Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση ενός οίκου ευγηρίας στα Χανιά, έπειτα από την καταγγελία για τις συνθήκες θανάτου μίας ηλικιωμένης στο εν λόγω ίδρυμα, ενώ η έρευνα έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Κρήτη και ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση ενός οίκου ευγηρίας στα Χανιά, έπειτα από την καταγγελία για τις συνθήκες θανάτου μίας ηλικιωμένης στο εν λόγω ίδρυμα, ενώ η έρευνα έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Κρήτη και στα ληξιαρχεία άλλων νομών σχετικά και με άλλες περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στη συγκεκριμένη δομή.

Advertisement
 

Συνολικά τον τελευταίο χρόνο είχαν πεθάνει 68 ηλικιωμένοι της εν λόγω δομής.


Τη δική του απάντηση στις καταγγελίες γύρω από τις συνθήκες διαβίωσης στον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας, δίνει με γραπτή ανακοίνωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος Γιάννης Σφακιωτάκης. Στην ανακοίνωση ο κ. Σφακιωτάκης επισημαίνει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει θέμα εύρυθμης λειτουργίας στη συγκεκριμένη δομή, αφού δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ούτε έχει εκδοθεί επίσημο δελτίο από την ΕΛΑΣ. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι κατά τη χθεσινή διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό ηλικιωμένης γερόντισσας από την Κίσσαμο που διέμενε στη συγκεκριμένη δομή, δεν εντοπίστηκαν ευρήματα κακοποίησης.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιωτάκη «Το Γηροκομείο λειτουργεί νόμιμα από του έτους 2009 και τακτικότατα, όπως επιβάλλεται, υποβάλλεται στον έλεγχο του κράτους (Υγειονομικό, κλπ). Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Τσικαλαριά Χανίων αποτελούν κόσμημα για τον τόπο.

 

Στην επιχείρηση αυτή χορηγήθηκε αρχικά άδεια για 16 κρεβάτια και σήμερα ισχύει άδεια του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για 47 κρεβάτια. Απασχολούνται επί 24ωρου βάσεως περίπου 20 νοσηλευτές, δύο γιατροί, και οι δύο συνιδιοκτήτριες. Κανένα κρούσμα κοροναιού, (ιδ αντίστοιχα στην Αθήνα κλπ), καμία παράβαση της νομοθεσίας.Η κοινή γνώμη με κατάπληξη άκουγε χθες για έρευνα ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης και έρευνα διάπραξης εγκληματικών παραβάσεων του μισού Ποινικού Κώδικα, δίχως να γίνεται επίκληση καμιάς απολύτως απόδειξης. Με διάτρητες, απαράδεκτες και φωτογραφικές αναρτήσεις παντού διασύρθηκε βάρβαρα η επιχείρηση με τη θεαματική ανάπτυξη της προσπάθειας δύο γυναικών του τόπου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θρίλερ με Γηροκομείο στα Χανιά»

(1) ΜΕΝΟΣ ΝΟΣΗΡΟ -ΣΚΟΠΟΙ ΠΡΟΔΗΛΟΙ

1.Ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, Ούτε Αστυνομικό Δελτίο έχει εκδοθεί, Ούτε ευρήματα κακοποίησης διαπιστωθήκαν, στη γενομένη χθες(22-4-21) εκταφή πρώην τρόφιμου του Γηροκομείου.

2.Στις 22-3-21 μεταξύ 05-07.00 π.μ. διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου από υπερεικοσαμελή ομάδα εισαγγελέα, αστυνομικών, Ιατροδικαστών, υγειονομικών, κλπ αιφνιδιαστικός έλεγχος, χωρίς να διαπιστωθεί καμιά αξιόποινη πράξη, ούτε να συλληφθεί ουδείς.

3.Το Γηροκομείο λειτουργεί νόμιμα από του έτους 2009 και τακτικότατα, όπως επιβάλλεται, υποβάλλεται στον έλεγχο του κράτους (Υγειονομικό, κλπ). Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Τσικαλαριά Χανίων αποτελούν κόσμημα για τον τόπο. Στην επιχείρηση αυτή χορηγήθηκε αρχικά άδεια για 16 κρεβάτια και σήμερα ισχύει άδεια του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για 47 κρεβάτια. Απασχολούνται επί 24ωρου βάσεως περίπου 20 νοσηλευτές, δύο γιατροί, και οι δύο συνιδιοκτήτριες. Κανένα κρούσμα κοροναιού, (ιδ αντίστοιχα στην Αθήνα κλπ), καμία παράβαση της νομοθεσίας.

4.Η κοινή γνώμη με κατάπληξη άκουγε χθες για έρευνα ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης και έρευνα διάπραξης εγκληματικών παραβάσεων του μισού Ποινικού Κώδικα, δίχως να γίνεται επίκληση καμιάς απολύτως απόδειξης. Με διάτρητες, απαράδεκτες και φωτογραφικές αναρτήσεις παντού διασύρθηκε βάρβαρα η επιχείρηση με τη θεαματική ανάπτυξη της προσπάθειας δύο γυναικών του τόπου.

5.Μένει να βγάλουν τις μάσκες-γιατί γνωρίζουμε- όσοι με νοσηρό μένος και δόλιους στόχους αντιγράφουν μεθοδεύσεις άλλων, προκειμένου να «καμαρώσει» η κοινή γνώμη ποιοι διακινούν τη λάσπη με την επίδειξη της πνευματικής τους ένδειας και των ταπεινών κινήτρων τους.

