Βραστήρας: Ο σωστός τρόπος για να διατηρήσετε καθαρό και λειτουργικό

149

Οι ηλεκτρικοί βραστήρες είναι μια βολική συσκευή κουζίνας, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να βράσετε γρήγορα και εύκολα νερό για καφέ, τσάι ή άλλα ποτά. Ωστόσο, οι βραστήρες μπορούν να συσσωρεύσουν ορυκτά και βρωμιά με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του νερού και να προκαλέσει προβλήματα στην απόδοση του βραστήρα.

Τις περισσότερες φορές, οι βολικές αυτές συσκευές δεν χρειάζεται να πλένονται μετά από κάθε κάθε χρήση ή όσο συχνά νομίζετε. Αντίθετα απαιτείται κατά διαστήματα να την καθαρίζετε με ένα διάλυμα από ξιδιού και νερού για να διατηρηθεί καθαρό το εσωτερικό τους.

Σε αντίθεση με άλλες συσκευές στην κουζίνα, οι βραστήρες χρησιμοποιούν μόνο καθαρό νερό, το οποίο εξαλείφει τις ανησυχίες για βρωμιά και βακτήρια από άλλα υλικά που προκαλούν δυσάρεστες οσμές. Ωστόσο, μετά από πολλές χρήσεις, μπορεί να παρουσιαστεί συσσώρευση ορυκτών, όπως ασβέστιο και μαγνήσιο.

Πώς να διατηρήσετε τον ηλεκτρικό σας βραστήρα καθαρό και να αφαιρέσετε τα άλατα

Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές για να διατηρήσετε τον ηλεκτρικό σας βραστήρα καθαρό και να αφαιρέσετε τα άλατα που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου.

Καθαρίστε τον βραστήρα σας κάθε 1-3 μήνες, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης και την ποιότητα του νερού σας. Εάν χρησιμοποιείτε σκληρό νερό, μπορεί να χρειαστεί να καθαρίζετε τον βραστήρα σας πιο συχνά.

Advertisement

Για να αφαιρέσετε τα συσσωρευμένα άλατα από τον ηλεκτρικό σας βραστήρα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αφαιρέστε το κάλυμμα και το φίλτρο του βραστήρα.
  2. Γεμίστε τον βραστήρα με ένα διάλυμα νερού με μια μικρή ποσότητα ξυδιού.
  3. Αφήστε το μείγμα να βράσει και στη συνέχεια αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά.
  4. Αποφύγετε το τρίψιμο του εσωτερικού, καθώς αυτό μπορεί να καταστρέψει τον βραστήρα.
  5. Στραγγίξτε το μείγμα και ξεπλύνετε καλά τον βραστήρα με κρύο νερό.
  6. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όσο χρειαστεί μέχρι να εξαφανιστούν τα υπολείμματα και μετά αφήστε τον βραστήρα να στεγνώσει πριν τον χρησιμοποιήσετε ξανά.
  7. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα από μία έως δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και νερό ή μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και νερό.

Για να αποφύγετε τη συσσώρευση αλάτων στον ηλεκτρικό σας βραστήρα, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό ή νερό βρύσης που έχει βράσει και κρυώσει.
  • Αδειάστε τον βραστήρα αμέσως μετά τη χρήση.
  • Μην αφήνετε νερό να παραμείνει στον βραστήρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθώντας αυτές τις εύκολες συμβουλές μπορείτε να καθαρίσετε τον ηλεκτρικό σας βραστήρα και να απομακρύνετε τα άλατα και την καφεΐνη, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν τη γεύση του καφέ και του τσαγιού σας.

Πηγή: enikos.gr