Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις τελευταίες μέρες, ενώ σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, ο καιρός θα αλλάξει σημαντικά από την Κυριακή με ... Περισσότερα

“Βαλκανικός χιονιάς” φέρνει χιόνια και τσουχτερό κρύο: Χιονοπτώσεις σε πόλεις της Μακεδονίας

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις τελευταίες μέρες, ενώ σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, ο καιρός θα αλλάξει σημαντικά από την Κυριακή με χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και κρύο σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, την Κυριακή και τη Δευτέρα «Βαλκανικός χιονιάς» θα φέρει χιόνια και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Γιώργο Τσατραφύλλια, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι εντυπωσιακή ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και ισχυροί.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας σημειώνει: «Με “μαλακό” καιρό εξελίσσεται η δεύτερη εβδομάδα του έτους με τη θερμοκρασία να βρίσκεται 5-6 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα ,οι βροχές να είναι περιορισμένες και οι πρωινές ομίχλες να είναι ιδιαίτερα έντονες. Αυτό το καιρικό μοτίβο θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο 11/1/2025».

«Ωστόσο το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα (τουλάχιστον), πολικές αέριες μάζες θα προκαλέσουν πυκνές χιονοπτώσεις στην Βαλκανική χερσόνησο και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας» σημειώνει.

«Στη χώρα μας τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δίνουν σήμα για πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, από τη Λαμία και βορειότερα και χιονοπτώσεις σε πόλεις της Μακεδονίας (μέσα και η Θεσσαλονίκη). Επίσης εντυπωσιακή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας μέχρι 10 βαθμούς κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα ενώ θα πνέουν και θυελλώδεις βοριάδες» καταλήγει.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-01-2025

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα δυτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα ανατολικά τμήματα των Κυκλάδων, την Κρήτη και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 και τοπικά στα νότια τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-01-2025

Advertisement
ΔΕΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε όλη τη χώρα. Βροχές θα σημειωθούν στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα, το ανατολικό και το νότιο Αιγαίο.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα βορειοανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια ενώ θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα κεντρικά και τα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-01-2025

Αυξημένες νεφώσεις και βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά όπου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της υπόλοιπης βόρειας χώρας και από το βράδυ στα βόρεια ημιορεινά καθώς και στα κεντρικά και νότια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά 6 με 7 μποφόρ ενώ στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Ελλάδας βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στην περιοχή των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-01-2025

Βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο όπου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και μόνο στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα επικρατούν νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Πηγή Thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

23/08/25 8:16 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

Γιώργος Μαζωνάκης: “Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο” – Νέο μήνυμα μέσα από το σπίτι του

23/08/25 8:09 μμ

Το νέο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη μέσα από το σπίτι του: «Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο» 

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

23/08/25 8:02 μμ

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του

23/08/25 7:23 μμ

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του – video

Χαλκιδική: Βαρύς τραυματισμός 30χρονου σε τροχαίο στη Νικήτη-Ακρωτηριάστηκε το κάτω άκρο του

23/08/25 7:28 μμ

Χαλκιδική: Βαρύς τραυματισμός 30χρονου σε τροχαίο στη Νικήτη-Ακρωτηριάστηκε το κάτω άκρο του

Έφυγε από τη ζωή ο Γ. Αγοραστάκης, πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη

23/08/25 7:33 μμ

Έφυγε από τη ζωή ο Γ. Αγοραστάκης, πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη

ΥΠΑΑΤ: Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων - Aνησυχία για έκρηξη των κρουσμάτων

23/08/25 7:37 μμ

ΥΠΑΑΤ: Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων – Aνησυχία για έκρηξη των κρουσμάτων

Συνελήφθη μέλος συμμορίας που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις σε τουριστικά καταλύματα στη Νάξο

23/08/25 7:43 μμ

Συνελήφθη μέλος συμμορίας που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις σε τουριστικά καταλύματα στη Νάξο

Χατζηβασιλείου στα Παραπολιτικά: Η ειρήνη στην Ουκρανία προϋποθέτει εγγυήσεις ασφαλείας

23/08/25 7:49 μμ

Χατζηβασιλείου στα Παραπολιτικά: Η ειρήνη στην Ουκρανία προϋποθέτει εγγυήσεις ασφαλείας

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελόντρια έσωσε 26χρονη που υπέστη καρδιακή ανακοπή σε κατασκήνωση

23/08/25 7:54 μμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελόντρια έσωσε 26χρονη που υπέστη καρδιακή ανακοπή σε κατασκήνωση

Παξοί: 4χρονο κοριτσάκι βρέθηκε πνιγμένο σε πισίνα - Διέφυγε από την προσοχή των γονιών του

23/08/25 1:28 μμ

Παξοί: 4χρονο κοριτσάκι βρέθηκε πνιγμένο σε πισίνα διπλανού σπιτιού