Χαρδαλιάς: Την Πρωτομαγιά δεν επιτρέπεται να πάμε ούτε στο εξοχικό ούτε στο χωριόΤα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας ισχύουν μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου τόνισε κατά την ενημέρωση των συντακτών Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

 

«Μένουμε σπίτι μέχρι τη Δευτέρα και μετά μένουμε ασφαλείς» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς προσθέτοντας ότι η κυκλοφορία του ιού μειώθηκε αλλά παραμένει εδώ, δεν υπάρχει εμβόλιο ή κάποια θεραπεία. Όσον αφορά την αργία της Πρωτομαγιάς ο υφυπουργός επεσήμανε πως συγκεντρώσεις κατά εκείνη την ημέρα θα καταστήσουν την προσπάθεια μας δυσκολότερη, υπενθυμίζοντας τα μέτρα και η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις μας ισχύουν μέχρι και τη Δευτέρα.

Ο υφυπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων πως δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε μακρινό σημείο από τον τόπο διαμονής. «Δεν επιτρέπεται να πάμε ούτε στο χωριό, ούτε στο εξοχικό», σημείωσε.

«Μέτρα που αίρονται μπορεί να τα ξαναπάρουμε στη συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος θα είναι υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, ταξί, κομμωτήρια και νοσοκομεία. Η μη συμμόρφωση στο παραπάνω μέτρο συνεπάγεται την επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ.


“Το να βγούμε έξω και να είμαστε ασφαλείς είναι πιο σύνθετο”, εξήγησε τονίζοντας πως τίποτε δεν έχει τελειώσει μέχρι να υπάρξει το εμβόλιο.

Παράλληλα ο κος Χαρδαλιάς συνέστησε αυστηρή τήρηση των αποστάσεων και χρήση αντισηπτικών και γαντιών.

Τέλος, ανέφερε ότι παρατείνεται μέχρι 17 Μάϊου η αναστολή της λειτουργίας του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

 

Πηγή thestival.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *