Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στις Σέρρες. Τον Υφυπουργό συνόδευε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.   Ο Νικος Χαρδαλιάς συμμετείχε σε ευρεία ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στις Σέρρες. Τον Υφυπουργό συνόδευε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.
 
Ο Νικος Χαρδαλιάς συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Αντιπεριφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλου, του Δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη, όλων των Δημάρχων της περιοχής, καθώς και των επιχειρησιακά συναρμόδιων υπηρεσιών, με σκοπό να διασφαλιστεί ο πλήρης συντονισμός των τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση επιδημιολογικής έξαρσης Covid-19 που σημειώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Υπενθυμίζεται οτι ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έχει περάσει από την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτηρητής στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Σε συνέχεια της σύσκεψης ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε:

 

«Ολοκληρώσαμε μια εξαιρετικά σημαντική σύσκεψη μαζί με τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της περιοχής. Είμαστε εδώ με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα όχι για να επιβάλλουμε κάποιο lockdown, αλλά για να δούμε πώς θα δουλέψουν τα μέτρα, ώστε να αποφύγουμε πιο δύσκολα μέτρα. Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει συζήτηση για επόμενα μέτρα χωρίς να έχουν εφαρμοστεί όσα έχουν ήδη αποφασιστεί και αφού τα έχουμε δει σε επίπεδο κοινωνίας.
Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόζει τα μέτρα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Υπάρχει επιθετική έξαρση στην περιοχή – έχουμε 239 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να εντοπίζεται στο Δήμο Σερρών, αλλά με μεγάλες μετακινήσεις και στους όμορους Δήμους. Έχουμε 442 στενές επαφές υψηλού ρίσκου οι οποίες είναι απομονωμένες.
 

Προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευμένες δειγματοληψίες, καθώς και ενημέρωση του πληθυσμού. Καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Και σε όλη αυτή την προσπάθεια, οι σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι. Τους καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη τις επόμενες ημέρες, μια μάχη που η περιοχή έχει αποδείξει και στην πρώτη φάση της πανδημίας ότι μπορεί να την κερδίσει με την πιστή τήρηση των μέτρων.
 

 

Παραμένουμε σε συναγερμό, παραμένουμε σε επιφυλακή.

Ήταν πολύ γόνιμη η συζήτηση με όλους, με τους Δημάρχους και θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Σερρών και τον Αντιπεριφερειάρχη, γιατί από την πρώτη στιγμή έδειξαν αντανακλαστικά και πιστεύω ότι μαζί με όλους τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης θα τα καταφέρουμε. Η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη είναι καθημερινή, η βόρεια Ελλάδα δέχεται μια μεγάλη επιδημιολογική πίεση – με πιστή τήρηση των μέτρων μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Τον Νίκο Χαρδαλιά συνόδευσαν κατά την επίσκεψη στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
 
 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

01/02/26 10:34 πμ

Τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Γιώργο Φρανκς στα 400μ. με 46.16

01/02/26 10:30 πμ

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Γιώργο Φρανκς στα 400μ. με 46.16

Κόκκινος συναγερμός για την κακοκαιρία σε Πιερία, Ημαθία και Χαλκιδική

01/02/26 10:23 πμ

Κόκκινος συναγερμός για την κακοκαιρία σε Πιερία, Ημαθία και Χαλκιδική

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

01/02/26 10:19 πμ

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν για μαστροπεία δύο γυναίκες που λειτουργούσαν οίκους ανοχής χωρίς άδεια

01/02/26 10:13 πμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν για μαστροπεία δύο γυναίκες που λειτουργούσαν οίκους ανοχής χωρίς άδεια

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Νίκος Ακριτίδης - Συλλυπητήρια δήλωση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

01/02/26 10:06 πμ

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Νίκος Ακριτίδης – Συλλυπητήρια δήλωση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Σε πλήρη λειτουργία παραδίδεται αρχές του 2027 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης-ΙΣΝ

01/02/26 10:03 πμ

Σε πλήρη λειτουργία παραδίδεται αρχές του 2027 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης-ΙΣΝ

Τέλος τα εικονικά τιμολόγια

01/02/26 9:54 πμ

Τέλος τα εικονικά τιμολόγια

ΚΟΜΥ: Ο γιατρός στην πόρτα του πολίτη

01/02/26 9:48 πμ

ΚΟΜΥ: Ο γιατρός στην πόρτα του πολίτη

Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

31/01/26 2:46 μμ

Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

– Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

31/01/26 2:34 μμ

Δύο παρεμβάσεις για προσιτή στέγη προ των πυλών – Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο

31/01/26 2:07 μμ

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο