- Διαφήμιση -

Χαρδαλιάς: Παρατείνονται το lockdown και οι απαγορεύσεις για κυνήγι και ψάρεμα – Οι εξαιρέσεις

Χαρδαλιάς: Παρατείνονται το lockdown και οι απαγορεύσεις για κυνήγι και ψάρεμα – Οι εξαιρέσεις

Για άλλη μία εβδομάδα παρατείνεται το καθολικό απαγορευτικό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Όμως, δεν επιτρέπεται το ψάρεμα και το κυνήγι με μοναδική εξαίρεση τρεις Περιφερειακές Ενότητες:

-Ροδόπης

-Έβρου

-Ξάνθης

Στις παραπάνω περιοχές θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου εντός περιφερειακής ενότητας και μόνο σε τέσσερα άτομα, δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σημειώνεται, ότι στους παραβάτες, εκτός από τα χρηματικά πρόστιμα, θα αναστέλλονται οι άδειές τους και δε θα έχουν δικαίωμα έκδοσης νέας άδειας για τρία χρόνια.

Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους να πάνε εντός 72 ωρών να αδειάσουν, ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το TAXISNET).

Επιτρέπεται, επίσης, σε ήδη ελλιμενιζόμενα σε ελληνικά λιμάνια κρουαζιερόπλοια να μετακινηθούν σε ναυπηγεία αποκλειστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας για εργασίες επισκευών και συντήρησης.

Τέλος, από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ αλλά όχι τα ΟΠΑΠ play, υπό την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πηγή thestival.gr

Exit mobile version