Με κεντρικό άξονα του προγράμματός του τον δημότη και τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης καθημερινότητας, μέσω της υλοποίησης έργων που αξιοποιούν την ενεργειακή δυναμική αλλά και το σύνολο των δυνατοτήτων και ... Περισσότερα

Βαγ. Λαμπάκης: Βιώσιμη καθημερινότητα και αξιοποίηση της ενεργειακής δυναμικής

Epiloges Press

Epiloges Press

Με κεντρικό άξονα του προγράμματός του τον δημότη και τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης καθημερινότητας, μέσω της υλοποίησης έργων που αξιοποιούν την ενεργειακή δυναμική αλλά και το σύνολο των δυνατοτήτων και ευκαιριών της Αλεξανδρούπολης, διεκδικεί την ψήφο εμπιστοσύνης για τη διοίκηση του Δήμου ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη και Πολίτες», Βαγγέλης Λαμπάκης.
Κεντρικός άξονας του προγράμματος μας είναι ο δημότης, τονίζει ο κ. Λαμπάκης και αναλύει -μεταξύ άλλων- το πώς βλέπει η παράταξή του μια κοινωνική πολιτική με βασική αρχή: «κανένας άστεγος, κανένας μόνος, κανένας άνεργος».

Advertisement
 

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Λαμπάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Λαμπρινή Παπαδημητρίου:

– Θα μπορούσατε να ιεραρχήσετε τρία θέματα στην προγραμματική ατζέντα του συνδυασμού σας, η διευθέτηση των οποίων θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών;

Κεντρικός άξονας του προγράμματος μας είναι ο δημότης, με την επιδίωξη μας «κανένας άστεγος, κανένας μόνος, κανένας άνεργος», στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής. Η βιώσιμη καθημερινότητα αντιστοιχεί στην ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των δημοτών, με ανάπτυξη επιπλέον γραμμών αστικής συγκοινωνίας, τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ΑμεΑ αλλά και των πεζών, δημιουργώντας επιπλέον δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Επίσης οι ψηφιακές έξυπνες εφαρμογές -μέσω των ήδη εγκαταστημένων λαμπτήρων LED κ.λπ.- θα δημιουργήσουν ένα πιο ήρεμο περιβάλλον με ταυτόχρονη αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών.
Στους οικισμούς δημιουργήσαμε συνθήκες άμεσης επέμβασης της συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας. Ενεργειακή αξιοποίηση των έργων μας από την διοίκηση μας ακόμη της περιόδου 2011-2019, ήτοι την αποπεράτωση της τηλεθέρμανσης Τραϊανούπολης με τη δημιουργία, από επιχειρηματίες, βιοτεχνιών και θερμοκηπίων στο μήκος των 18 χιλιομέτρων αγωγού με νερό 95οC αλλά και για οικιακή χρήση.
Την έναρξη της τηλεθέρμανσης Φερών με ζεστό νερό από τον ΤΑΡ Αδριατική 121οC, με το οποίο θα τηλεθερμάνουμε τις Φέρες και έξι οικισμούς. Πέραν των νοικοκυριών που θ’ αποκτήσουν φθηνή ενέργεια κατά 80% αντικαθιστώντας το ηλεκτρικό ρεύμα ή το πετρέλαιο, θ’ αναπτυχθούν επίσης με τη δυνατότητα χρήσης του ζεστού νερού από τον αποσυμπιεστή των Κήπων που αποκτήσαμε με ΦΕΚ από το 2013. Εντέλει στόχο έχουμε την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτιρίων, που ήδη υλοποιείται.
Τέλος, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί μια πρόκληση, η οποία είναι μεν επενδεδυμένη με εθνικό συμφέρον, όμως ταυτόχρονα έχει άμεσο ενδιαφέρον για τον Δήμο μας, αφού η Αλεξανδρούπολη αγκαλιάζει το λιμάνι. Το LNG και η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης, αναβαθμίζουν οικονομικά την περιοχή. Όμως η ανάπτυξη του Δήμου θα υπάρξει εν πολλοίς από τη δημιουργία ενός διαμετακομιστικού κέντρου στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, με εμπορεύματα που θα φθάνουν στο λιμάνι μας και από εκεί με σιδηρόδρομο – ο οποίος μπήκε το 2018 στο λιμάνι -θα κατευθύνονται στο BURGAS, στη συνέχεια στη RUSE και στις χώρες της Βαλτικής. Έτσι, σε ένα μικρό ποσοστό, η Αλεξανδρούπολη θα γίνει ανταγωνιστική των Στενών του Βοσπόρου.

