Πενήντα κιλά παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων κατηγορείται ότι μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο 63χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη σε μεθοριακό σταθμό στη Βόρεια Ελλάδα. Το παράνομο εμπόρευμα ήταν επιμελώς κρυμμένο σε χώρο της ... Περισσότερα

Βόρεια Ελλάδα: Προσπάθησε να φέρει στην Ελλάδα 50 κιλά φυτοφάρμακα κρυμμένα στη ρεζέρβα

Epiloges Press

Epiloges Press

Πενήντα κιλά παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων κατηγορείται ότι μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο 63χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη σε μεθοριακό σταθμό στη Βόρεια Ελλάδα.

Το παράνομο εμπόρευμα ήταν επιμελώς κρυμμένο σε χώρο της ρεζέρβας του οχήματος που οδηγούσε και ανήκει σε επιχείρηση με έδρα το εξωτερικό.  
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, τα κατασχεθέντα γεωργικά φάρμακα εφαρμόζονται σε μεγάλο αριθμό καλλιεργειών, όπως πυρηνόκαρπα, μηλοειδή, εσπεριδοειδή, λαχανικά, βαμβάκι και καπνός.

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του συλληφθέντα για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά. Εκτός από το παράνομο εμπόρευμα κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 12.360 ευρώ και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη πρωινές ώρες την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, σε μεθοριακό σταθμό στη Βόρεια Ελλάδα, 63χρονος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε να εισέρχεται στη χώρα μας με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας με έδρα το εξωτερικό, έχοντας επιμελώς κρυμμένα στο χώρο της ρεζέρβας του οχήματος 50 κιλά παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 50 κιλά παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων,
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
  • το χρηματικό ποσό των 12.360 ευρώ και
  • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Σημειώνεται ότι, τα κατασχεθέντα γεωργικά φάρμακα εφαρμόζονται σε μεγάλο αριθμό καλλιεργειών, όπως πυρηνόκαρπα, μηλοειδή, εσπεριδοειδή, λαχανικά, βαμβάκι και καπνός.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιλαμβάνονται για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα κατασχεθέντα παράνομα φυτοπροστατευτικά προϊόντα θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Advertisement
Babis

Οι διαφυγόντες δασμοί που προκύπτουν από την παράνομη εισαγωγή των σκευασμάτων θα προσδιοριστούν από το αρμόδιο Τελωνείο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βεζένκοφ: Μια μάνα χάνει το παιδί της, μέχρι πότε θα είναι πρόβλημα τι ομάδα είναι ο καθένας

15/03/26 5:59 μμ

Βεζένκοφ: Μια μάνα χάνει το παιδί της, μέχρι πότε θα είναι πρόβλημα τι ομάδα είναι ο καθένας

Μ. Χρυσοχοΐδης: Πιλοτικό πρόγραμμα με drones και αυστηρότερη αστυνόμευση για το κυκλοφοριακό στην Αττική

15/03/26 5:45 μμ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Πιλοτικό πρόγραμμα με drones και αυστηρότερη αστυνόμευση για το κυκλοφοριακό στην Αττική

ΠτΔ Κων. Τασούλας: Μόνο με συνεννόηση μπορούμε να κάνουμε άλματα μπροστά

15/03/26 5:37 μμ

ΠτΔ Κων. Τασούλας: Μόνο με συνεννόηση μπορούμε να κάνουμε άλματα μπροστά

Ο Κίμι Αντονέλι θριάμβευσε στην Σανγκάη

15/03/26 4:14 μμ

Ο Κίμι Αντονέλι θριάμβευσε στην Σανγκάη

Χ. Φιντάν: «Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος - Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί ούτε πρόκειται να απαντήσει στο Ιράν»

15/03/26 4:04 μμ

Χ. Φιντάν: «Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος – Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί ούτε πρόκειται να απαντήσει στο Ιράν»

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Η επόμενη μέρα για τον Έλληνα καταναλωτή

15/03/26 3:59 μμ

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Η επόμενη μέρα για τον Έλληνα καταναλωτή

ΚΚΕ: Η εμπλοκή στον πόλεμο βαφτίζεται από τον πρωθυπουργό «εθνικό συμφέρον»

15/03/26 3:55 μμ

ΚΚΕ: Η εμπλοκή στον πόλεμο βαφτίζεται από τον πρωθυπουργό «εθνικό συμφέρον»

Δ. Τσαγγάρη: H πλειονότητα των πρατηρίων καυσίμων στην Αττική έχει προσαρμοστεί στο ανώτατο επιτρεπόμενο μεικτό περιθώριο κέρδους

15/03/26 3:53 μμ

Δ. Τσαγγάρη: H πλειονότητα των πρατηρίων καυσίμων στην Αττική έχει προσαρμοστεί στο ανώτατο επιτρεπόμενο μεικτό περιθώριο κέρδους

ΟΑΚΑ: Νέα ζωή στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Παιανίας με το NMDF Convention & World of Dance Greece 2026

15/03/26 3:49 μμ

ΟΑΚΑ: Νέα ζωή στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Παιανίας με το NMDF Convention & World of Dance Greece 2026

Γίγαντες με μελιτζάνες στο φούρνο

15/03/26 1:38 μμ

Γίγαντες με μελιτζάνες στο φούρνο

Πράσινο σαπούνι - 15 χρήσεις για το σπίτι που θα σας εκπλήξουν

15/03/26 1:29 μμ

Πράσινο σαπούνι – 15 χρήσεις για το σπίτι που θα σας εκπλήξουν

Συγκέντρωση σε ανάμνηση των Εβραίων θυμάτων του ναζισμού και έναρξη των εργασιών του Πάρκου Μνήμης στην Πλατεία Ελευθερίας

15/03/26 1:35 μμ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση σε ανάμνηση των Εβραίων θυμάτων του ναζισμού και έναρξη των εργασιών του Πάρκου Μνήμης