμ

Σταύρος Παπασταύρου μετά τη συνάντηση με Doug Burgum και Chris Wright: «Η ενέργεια είναι δύναμη ασφάλειας, ανάπτυξης και διεθνούς επιρροής»

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 18.3 εκ. ευρώ σε 8.480 δικαιούχους

25/02/26 3:10 μμ

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 18.3 εκ. ευρώ σε 8.480 δικαιούχους

Ενεργειακές συμφωνίες με ισχυρό ελληνικό αποτύπωμα στη Διατλαντική Σύνοδο για το LNG

25/02/26 3:07 μμ

Ενεργειακές συμφωνίες με ισχυρό ελληνικό αποτύπωμα στη Διατλαντική Σύνοδο για το LNG

ΥΠΑΑΤ: Ξεκινά η ενεργοποίηση ιδιωτών κτηνιάτρων για την αντιμετώπιση της ευλογιάς

25/02/26 7:39 μμ

ΥΠΑΑΤ: Ξεκινά η ενεργοποίηση ιδιωτών κτηνιάτρων για την αντιμετώπιση της ευλογιάς

Κυρ. Μητσοτάκης: Με την αναβάθμιση του Συνοριακού Σταθμού Κήπων θα αποκτήσουμε την είσοδο και την έξοδο προς Τουρκία που μας αξίζει

25/02/26 2:59 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Με την αναβάθμιση του Συνοριακού Σταθμού Κήπων θα αποκτήσουμε την είσοδο και την έξοδο προς Τουρκία που μας αξίζει

Σαμαράς: Έχω εκφράσει ανησυχίες για τη συμφωνία Ελλάδας - Chevron

25/02/26 2:55 μμ

Σαμαράς: Έχω εκφράσει ανησυχίες για τη συμφωνία Ελλάδας – Chevron

ΔΕΗ myBusiness Dynamic: Δυναμική τιμολόγηση ρεύματος επιχειρήσεων για έλεγχο κατανάλωσης και κόστους

25/02/26 12:37 μμ

ΔΕΗ myBusiness Dynamic: Δυναμική τιμολόγηση ρεύματος επιχειρήσεων για έλεγχο κατανάλωσης και κόστους

  Η Πειραιώς στηρίζει το πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ για τα θερμοκήπια

25/02/26 12:33 μμ

  Η Πειραιώς στηρίζει το πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ για τα θερμοκήπια