Από την ενθρόνιση της μητέρας του το 1953 ο Κάρολος ήταν ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου για 70 χρόνια. Έζησε μια ζωή υπηρετώντας τον θρόνο. Μεγάλοι σταθμοί στην ζωή του ... Περισσότερα

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Ο διάδοχος που περίμενε 75 χρόνια για να γίνει βασιλιάς της Βρετανίας

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Από την ενθρόνιση της μητέρας του το 1953 ο Κάρολος ήταν ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου για 70 χρόνια. Έζησε μια ζωή υπηρετώντας τον θρόνο. Μεγάλοι σταθμοί στην ζωή του ο γάμος με την Νταϊάνα, ο ερχομός των δυο γιων του στον κόσμο αλλά και η γνωριμία του με την Καμίλα Πάρκερ Μπόυλς που έμελλε να γίνει η γυναίκα της ζωής του.

14 Νοεμβρίου 1948 ο Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά τα μάτια του στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Γιός της Βασίλισσας Ελισάβετ και του Δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππου. Γεννημένος διάδοχος του Βρετανικού θρόνου. Μόνο που θα περιμένει 75 ολόκληρα χρόνια για να βάλει το στέμμα. 75 χρόνια μιας ζωής γεμάτης σκάνδαλα, πάθη και λάθη.

Ήταν 20 ετών το 1969, όταν ορκίστηκε ενώπιον της Βασίλισσας μητέρας του και του Βρετανικού Έθνους, πίστη στον θρόνο ως Πρίγκιπας της Ουαλίας.

Κι ύστερα ήρθε στην ζωή του η νεαρή Νταϊάνα. Εκείνη ήταν 20 ετών. Εκείνος 32 και ερωτευμένος ήδη με μια άλλη γυναίκα. Την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Ο γάμος του Καρόλου με την Νταϊάνα, τον Ιούλιο του 1981, χαρακτηρίστηκε ο γάμος της δεκαετίας. Ο ερχομός του Ουίλιαμ έναν χρόνο αργότερα και του Χάρι το 1984 δεν ήταν αρκετός για να κρατήσει ζωντανό τον γάμο που κατέληξε σε διαζύγιο το 1992. Ένα διαζύγιο που σύμφωνα με την Νταϊάνα είχε την υπογραφή της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε πως η Κυρία Μπόουλς είχε ρόλο στην διάλυση του γάμου σας;

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Φυσικά. Υπήρχαν τρεις σε αυτόν τον γάμο. Ήταν πολυκοσμία.

Ο τραγικός θάνατος της Νταϊάνα το 1997 σε τροχαίο στο Παρίσι βύθισε ολόκληρο τον πλανήτη στο πένθος.

Χρειάστηκαν 7 χρόνια για να μπορέσει ο Κάρολος να παντρευτεί την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς με την ευχή της Βασίλισσας Ελισάβετ τον Απρίλιο του 2005.

Τα χρόνια περνούσαν, ο Κάρολος είχε παντρευτεί την γυναίκα της ζωής του, οι μικροί πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι μεγάλωσαν. Έκαναν τις δικές τους οικογένειες και δημιουργούσαν τα δικά τους δράματα μέσα στο Παλάτι. Έμενε μόνο να κάτσει ο ίδιος στον θρόνο.

8 Σεπτεμβρίου 2022. Η Βασίλισσα Ελισάβετ αφήνει την τελευταία της πνοή. Ο Κάρολος αυτομάτως ανακηρύσσεται Βασιλιάς.

Η κηδεία της Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν ταυτόχρονα και η αλλαγή μιας σελίδας για την Βρετανική μοναρχία και την Βασιλική οικογένεια. Ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου αποχαιρέτησε την μητέρα του ως Βασιλιάς Κάρολος ο Τρίτος.

Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, ο Κάρολος, πάντα με την Καμίλα στο πλευρό του, έχει κάνει μια προσπάθεια να δείξει ένα πιο προσιτό πρόσωπο και να φέρει τον κόσμο ξανά πιο κοντά στην μοναρχία.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χατζηβασιλείου στον ΣΚΑΪ: Η Ελλάδα έχει διατρανώσει με κάθε τρόπο ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο

25/08/25 11:26 πμ

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα έχει διατρανώσει με κάθε τρόπο ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο

Κανόνες ασφαλείας σε πισίνες, ποτάμια και λίμνες

25/08/25 11:23 πμ

Κανόνες ασφαλείας σε πισίνες, ποτάμια και λίμνες

Γιάννης Γκιωνάκης: Το αθεράπευτο πάθος του σπουδαίου κωμικού και η υπόθεση Κοζανιτά

25/08/25 11:14 πμ

Γιάννης Γκιωνάκης: Το αθεράπευτο πάθος του σπουδαίου κωμικού και η υπόθεση Κοζανιτά

Λιναρόσπορος: Ο σωστός τρόπος να τον καταναλώνεις για να παίρνεις τις ευεργετικές του ιδιότητες

25/08/25 10:49 πμ

Λιναρόσπορος: Ο σωστός τρόπος να τον καταναλώνεις για να παίρνεις τις ευεργετικές του ιδιότητες

Θεσσαλονίκη σε κρίση - Γιατί δεν γίνονται οι διορθώσεις ανάταξης;

25/08/25 10:44 πμ

Θεσσαλονίκη σε κρίση – Γιατί δεν γίνονται οι διορθώσεις ανάταξης;

Στομαχόπονος που “έρχεται και φεύγει”: Δείτε τι μπορεί να σας συμβαίνει

25/08/25 10:20 πμ

Στομαχόπονος που “έρχεται και φεύγει”: Δείτε τι μπορεί να σας συμβαίνει

Μελισσόχορτο: Το φυσικό αγχολυτικό που καταπολεμά το στρες και την αϋπνία

25/08/25 10:13 πμ

Μελισσόχορτο: Το φυσικό αγχολυτικό που καταπολεμά το στρες και την αϋπνία

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα

25/08/25 10:05 πμ

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα –  Πολυτραυματίας ο οδηγός του δικύκλου

Αποκατάσταση λειτουργίας της ιστοσελίδας της ΑΣΠΑΙΤΕ -Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

25/08/25 9:52 πμ

Λειτουργεί η ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ -Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

Ελεύθερος δύτης φτιάχνει δαχτυλίδια φυσαλίδων στον βυθό της Μεσογείου

25/08/25 9:31 πμ

Ελεύθερος δύτης φτιάχνει δαχτυλίδια φυσαλίδων στον βυθό της Μεσογείου

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 40χρονος βίαζε την 36χρονη για να μην τον χωρίσει -Η οργή της κόρης του

25/08/25 9:27 πμ

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 40χρονος βίαζε την 36χρονη για να μην τον χωρίσει – Η οργή της κόρης του

Νεκρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά

25/08/25 9:14 πμ

Νεκρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά