Υποχρεωτική θητεία στις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει ο Ρίσι Σούνακ εάν επανεκλεγεί. Ο πρωθυπουργός είπε: «Γενιές νέων ανθρώπων δεν είχαν τις ευκαιρίες ή την εμπειρία που ... Περισσότερα

Βρετανία: Υποχρεωτική θητεία και ψήφο στους 16άρηδες οι υποσχέσεις των Τόρις και των Εργατικών αντίστοιχα

Epilogestv

Epilogestv

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Υποχρεωτική θητεία στις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει ο Ρίσι Σούνακ εάν επανεκλεγεί.

Advertisement
 

Ο πρωθυπουργός είπε: «Γενιές νέων ανθρώπων δεν είχαν τις ευκαιρίες ή την εμπειρία που τους αξίζει και υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν να διχάσουν την κοινωνία μας σε αυτόν τον όλο και πιο αβέβαιο κόσμο».

Ο Σούνακ οραματίζεται «ένα νέο μοντέλο εθνικής υπηρεσίας» η οποία πιστεύει ότι θα «δημιουργήσει μια κοινή αίσθηση σκοπού μεταξύ των νέων μας και μια ανανεωμένη αίσθηση υπερηφάνειας στη χώρα».

Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες και θα «συνεισφέρουν στην κοινότητά τους και στη χώρα».
Οι νέοι που δεν θα θέλουν να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις, θα υπηρετούν στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων ή άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες.

«Κανείς δεν θα φυλακιστεί εάν αρνηθεί τη θητεία», έσπευσε να διευκρινίσει ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι, έπειτα από τις εντάσεις που προκάλεσε η πρόταση.

Το Εργατικό Κόμμα απάντησε με μία ανακοίνωση που απορρίπτει την πρόταση ως μη κοστολογημένη. «Πρόκειται για άλλη μία απελπισμένη μη κοστολογημένη δέσμευση 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών από ένα Κόμμα των Τόρις που ήδη κατέρρευσε την οικονομία, εκτοξεύοντας τα στεγαστικά δάνεια».

Advertisement

Στο επιτελείο των Εργατικών, ο Στάρμερ προτείνει το δικαίωμα ψήφου στους 16άρηδες. Επίσης, θα «αναζωογονήσει» τα σχέδια του Ρίσι Σούνακ να απαγορεύσει στους νέους να καπνίζουν νόμιμα. Ο νόμος δεν πρόλαβε να επικυρωθεί αφού κηρύχτηκαν οι γενικές εκλογές. Ο Ρίσι Σούνακ υπεραμύνθηκε τη πρότασης, λέγοντας ότι είναι «απόδειξη της τολμηρής δράσης που είμαι διατεθειμένος να κάνω».

Η τελευταία μέτρηση του μέσου όρου των δημοσκοπήσεων δείχνει 21 μονάδες διαφοράς μεταξύ των Εργατικών που ηγούνται και των Συντηρητικών. Το κόμμα Μεταρρύθμιση συγκεντρώνει 11% παίρνοντας την τρίτη θέση από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες που συγκεντρώνουν 9%.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη Βουλή η τροπολογία που αυστηροποιεί τις ποινές για τα όπλα - Τι προβλέπεται για παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπους πυροβολισμούς

02/12/25 9:12 μμ

Στη Βουλή η τροπολογία που αυστηροποιεί τις ποινές για τα όπλα – Τι προβλέπεται για παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπους πυροβολισμούς

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη για να ξεκινήσει η πλατείας Ελευθερίας» δήλωσε ο Στ.Αγγελούδης

02/12/25 9:05 μμ

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη για να ξεκινήσει η πλατείας Ελευθερίας» δήλωσε ο Στ.Αγγελούδης

Αντιδιαβρωτικά έργα στον Φενεό ολοκλήρωσε η Πειραιώς

02/12/25 8:56 μμ

Αντιδιαβρωτικά έργα στον Φενεό ολοκλήρωσε η Πειραιώς

Ο κύβος ερρίφθη: Αντίστροφη μέτρηση για τον Προμαχώνα - Οι αγρότες παίρνουν θέση - video

02/12/25 8:41 μμ

Ο κύβος ερρίφθη: Αντίστροφη μέτρηση για τον Προμαχώνα – Οι αγρότες παίρνουν θέση – video

Εγκαίνια και αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ηράκλεια - video

02/12/25 8:36 μμ

Εγκαίνια και αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ηράκλεια – video

Σέρρες: Στις πλατείες των χωριών τα τρακτέρ - Ξεκινάνε αύριο για Προμαχώνα - video

02/12/25 8:17 μμ

Σέρρες: Στις πλατείες των χωριών τα τρακτέρ – Ξεκινάνε αύριο για Προμαχώνα – video

Απομακρύνονται δυο δέντρα από την οδό Γ. Παπανδρέου - Θα ακολουθήσει αποκατάσταση του πεζοδρομίου

02/12/25 8:06 μμ

Απομακρύνονται δυο δέντρα από την οδό Γ. Παπανδρέου – Θα ακολουθήσει αποκατάσταση του πεζοδρομίου

Τα 30 χρόνια παροχής ανακουφιστικής φροντίδας και στήριξης στο πένθος σε παιδιά και εφήβους, γιόρτασε η «Μέριμνα»

02/12/25 8:00 μμ

Τα 30 χρόνια παροχής ανακουφιστικής φροντίδας και στήριξης στο πένθος σε παιδιά και εφήβους, γιόρτασε η «Μέριμνα»

Επιστροφή στο γήπεδο χωρίς Περσίδη ο ΠΑΟΚ

02/12/25 7:57 μμ

Επιστροφή στο γήπεδο χωρίς Περσίδη ο ΠΑΟΚ

Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας

02/12/25 7:55 μμ

Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας

Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα

02/12/25 7:55 μμ

Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα

Η μικροβιακή αντοχή είναι πιο εκτεταμένη από όσο γνωρίζουμε

02/12/25 7:54 μμ

Η μικροβιακή αντοχή είναι πιο εκτεταμένη από όσο γνωρίζουμε