Έστι δίκης οφθαλμός.

Advertisement

Χανιά 23-4-2021

(1)Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ στις 21.00 /22-4-21-Αναρτήσεις ανώνυμες σε κάθε μορφής «διαμορφωτή» της κοινής γνώμης”.
Πάνω από 10 καταγγελίες το τελευταίο διάστημα – Τι αναφέρουν αστυνομικές πηγές

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, όπως προκύπτει από την έρευνα, στο ίδιο ίδρυμα έχουν καταγραφεί πάνω από 60 θάνατοι φιλοξενουμένων ηλικιωμένων την τελευταία 3ετία, και η υπόθεση ερευνάται με μεγάλη προσοχή από τις αστυνομικές Αρχές. Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει περισσότερες από 10 καταγγελίες από συγγενείς θανόντων, που κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων όπου φιλοξενούνται στο εν λόγω ίδρυμα. Η εισαγγελία διέταξε τους αστυνομικούς να ξεκινήσουν μία έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι θάνατοι αυτοί οφείλονται σε φυσικά αίτια ή στην εγκατάλειψη των ηλικιωμένων, όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς τους.

Τα στελέχη της Ασφάλειας, έκαναν έφοδο στο ίδρυμα πριν από λίγες εβδομάδες και δεν διαπίστωσαν κάτι, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, δικαστικός λειτουργός ο οποίος είχε λάβει την πρώτη καταγγελία, προγενέστερα είχε καλέσει υπευθύνους του ιδιωτικού ιδρύματος να καταθέσουν. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, είναι πολύ πιθανόν να φοβήθηκαν κι έτσι να βελτίωσαν τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

Σε ό,τι αφορά στην εκταφή της γυναίκας, που έγινε το πρωί, όπως μεταδόθηκε, στόχος είναι να γίνει ενδελεχής ιατροδικαστική εξέταση, τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις ώστε να αποσαφηνιστεί η αιτία του θανάτου της. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχει στο πρόγραμμα άλλη εκταφή, καθώς είναι πολύ δύσκολο να εξακριβωθεί, εάν ο θάνατος των ανθρώπων αυτών προήλθε από φυσικά αίτια ή την εγκατάλειψη.

πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Δεκεμβρίου

02/12/25 11:50 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Δεκεμβρίου

Στην Ουάσινγκτον ο Σταύρος Παπασταύρου – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

02/12/25 11:05 μμ

Στην Ουάσινγκτον ο Σταύρος Παπασταύρου – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π Δήμου Σερρών ενόψει της χειμερινής περιόδου

02/12/25 11:00 μμ

Συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π Δήμου Σερρών ενόψει της χειμερινής περιόδου

Πάνω από 1.000 παραβάσεις βεβαιώθηκαν την 22η εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»

02/12/25 11:48 μμ

Πάνω από 1.000 παραβάσεις βεβαιώθηκαν την 22η εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»

Η οδήγηση με μπουφάν μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ακόμη και με λίγα χιλιόμετρα

02/12/25 11:47 μμ

Η οδήγηση με μπουφάν μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ακόμη και με λίγα χιλιόμετρα

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Σερρών στόλισαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Δημαρχείο

02/12/25 10:50 μμ

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Σερρών στόλισαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Δημαρχείο

Αρθρίτιδα – Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για υγιείς αρθρώσεις;

02/12/25 11:42 μμ

Αρθρίτιδα – Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για υγιείς αρθρώσεις;

Χατζηβασιλείου: Πού είναι τώρα η αντιπολίτευση που αποκαλούσε δήθεν «ενδοτική» την κυβέρνηση απέναντι στην Τουρκία;

02/12/25 10:39 μμ

Χατζηβασιλείου: Πού είναι τώρα η αντιπολίτευση που αποκαλούσε δήθεν «ενδοτική» την κυβέρνηση απέναντι στην Τουρκία;

Συντονισμός αγροτικών κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία – Αποφάσεις για τελωνείο Νίκης και Σιάτιστα

02/12/25 11:40 μμ

Συντονισμός αγροτικών κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία – Αποφάσεις για τελωνείο Νίκης και Σιάτιστα

Μαθητές κατά των τριπλών πανελλαδικών που θέλει η κυβέρνηση - Συντονισμός στις 13 Δεκεμβρίου

02/12/25 11:39 μμ

Μαθητές κατά των τριπλών πανελλαδικών που θέλει η κυβέρνηση – Συντονισμός στις 13 Δεκεμβρίου

Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα κρασιού με σπανάκι

02/12/25 11:37 μμ

Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα κρασιού με σπανάκι

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ-Ι. Καραποστολάκης μέλος Ορκωτών Λογιστών ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκε σε επιτήρηση δείχνει ότι κάναμε δουλειά. Καμία πολιτική παρέμβαση ή πίεση δεν είχα στο έργο μου

02/12/25 11:35 μμ

Εξεταστική-Ι. Καραποστολάκης: Το ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκε σε επιτήρηση δείχνει ότι κάναμε δουλειά. Καμία πολιτική παρέμβαση ή πίεση δεν είχα στο έργο μου