Πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικότητας, που εστιάζει στην ψηφιακή υγεία, ενεργοποιεί το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καλώντας ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, που αναπτύσσουν ψηφιακές καινοτόμες ιδέες, διαδικασίες ... Περισσότερα

φωτο

Epiloges.tv

Epiloges.tv

Πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικότητας, που εστιάζει στην ψηφιακή υγεία, ενεργοποιεί το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καλώντας ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, που αναπτύσσουν ψηφιακές καινοτόμες ιδέες, διαδικασίες και λύσεις πρωτοποριακής τεχνολογίας, να λάβουν μέρος. Μέσω του προγράμματος «Start4Health», το CDI έχει ως στόχο να ενισχύσει τους δεσμούς του με το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας. Πώς θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με ανακοίνωση του CDI, «μέσα από μια γόνιμη αλληλεπίδραση, στο πλαίσιο της οποίας τα δύο μέρη θα συνεργαστούν και θα ανταλλάξουν πολύτιμη τεχνογνωσία βοηθώντας στην προώθηση ψηφιακών καινοτόμων λύσεων που θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στον κλάδο της υγείας. Σπουδαία ταλέντα και δυναμικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν τις τεχνολογικές προτάσεις τους στο προσκήνιο και να δικτυωθούν με σημαντικά στελέχη από την Pfizer και το οικοσύστημα της καινοτομίας».

Advertisement
 

Το πρόγραμμα αναζητά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «προϊόντα και υπηρεσίες νέας τεχνολογίας, που μπορούν να βελτιώσουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, να ενισχύσουν και να εξατομικεύσουν τη θεραπευτική διαδικασία, να παρέχουν έξυπνη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για εξ αποστάσεως παρακολούθηση και υποστήριξη, να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ακρίβεια της διάγνωσης και να αυξήσουν τη συμμετοχή των ασθενών, τις γνώσεις και την ευαισθητοποίησή τους για την υγεία».

Πρόγραμμα σε τρεις φάσεις και με χρηματικά έπαθλα για τους νικητές

Το «Start4Health» θα έχει διάρκεια τριών μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαδοχικές φάσεις: στις φάσεις της Ανοιχτής Πρόσκλησης, του Επιταχυντή (Accelerator) και της Demo Day. Η φάση της Ανοιχτής Πρόσκλησης θα διαρκέσει από τις 28 Μαρτίου έως τις 29 Απριλίου 2022 (11:59 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί με την επιλογή πέντε προτάσεων που θα ξεχωρίσουν. Οι προτάσεις αυτές θα περάσουν στην επόμενη φάση, του Επιταχυντή, όπου μέσα από ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περαιτέρω τις προτάσεις τους με την υποστήριξη μεντόρων και coaches από το οικοσύστημα της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών της Pfizer. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την Demo Day, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εξελιγμένες και ώριμες πλέον προτάσεις θα παρουσιαστούν σε κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από προσωπικότητες του χώρου της τεχνολογίας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων. Η Επιτροπή θα επιλέξει και θα βραβεύσει τις δύο καλύτερες προτάσεις, με χρηματικά έπαθλα 25.000 ευρώ και 10.000 ευρώ, για την πρώτη και δεύτερη νικήτρια ομάδα, αντίστοιχα.

Advertisement
Babis

«Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, οι ομάδες μέσω της συμμετοχής τους θα έχουν την ευκαιρία να βελτιστοποιήσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, να βελτιώσουν την αξία των προτάσεων τους, να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά και, ενδεχομένως, να εξασφαλίσουν μια μελλοντική συνεργασία με την Pfizer» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ότι το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) διοργανώνει το «Start4Health» σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo και το Found.ation.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Νοεμβρίου

15/11/25 8:49 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Νοεμβρίου

H «Κερκινέλλα» προσελκύει πλήθος επισκεπτών της Philoxenia στο περίπτερο του Δήμου Σιντικής

15/11/25 9:36 μμ

H «Κερκινέλλα» προσελκύει πλήθος επισκεπτών της Philoxenia στο περίπτερο του Δήμου Σιντικής

Μπέργκερ με ...γέμιση μύδια Μακρυγιάλου, γαρίδα Πλαταμώνα και μαύρο χοιρινό Ολύμπου

15/11/25 9:32 μμ

Μπέργκερ με …γέμιση μύδια Μακρυγιάλου, γαρίδα Πλαταμώνα και μαύρο χοιρινό Ολύμπου

Ουκρανία-σκάνδαλο διαφθοράς: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό του ενεργειακού τομέα

15/11/25 9:28 μμ

Ουκρανία-σκάνδαλο διαφθοράς: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό του ενεργειακού τομέα

Ο Πάπας έκανε δεκτούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο - «Ο κινηματογράφος κινδυνεύει, πρέπει να προστατευθεί», τόνισε

15/11/25 9:25 μμ

Ο Πάπας έκανε δεκτούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο – «Ο κινηματογράφος κινδυνεύει, πρέπει να προστατευθεί», τόνισε

Δίωξη για τρία πλημμελήματα σε μέλη του Ρουβίκωνα που άνοιξαν πανό μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

15/11/25 9:18 μμ

Δίωξη για τρία πλημμελήματα σε μέλη του Ρουβίκωνα που άνοιξαν πανό μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Π. Μαρινάκης: Η αναβάθμιση από τον Fitch προσελκύει επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν δουλειές

15/11/25 9:16 μμ

Π. Μαρινάκης: Η αναβάθμιση από τον Fitch προσελκύει επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν δουλειές

Συνάντηση του Στ. Κασσελάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι

15/11/25 9:05 μμ

Συνάντηση του Στ. Κασσελάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες χτύπησαν συνομήλικες τους και τις βιντεοσκόπησαν – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

15/11/25 9:00 μμ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες χτύπησαν συνομήλικες τους και τις βιντεοσκόπησαν – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος η αμαξοστοιχία 1599 με 95 επιβάτες λίγο μετά τον ΣΣ Σίνδου

15/11/25 8:47 μμ

Ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος η αμαξοστοιχία 1599 με 95 επιβάτες λίγο μετά τον ΣΣ Σίνδου

Antalis: Μια μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με κορυφαία παραγωγικά χαρακτηριστικά

15/11/25 8:41 μμ

Αγροφυλλίδα ΑΕ: Antalis – Μια μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με κορυφαία παραγωγικά χαρακτηριστικά

Έναρξη του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παλαιμάχων, Εργαζομένων & Ανέργων Δήμου Σερρών «Νίκος Τατιτζικίδης»

15/11/25 8:25 μμ

Έναρξη του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παλαιμάχων, Εργαζομένων & Ανέργων Δήμου Σερρών «Νίκος Τατιτζικίδης»