– Πώς διαφοροποιείται το πρόγραμμα του συνδυασμού σας από των άλλων συνδυασμών και πώς η υλοποίησή του θα αναδιαμορφώσει την Αλεξανδρούπολη;

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν διαπίστωσα ύπαρξη προγράμματος από τις άλλες παρατάξεις. Η υλοποίηση της κατασκευής της δυτικής περιφερειακής, που ενώνεται σήμερα με την ανατολική, η οποία είναι υπό κατασκευή, θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, με δεδομένο ότι θα ενωθεί το δυτικό με το ανατολικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης περιφερειακά.
Η διεκδίκηση τέλος της δυτικής χερσαίας ζώνης με τον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης που λειτουργεί με μίσθωση σε ιδιώτη από τον Ο.Λ.Α και αντιστοιχεί σε 1000 θέσεις αυτοκινήτων, θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της στάθμευσης στην πόλη.

Advertisement
ΔΕΗ

-Ποιες οι προκλήσεις που καλείται ν’ αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου σε επίπεδο ανάληψης δράσεων για την άμβλυνση των επιπτώσεών τους στους πολίτες;

Εξακόσιες χιλιάδες (600.000) στρέμματα καμένης γης και εκατομμύρια καμένα δένδρα εντός του Δήμου μας. Υπάρχει τεράστια ανάγκη εκπόνησης μίας λεπτομερειακής μελέτης κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων σε συνεργασία με την κεντρική σκηνή και την Περιφέρεια, ώστε ν’ αντιμετωπισθεί το κυριολεκτικά «φαλακρό» των βουνών που περιστοιχίζουν τον Δήμο, με δεδομένο ότι το νερό δεν έχει τη δυνατότητα να συγκρατηθεί από κάπου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ροτόντα της Θεσσαλονίκης: Ένα μνημείο που αφηγείται 17 αιώνες ιστορίας - Δείτε video

16/11/25 12:38 μμ

Η Ροτόντα της Θεσσαλονίκης: Ένα μνημείο που αφηγείται 17 αιώνες ιστορίας – Δείτε video

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν τη Δευτέρα από τις 2 το μεσημέρι

16/11/25 12:34 μμ

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν τη Δευτέρα από τις 2 το μεσημέρι

Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα στην Ιαπωνία - Ακυρώθηκαν πτήσεις

16/11/25 12:33 μμ

Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα στην Ιαπωνία – Ακυρώθηκαν πτήσεις

40η Philoxenia: Ο ελληνικός ιαματικός τουρισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής

16/11/25 12:32 μμ

40η Philoxenia: Ο ελληνικός ιαματικός τουρισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής

Αστικές αναπλάσεις και κατασκευές - Οι επαγγελματικοί ρόλοι που χτίζουν τις πόλεις του μέλλοντος

16/11/25 12:30 μμ

Αστικές αναπλάσεις και κατασκευές – Οι επαγγελματικοί ρόλοι που χτίζουν τις πόλεις του μέλλοντος

Το Βατικανό επιστρέφει 62 τεχνουργήματα των αυτοχθόνων του Καναδά

16/11/25 12:27 μμ

Το Βατικανό επιστρέφει 62 τεχνουργήματα των αυτοχθόνων του Καναδά

Μέλη εμβληματικών ροκ συγκροτημάτων ενώνονται σε supergroup για καλό σκοπό

16/11/25 12:17 μμ

Μέλη εμβληματικών ροκ συγκροτημάτων ενώνονται σε supergroup για καλό σκοπό

Το rebranding της Ζακύνθου μέσα από την παράδοση, τον πολιτισμό και τον οινικό πλούτο

16/11/25 12:15 μμ

Το rebranding της Ζακύνθου μέσα από την παράδοση, τον πολιτισμό και τον οινικό πλούτο

Η FIFA εντείνει την «μάχη» κατά της διαδικτυακής κακοποίησης

16/11/25 12:13 μμ

Η FIFA εντείνει την «μάχη» κατά της διαδικτυακής κακοποίησης

«SBIFF»: Κορυφαία τιμητική διάκριση στον Στέλαν Σκάρσγκαρντ

16/11/25 12:12 μμ

«SBIFF»: Κορυφαία τιμητική διάκριση στον Στέλαν Σκάρσγκαρντ

Η δύναμη της επιλογής: Οι άνθρωποι πίσω από τις υιοθεσίες - 48χρονος μονογονέας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Έχω βιώσει ένα θαύμα»

16/11/25 12:10 μμ

Η δύναμη της επιλογής: Οι άνθρωποι πίσω από τις υιοθεσίες – 48χρονος μονογονέας: «Έχω βιώσει ένα θαύμα»

Ιωάννης Κυμίσης, ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia που οραματίζεται ηλεκτρονικά συστήματα σε κάθε επιφάνεια

16/11/25 12:08 μμ

Ιωάννης Κυμίσης, ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia που οραματίζεται ηλεκτρονικά συστήματα σε κάθε επιφάνεια