Ζητήματα αναφορικά με την απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών σε αγροτικές εργασίες, και ζητήματα σχετικά με τις επενδύσεις πολιτών τρίτων χωρών, ρυθμίζονται σε άρθρο του πολυνομομοσχεδίου (σ.σ. ερανιστικό, όπως χαρακτηρίζεται από ... Περισσότερα

Ο ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρος Καζαμίας ανέφερε ότι το πλαίσιο για τους πολίτες τρίτων χωρών σε αγροτικές εργασίες, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια πιο ολιστική ή, εν πάση περιπτώσει, μεσοπρόθεσμη λύση.

Epilogestv

Epilogestv

Ζητήματα αναφορικά με την απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών σε αγροτικές εργασίες, και ζητήματα σχετικά με τις επενδύσεις πολιτών τρίτων χωρών, ρυθμίζονται σε άρθρο του πολυνομομοσχεδίου (σ.σ. ερανιστικό, όπως χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση), που εισάγεται για συζήτηση αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το νομοσχέδιο προβλέπει παράταση ενός έτους για την υποβολή αίτησης από εργοδότη ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου.

Όπως ορίζεται, «εργοδότης, ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας, που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 4251/2014 (Α’ 80), μπορεί να υποβάλει, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του, με βάση τις θέσεις απασχόλησης, όπως καθορίζονται με την κοινή υπουργική απόφαση του άρθρου 11 του ν. 4251/2014, προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία».

Στη συζήτηση που έγινε νωρίτερα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, βουλευτές της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν στη διάταξη.

Advertisement
ktimatologio

«Το άρθρο αυτό αφορά τους εργάτες γης. Με βάση τα όσα τραγελαφικά έχουμε ζήσει τις τελευταίες μέρες, το έχετε συζητήσει με τους Βουλευτές σας ή θα έχουμε πάλι δράματα;», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος και συνέχισε: «ως κυβέρνηση πάτε καλά; Το αρμόδιο Υπουργείο σε δύο μέρες φέρνει διατάξεις του Υπουργείου του σε δύο διαφορετικά νομοσχέδια άλλων Υπουργείων; Κάποιοι που μας βλέπουν, θα αναρωτηθούν. Δηλαδή, το Υπουργείο που ασχολείται με το μεταναστευτικό έφερε κάποια άρθρα στο Υπουργείο Οικονομίας και κάποια στο Εργασίας».

Ο ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρος Καζαμίας ανέφερε ότι το πλαίσιο για τους πολίτες τρίτων χωρών σε αγροτικές εργασίες, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια πιο ολιστική ή, εν πάση περιπτώσει, μεσοπρόθεσμη λύση. «Θα πρέπει αυτά τα ζητήματα να σχεδιάζονται μεσοπρόθεσμα τουλάχιστον. Καταλαβαίνω ότι χρειάζεται κάποια ευελιξία. Δεν λέμε να λυθούν όλα με μακροπρόθεσμες λύσεις, αλλά το μεσοπρόθεσμο διάστημα – 3 με 5 χρόνια, όπως το ορίζουν οι οικονομολόγοι – είναι ένας εύλογος χρόνος για να αντιμετωπιστούν κάποια από αυτά τα θέματα», είπε ο κ Καζαμίας.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Άφαντος εδώ και 40 ημέρες ο Σωτήρης Τσιπιλής – Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του

07/03/26 3:01 μμ

Σέρρες: Άφαντος εδώ και 40 ημέρες ο Σωτήρης Τσιπιλής – Ώρες αγωνίας για τη μητέρα του

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

07/03/26 2:37 μμ

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

07/03/26 2:30 μμ

Εγνατία οδός: Φωτιά σε φορτηγό που μετέφερε ψυκτικό υγρό – Επιχειρούν 18 πυροσβέστες

Σαρώνει η λαμπάδα ChatGPT που εμπνεύστηκε Θεσσαλονικιός δημιουργός

07/03/26 2:24 μμ

Σαρώνει η λαμπάδα ChatGPT που εμπνεύστηκε Θεσσαλονικιός δημιουργός, υπάρχει λίστα προκρατήσεων

Ξάνθη-Κ. Καραμανλής: Στην Περιφέρεια χτυπά η καρδιά της Ελλάδας - Χρειάζονται τολμηρές δράσεις για τον αγροτικό τομέα

07/03/26 2:16 μμ

Ξάνθη-Κ. Καραμανλής: Στην Περιφέρεια χτυπά η καρδιά της Ελλάδας – Χρειάζονται τολμηρές δράσεις για τον αγροτικό τομέα

«Ασημένιος» ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού

07/03/26 2:10 μμ

«Ασημένιος» ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού

Από το Κοριέντες της Αργεντινής στην Αλικαρνασσό - Ο «Ελ Γριέγο Καράτα» και το ταξίδι προς τις ελληνικές ρίζες του

07/03/26 11:26 πμ

Από το Κοριέντες της Αργεντινής στην Αλικαρνασσό – Ο «Ελ Γριέγο Καράτα» και το ταξίδι προς τις ελληνικές ρίζες του

Σαν σήμερα: Τα Δωδεκάνησα ενσωματώνονται κι επισήμως στην Ελλάδα

07/03/26 11:21 πμ

Σαν σήμερα: Τα Δωδεκάνησα ενσωματώνονται κι επισήμως στην Ελλάδα

Σέρρες: Έκρηξη σε εγκαταστάσεις επιχείρησης - Τρεις τραυματίες

07/03/26 11:06 πμ

Σέρρες: Έκρηξη στις εγκαταστάσεις επιχείρησης – Τρεις τραυματίες

Ένας στους οκτώ κινδυνεύει από νεφρική νόσο – Τα πρώτα σιωπηλά σημάδια- Πώς κάνουμε πρόληψη

07/03/26 10:51 πμ

Ένας στους οκτώ κινδυνεύει από νεφρική νόσο – Τα πρώτα σιωπηλά σημάδια- Πώς κάνουμε πρόληψη

Θρίλερ με την εξαφάνιση του «ρεμπέτη της Αριστοτέλους» στην Θεσσαλονίκη

07/03/26 10:38 πμ

Θρίλερ με την εξαφάνιση του «ρεμπέτη της Αριστοτέλους» στην Θεσσαλονίκη

Καρκίνου του παχέος εντέρου: Με γυμναστική και διατροφή μπορεί κανείς να ελέγξει τον κίνδυνο εμφάνισής του - Πλατφόρμα για την πρόληψη

07/03/26 9:16 πμ

Καρκίνος παχέος εντέρου: Με γυμναστική και διατροφή μπορεί κανείς να ελέγξει τον κίνδυνο εμφάνισής του – Πλατφόρμα για την πρόληψη