Από την άλλη Δευτέρα 15 Ιουνίου το αεροδρόμιο “ Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης θα ανοίξει πάλι, κατ’ εξαίρεση, ενώ όλα τα άλλα θα ανοίξουν την 1η Ιουλίου, ύστερα από τρεις μήνες, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Από την άλλη Δευτέρα 15 Ιουνίου το αεροδρόμιο “ Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης θα ανοίξει πάλι, κατ’ εξαίρεση, ενώ όλα τα άλλα θα ανοίξουν την 1η Ιουλίου, ύστερα από τρεις μήνες, για τις απευθείας πτήσεις εξωτερικού και αυτό θα γίνει με όρους δημόσιας ασφάλειας και δημόσιας υγείας,

Advertisement
 

 

δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν κάνει εκπτώσεις στην τήρηση αυτών των όρων.

«Η Θεσσαλονίκη αποτελεί υψηλής προτεραιότητας στοίχημα για την κυβέρνηση σε σχέση με τον τουρισμό, όπως συνολικά η Βόρεια Ελλάδα»,

τόνισε ο υφυπουργός πριν την έναρξη σύσκεψης με τους υπεύθυνους της Fraport στο αεροδρόμιο “ Μακεδονία”, και υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμα όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα που αφορούν διαδικασίας, μέτρα, κανόνες, οδηγίες, σε σχέση με όλα τα διαφορετικά σενάρια που μπορούν να “ τρέξουν”.

«Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία, θα πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση και να συνειδητοποιήσουμε όλοι το εξής: Αν ο καθένας από μας κάνει αυτό που πρέπει σε σχέση με τις οδηγίες, σε σχέση με τα μέτρα, σε σχέση με τους κανόνες που έχουμε θέσει, νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Το κράτος, σε κάθε περίπτωση, θα κάνει αυτό που πρέπει, την ώρα που πρέπει και με τις διαδικασίες που πρέπει», επισήμανε.

Σε ερώτηση τι πρωτόκολλα θα εφαρμοστούν στο αεροδρόμιο “ Μακεδονία” τόνισε ότι δεν υπάρχουν οριζόντια πρωτόκολλα και οριζόντιες διαδικασίες- και ανάλογα με τους αλγόριθμους που τρέχουν και τι θα συναντήσουμε σε όλη τη χώρα προκύπτουν και τα ανάλογα πρωτόκολλα. Ζήτησε να κάνουμε υπομονή, λέγοντας ότι έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά και από το υπουργείο Υγείας και από το υπουργείο Τουρισμού και ταυτόχρονα παρατηρείται, σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους, ό,τι γίνεται σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και χώρες με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον που είναι εκτός Ευρώπης.

«Στις 15 Ιουνίου ανοίγει το αεροδρόμιο “ Μακεδονία” και 1η Ιουλίου θα είμαστε έτοιμοι σε όλη τη χώρα να υποδεχτούμε με όρους ασφάλειας και για τους ταξιδιώτες, αλλά κυρίως για τους Έλληνες πολίτες, για τον γενικό πληθυσμό, και να προχωρήσουμε βήμα- βήμα σε όλη αυτή τη διαδικασία», επισήμανε.

«Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν εκτός νόμου»

Σε ερώτηση για το περιστατικό στη Μύκονο ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θέλει να ενισχύσει και να στηρίξει το άνοιγμα της αγοράς, αλλά το άνοιγμα της αγοράς γίνεται με κανόνες και αυτοί οι κανόνες είναι αδιαπραγμάτευτοι, είναι κανόνες που θα πρέπει όλοι να τους τηρήσουμε».

«Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν ότι είναι εκτός νόμου ή εκτός διαδικασιών. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και το βασικότερο από όλα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι οι νόμοι, οι κανόνες, οι οδηγίες είναι για να τους ακολουθούμε όλοι», είπε ο υφυπουργός και συνέχισε: «Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι επιχειρηματίες ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην τηρηθούν πρωτόκολλα, να μην τηρηθούν διαδικασίες και να έχουμε προβλήματα. Αυτό θα είναι σε κάθε περίπτωση εις βάρος της ίδιας της αγοράς. Άρα, όλοι ακολουθούμε πρωτόκολλα, κανόνες και δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να εξαιρείται από αυτό».

Από την πλευρά της Fraport, o Ηλίας Μαραγκάκης, γενικός διευθυντής επιχειρησιακής λειτουργίας, είπε ότι ο σκοπός είναι κοινός, ο στόχος είναι κοινός, δηλαδή αεροδρόμια ασφαλή, αεροδρόμια που φημίζονται για την ασφάλεια τους για τα πρωτόκολλα τους και από τις 15 Ιουνίου περιμένουν πολλές πτήσεις εξωτερικού.

Advertisement
ΔΕΗ

Τόνισε πως τα πρωτόκολλα που εφαρμόζει η Fraport στα αεροδρόμια είναι όχι μόνο τα εθνικά του ΕΟΔΥ, αλλά και του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ασφάλεια πτήσεων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στο αεροδρόμιο “ Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη και η νέα πτέρυγα που τώρα ολοκληρώθηκε και πλέον μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι και 20.000.000 επιβάτες τον χρόνο, ενώ μέχρι τώρα έφτανε γύρω στους 7.000.000 επιβάτες.

Νίκος Ρούμπος

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

17/12/25 9:46 πμ

Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

17/12/25 9:39 πμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

Σταθερά στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα που έχουν στήσει στα τελωνεία των Ευζώνων και της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και στον Προμαχώνα και την Εξοχή, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, παραμένουν οι παραγωγοί, προχωρώντας και σήμερα σε πολύωρους αποκλεισμούς, τόσο στο ρεύμα εισόδου όσο και στο ρεύμα εξόδου. Ειδικότερα, οι παραγωγοί στο τελωνείο του Προμαχώνα προχωρούν και σήμερα σε πολύωρο αποκλεισμό του σημείου από τις 12 το μεσημέρι και για οκτώ ώρες, με την κινητοποίηση να αφορά αποκλειστικά τα φορτηγά διεθνών μεταφορών. Η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λεωφορείων παραμένει ελεύθερη. Στο σημείο βρίσκονται οδηγοί φορτηγών, ενώ το μπλόκο ενισχύεται και από εκπροσώπους άλλων εργατικών σωματείων, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να δώσουν στις 11:30 σήμερα το πρωί το «παρών» στο σημείο. Την ίδια ώρα, σε πλήρη συντονισμό με τους συναδέλφους τους στον Προμαχώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας προχωρούν επίσης σε αποκλεισμό οκτώ ωρών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (12:00-20:00). Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος φορτηγών παντός τύπου, ενώ η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Οι παραγωγοί στο τελωνείο των Ευζώνων αποφάσισαν σε νέα τους γενική συνέλευση, να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του σημείου από τις 18:00 και για τέσσερις ώρες. Ο αποκλεισμός αφορούν τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο από τη χώρα και ισχύει για όλα τα οχήματα, φορτηγά και Ι.Χ., ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Σε αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης από τις 19:00 έως τις 23:00 αποφάσισαν να προχωρήσουν και σήμερα οι παραγωγοί που βρίσκονται στο σημείο, με την κινητοποίηση να αφορά όλα τα φορτηγά. Οι επόμενες κινήσεις των παραγωγών που βρίσκονται στα μπλόκα αναμένεται να καθοριστούν στη νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αύριο, στις 14.00, στις Σέρρες.

17/12/25 9:34 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

17/12/25 8:56 πμ

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

17/12/25 8:52 πμ

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

Στις Σέρρες την Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

17/12/25 8:46 πμ

Στις Σέρρες αύριο Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

17/12/25 8:44 πμ

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

16/12/25 11:46 μμ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας

16/12/25 11:42 μμ

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας

Πώς ξεθαμπώνουν πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν κάνει κρύο

16/12/25 11:40 μμ

Πώς ξεθαμπώνουν πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν κάνει κρύο

Ηλεκτρική κουβέρτα: Πως να τη χρησιμοποιείτε και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη

16/12/25 11:38 μμ

Ηλεκτρική κουβέρτα: Πώς να τη χρησιμοποιείτε και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας

16/12/25 11:33 μμ

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας