24.1 C
Serres

Χαρδαλιάς κατά ΚΙΝΑΛ: “Προσπαθούν να πλειοδοτήσουν σε λαϊκισμό, ντροπή”

Date:

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Κινήματος Αλλαγής και του Νίκου Χαρδαλιά, με αφορμή δηλώσεις στις οποίες προέβησαν στελέχη του κόμματος έπειτα από συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του Δήμου Διονύσου, στον απόηχο των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία “Μήδεια”.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρεται μεταξύ άλλων πως το βασικό συμπέρασμα από τη συνάντηση ήταν πως “η Πολιτεία καθυστέρησε υπερβολικά να κηρύξει τις εν λόγω περιοχές σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και χιλιάδες νοικοκυριά να παραμένουν αποκλεισμένα, χωρίς ρεύμα ή και νερό για μέρες. Αν οι περιοχές είχαν τεθεί εγκαίρως σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, η παρέμβαση του στρατού καθώς και κάθε άλλης απαραίτητης δύναμης θα είχε φέρει αποτελέσματα νωρίτερα”.

Η εν λόγω ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο οποίος κάνει λόγο για “λαϊκισμό” και “μικροπολιτικές χυδαιότητες”. “Ντροπή! Τίποτε περισσότερο! Τα υπόλοιπα σύντομα…”, γράφει ο Νίκος Χαρδαλιάς σε ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή “προέχει η συνδρομή μας στην πλήρη αποκατάσταση των μαζικά κατεστραμμένων δικτύων της ΔΕΗ και του τέλους της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας…”.

ΚΙΝΑΛ: Η Κυβέρνηση καθυστέρησε απελπιστικά να κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τις πληγείσες περιοχές

Σε δελτίο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την επίσκεψη κλιμακίου του κόμματος στο Δημαρχείο Διονύσου, επισημαίνονται τα εξής:

 
“Μεγάλη καθυστέρηση στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε περιοχές που επλήγησαν από τη «Μήδεια» καταλογίζει το Κίνημα Αλλαγής στην κυβέρνηση, μετά από σημερινή συνάντηση κλιμακίου του κόμματος με την πολιτική ηγεσία του Δήμου Διονύσου. Το κλιμάκιο, με επικεφαλής τον υπεύθυνο κοινοβουλευτικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Γιώργο Καμίνη, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Διονύσου κ. Γιάννη Καλαφατέλη και τους Αντιδημάρχους Γιάννη Φωτάκη (Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών) και Γιάννη Τσουδερό (Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών). Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Καρκατσούλης και η επί χρόνια βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Περιφέρεια Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου. Το βασικό συμπέρασμα από τη συνάντηση ήταν πως η Πολιτεία καθυστέρησε υπερβολικά να κηρύξει τις εν λόγω περιοχές σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και χιλιάδες νοικοκυριά να παραμένουν αποκλεισμένα, χωρίς ρεύμα ή και νερό για μέρες. Αν οι περιοχές είχαν τεθεί εγκαίρως σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, η παρέμβαση του στρατού καθώς και κάθε άλλης απαραίτητης δύναμης θα είχε φέρει αποτελέσματα νωρίτερα. Ενώ οι αρμόδιοι γνώριζαν εδώ και πολλές μέρες ότι επρόκειτο να ενσκήψει η συγκεκριμένη κακοκαιρία, η μόνη προληπτική ενέργεια της πολιτείας, η οποία ελήφθη μάλιστα από τον ίδιο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ήταν το κλείσιμο της Εθνικής Οδού. Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση: «Η Κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη γιατί ένα σχεδόν χρόνο μετά την ψήφιση του νέου νομοθετικού πλαισίου για την πολιτική προστασία, τα των σχέδια αντιμετώπισης χιονοπτώσεων δεν έχουν ολοκληρωθεί σε Δήμους και σε Περιφέρειες της χώρας, ενώ σχεδόν οι μισές Περιφέρειες δεν διαθέτουν ακόμη Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας. Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει επιτέλους τα επικοινωνιακά σόου και να εφαρμόσει τον δικό της νόμο, ένα χρόνο μετά την ψήφισή του. Την καλούμε επίσης, με τις άνετες πλειοψηφίες που διαθέτει σε ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, να εκπονήσει αμέσως ένα σχέδιο προληπτικών έργων για ολόκληρη την επικράτεια με αντικείμενο την ανθεκτικότητα και τη θωράκιση της χώρας από φυσικές καταστροφές, καθώς επίσης και να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα που προκαλούν οι απηρχαιωμένες υποδομές στα ενεργειακά και άλλα δίκτυα της χώρας. Ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Κυβέρνηση κρίνεται από τα έργα της. Δεν δικαιούται πλέον να επικαλείται ούτε τις αντίστοιχες κυβερνητικές αποτυχίες του Σύριζα ούτε τις κακές συγκυρίες προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες της»”.

Η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά

Απαντώντας στα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έγραψε τα εξής:

“Κάποιοι εκεί στο ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να πλειοδοτήσουν σε λαικισμό και τελικά μειοδοτούν σε σοβαρότητα! Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μικροπολιτικές χυδαιότητες, ειδικά την ώρα της μάχης μέχρι και ο πιο ταλαιπωρημένος συμπολίτης μας να αποκτήσει άμεσα ρεύμα, αλλά όλα έχουν τα όριά τους!

Με επίσημη ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ καταλογίζει βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση και την Πολιτική Προστασία για την κατασταση που διαμορφώθηκε απο τα σφοδρά και πρωτόγνωρα εδώ και δεκαετίες καιρικά φαινόμενα γιατί “καθυστέρησε απελπιστικά” να κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τον Δήμο Διονύσου!

Ο Δήμος Διονύσου στις 16/2 το πρωί έκανε αίτημα στην Περιφέρεια Αττικής, οπου σε χρόνο ρεκόρ ολοκλήρωσε τις προβλεπόμενες από το Νομο διαδικασίες και το ιδιο μεσημερι στις 16:01 το αιτημα της διαβιβαστηκε στην Πολιτική Προστασία. Στις 19:26 της ιδιας ημέρας(δηλ.3 ωρες και 25 λεπτα αμεσως μετα το αίτημα) ο Δημος Διονύσου κηρύχθηκε σε Εκτακτη αναγκη, ενω απο τις 18:12 λεπτά οι Ένοπλες δυνάμεις και η Πυροσβεστική υπηρεσία είχαν πάρει εντολή απο την Πολιτική Προστασία ενεργοποίησης των μηχανισμων τους, αποστολής μηχανημάτων και στελεχωσης συνεργείων προς αρωγή και συνδρομή του Δεδδηε και του Δήμου Διονύσου!

Ντροπή! Τίποτε περισσότερο! Τα υπόλοιπα σύντομα… προέχει η συνδρομή μας στην πλήρη αποκατάσταση των μαζικα κατεστραμμενων δικτύων της ΔΕΗ και του τέλους της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας…”.

Πηγή enikos.gr

ΠολιτικήΧαρδαλιάς κατά ΚΙΝΑΛ: "Προσπαθούν να πλειοδοτήσουν σε λαϊκισμό, ντροπή"

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιδιώκει ενεργειακή δημοκρατία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα