Σε χιλιάδες μετριούνται οι κλήσεις που δίνει η τροχαία για παραβάσεις και παράνομο παρκάρισμα. Εντυπωσιάζουν, όμως, οι αριθμοί καθώς φαίνεται ότι είναι πολλοί όσοι δεν υπολογίζουν πώς το παρκάρισμα σε ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε χιλιάδες μετριούνται οι κλήσεις που δίνει η τροχαία για παραβάσεις και παράνομο παρκάρισμα. Εντυπωσιάζουν, όμως, οι αριθμοί καθώς φαίνεται ότι είναι πολλοί όσοι δεν υπολογίζουν πώς το παρκάρισμα σε ράμπες ΑΜΕΑ προσβάλλει πάνω από όλα τον συνάθρωπό μας. Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο, ενώ ήδη ξεκίνησε η εφαμορμογή νέου μοντέλου αστυνόμευσης στην Αθήνα.

Advertisement
 

 

 

Τα σταστιστικά των παραβάσεων έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού προγράμματος «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις» όπως ονομάζεται από την ΕΛΑΣ το πρόγραμμα που εφαρμόζουν οι Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά, η ενημέρωση από την ΕΛΑΣ:

 

Τον Ιανουάριο του 2020 βεβαιώθηκαν συνολικά 18.137, ενώ από την έναρξη του προγράμματος, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 85.945 παραβάσεις

Συνεχίζεται το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», που εφαρμόζουν, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλη τη χώρα.

Τον Ιανουάριο του 2020 βεβαιώθηκαν συνολικά 18.137 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 

2.724 για στάση – στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ,

10.231 για στάση – στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους,
2.148 για στάση – στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς,
1.572 για στάση – στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές,
1.147 για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειόδρομους,
176 για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και
139 για ηχορύπανση από οχήματα.

Από την έναρξη του προγράμματος, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (85.945) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 

15.330 για στάση – στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ,
44.016 για στάση – στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους,
11.485 για στάση – στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς,
9.198 για στάση – στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές,(3.413) για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειόδρομους,(1.107) για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και
1.396 για ηχορύπανση από οχήματα.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες προσβασιμότητας στις πόλεις, αντιμετωπίζοντας φαινόμενα παραβατικότητας που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.

Οι ειδικές δράσεις του προγράμματος θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.

Νέο μοντέλο αστυνόμευσης στην Αθήνα

Έρχεται νέο μοντέλο της ΕΛΑΣ, με 250 αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς που μετέχουν στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα αστυνόμευσης, πεζών και εποχουμένων περιπολιών, καθώς και ειδικών δράσεων.

Ήδη ξεκίνησε από τις 23 Ιανουαρίου 2020, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Ομάδας Εμφανούς Αστυνόμευσης και Αμεσης Ανταπόκριση «Πάνθηρες» και των Ομάδων Παραεμπορίου.

Οι αστυνομικοί και οι νέοι ειδικοί φρουροί περιπολούν καθημερινά και διενεργούν συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους σε 16 τομείς – περιοχές του κέντρου της πόλης. Παράλληλα, για την πληρότητα των ελέγχων, πλαισιώνονται με αστυνομικούς από Υπηρεσίες Τροχαίας, Ασφάλειας και Αλλοδαπών καθώς και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των Υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Advertisement

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν ευέλικτα υπηρεσιακά δίκυκλα και ποδήλατα, ενώ έχουν εφοδιαστεί με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων της Αστυνομίας.

Τα αποτελέσματα των πρώτων ημερών

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πρώτο 15νθημέρο εφαρμογής του νέου επιχειρησιακού σχεδίου, έγιναν 167 συλλήψεις, μεταξύ άλλων, για κλοπές, ναρκωτικά, παραεμπόριο και λαθραία καπνικά προϊόντα. Σημειώνεται, ότι συνολικά ελέγχθηκαν 6.759 άτομα, ενώ έγιναν 1.828 προσαγωγές.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 4 μαχαίρια, 82,4 γραμμάρια ηρωίνης, 43 ναρκωτικά χάπια, 14,3 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 140 συσκευασίες καπνού και 2.118 πακέτα λαθραία τσιγάρα. 1.169 είδη ρουχισμού και 4.790 λοιπά είδη παραεμπορίου. Εντοπίστηκαν τρεις αποθήκες προϊόντων παραεμπορίου, ενώ σε τρεις περιπτώσεις απομακρύνθηκαν άτομα που είχαν καταλάβει παράνομα κτίρια και χώρους.

 

Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαλλία: «Απροσδόκητη ωφέλεια» στα δημόσια οικονομικά της Γαλλίας, χαρακτηριζει η εφημερίδα Le Monde, «την απόφαση της Ελλάδας να αποπληρώσει πρόωρα δάνειο ύψους 1,1 δισ. ευρώ»

17/11/25 6:29 μμ

Γαλλία: «Απροσδόκητη ωφέλεια» στα δημόσια οικονομικά της Γαλλίας, χαρακτηριζει η εφημερίδα Le Monde, «την απόφαση της Ελλάδας να αποπληρώσει πρόωρα δάνειο ύψους 1,1 δισ. ευρώ»

Δ. Κουτσούμπας: Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα, ισχύουν μέχρι να έρθουν πραγματικά «οι μέρες του φωτός»

17/11/25 6:26 μμ

Δ. Κουτσούμπας: Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα, ισχύουν μέχρι να έρθουν πραγματικά «οι μέρες του φωτός»

Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο

17/11/25 6:23 μμ

Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο

Δίκη για τις υποκλοπές: «Οι στόχοι παρακολουθήθηκαν πρώτα από την ΕΥΠ και μετά από το Predator» κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θ.Κουκάκης

17/11/25 6:20 μμ

Δίκη για τις υποκλοπές: «Οι στόχοι παρακολουθήθηκαν πρώτα από την ΕΥΠ και μετά από το Predator» κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θ.Κουκάκης

Τον «τελικό» με την Μπράουνσβαϊγκ σκέφτεται ο ΠΑΟΚ

17/11/25 6:15 μμ

Τον «τελικό» με την Μπράουνσβαϊγκ σκέφτεται ο ΠΑΟΚ

Υβριδική εργασία: Πώς ενισχύει την υγεία, την ευεξία και την παραγωγικότητα

17/11/25 6:09 μμ

Υβριδική εργασία: Πώς ενισχύει την υγεία, την ευεξία και την παραγωγικότητα

Βήμα βήμα – Φτιάχνουμε σπιτικό τιραμισού (φωτογραφίες)

17/11/25 6:00 μμ

Βήμα βήμα – Φτιάχνουμε σπιτικό τιραμισού (φωτογραφίες)

ΕΟΠΥΥ: Πρόσκληση για σύναψη σύμβασης με προσωπικούς ιατρούς- Αύξηση της ιατρικής αμοιβής ζητά ο ΙΣΑ

17/11/25 5:42 μμ

ΕΟΠΥΥ: Πρόσκληση για σύναψη σύμβασης με προσωπικούς ιατρούς- Αύξηση της ιατρικής αμοιβής ζητά ο ΙΣΑ

ΕΛΑΣ: 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις σε προληπτικούς ελέγχους για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17/11/25 5:38 μμ

ΕΛΑΣ: 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις σε προληπτικούς ελέγχους για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΑΑΔΕ: Πληρωμή με IRIS από 1/12 στις λιανικές συναλλαγές (B2C) - νέες τεχνικές προδιαγραφές διασύνδεσης

17/11/25 5:29 μμ

ΑΑΔΕ: Πληρωμή με IRIS από 1/12 στις λιανικές συναλλαγές (B2C) – νέες τεχνικές προδιαγραφές διασύνδεσης

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι μόνοι που στήριξαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν οι πολιτικοί κρατούμενοι

17/11/25 5:23 μμ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι μόνοι που στήριξαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν οι πολιτικοί κρατούμενοι

Boυλή - Κ. Κυρανάκης: Με αυτόματο σύστημα τηλεδιοίκησης δεν μπορεί μια γραμμή να καταληφθεί από άλλο τρένο

17/11/25 5:19 μμ

Boυλή – Κ. Κυρανάκης: Με αυτόματο σύστημα τηλεδιοίκησης δεν μπορεί μια γραμμή να καταληφθεί από άλλο τρένο