«Βιώνουμε μια πολλαπλή κρίση, η οποία δεν προέκυψε σήμερα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ “Στο Κόκκινο”, σημειώνοντας ότι «εδώ και καιρό έχουμε μιλήσει για την ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Βιώνουμε μια πολλαπλή κρίση, η οποία δεν προέκυψε σήμερα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ “Στο Κόκκινο”, σημειώνοντας ότι «εδώ και καιρό έχουμε μιλήσει για την τριπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία».

 

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε «στην υγειονομική κρίση» και «τις βαθιές και διαρκείς στο χρόνο οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας». «Και βεβαίως είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά που συνεχώς οξύνονται, δεδομένης και της τουρκικής προκλητικότητας», προσέθεσε.

«Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση, να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε η ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει με ασφάλεια την πολλαπλή αυτή κρίση» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Αντίθετα βλέπουμε αποσπασματικά μέτρα τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν τις δομικές αδυναμίες της κυβερνητικής πολιτικής» τόνισε, στηλιτεύοντας ειδικότερα την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπου «η κυβέρνηση προσπάθησε να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, προχωρώντας σε μια λογική άρον-άρον επανεκκίνησής της οικονομίας και ανοίγματος του τουρισμού» αλλά και «εξοργιστικής μετάθεσης ευθυνών στους ίδιους του πολίτες».

Advertisement
MEGA

«Έφτασαν ακόμη και στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς σχέδιο, στοιβάζοντας παιδιά σε αίθουσες 20 και 25 τετραγωνικών και προβλέποντας αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη», ανέφερε ο Αλ. Χαρίτσης,

«χωρίς καν να παρέχουν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά μιλώντας για προσωπικά εργαλεία». Υπενθύμισε δε ότι «βασικό επιχείρημα για το ολιγοήμερο άνοιγμα των σχολείων τον Ιούνιο, το οποίο εμείς είχαμε χαρακτηρίσει αχρείαστο ρίσκο, ήταν η προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», επισημαίνοντας ότι «τίποτα δεν έγινε ως προς την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού, την προμήθεια μέσων προσωπικής προστασίας και την προσαρμογή των σχολικών μονάδων στις νέες συνθήκες».
«Η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα» συνέχισε, αναφέροντας την περίπτωση των νησιών, όπου «όπου αντί να στελεχώσουν τις υγειονομικές δομές και να θέσουν σε λειτουργία το 112, απέκρυψαν τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων, επιχειρώντας να δημιουργήσουν μια στρεβλή εικόνα σε κατοίκους και επισκέπτες».

«Το ίδιο κάνουν στα ελληνοτουρκικά» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα τον «σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή είπε την αλήθεια για τις δήθεν «ανύπαρκτες έρευνες» του Oruc Reis» αλλά και στην οικονομία, όπου «εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι βρίσκονται σε απόγνωση, τη στιγμή που η κυβέρνηση απαξίωσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς η ίδια να έχει κανένα σχέδιο στήριξης της κοινωνίας».

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την ανασφάλεια και την επικοινωνιακή λογική διαχείρισης των πολλαπλών κρίσεων από την κυβέρνηση» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Ως αξιωματική αντιπολίτευση θα είμαστε έτοιμοι με μια πειστική, αριστερή πρόταση για διέξοδο από αυτή την κρίση». Και κατέληξε: «Θα δώσουμε το “παρών” στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό το πρόγραμμά μας και την κριτική μας προς μια κυβέρνηση που πελαγοδρομεί σε όλα τα πεδία. Η λογική του βλέποντας και κάνοντας είναι πλέον επικίνδυνη για την ελληνική κοινωνία».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σ. Φάμελλος: Ακραία και τοξική η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

26/08/25 11:36 μμ

Σ. Φάμελλος: Ακραία και τοξική η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ρένια Λουιζίδου για το “Σόι σου”: Γίνεται κατάχρηση όταν υπάρχουν τρεις επαναλήψεις ημερησίως

26/08/25 11:31 μμ

Ρένια Λουιζίδου για το “Σόι σου”: Γίνεται κατάχρηση όταν υπάρχουν τρεις επαναλήψεις ημερησίως

Νεκρό δέρμα στα πόδια: Πως να το απομακρύνετε με απλούς τρόπους στο σπίτι

26/08/25 11:24 μμ

Νεκρό δέρμα στα πόδια: Πως να το απομακρύνετε με απλούς τρόπους στο σπίτι

Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές: 7 συμβουλές για να διαχειριστείτε το άγχος

26/08/25 11:17 μμ

Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές: 7 συμβουλές για να διαχειριστείτε το άγχος

Θεσσαλονίκη: Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το Flyover- Αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο «μπλε» καλούπι

26/08/25 10:50 μμ

Θεσσαλονίκη: Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το Flyover- Αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο «μπλε» καλούπι

Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Νότιας Κορέας

26/08/25 10:42 μμ

Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Νότιας Κορέας

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων - Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

26/08/25 10:34 μμ

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων – Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 27 Αυγούστου

26/08/25 10:33 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 27 Αυγούστου

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

26/08/25 10:29 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Από το 8ωρο στο 13ωρο - Η ΝΔ ξηλώνει τα εργασιακά δικαιώματα

26/08/25 10:21 μμ

ΠΑΣΟΚ: Από το 8ωρο στο 13ωρο – Η ΝΔ ξηλώνει τα εργασιακά δικαιώματα

Γαλλία: Ποιες επιλογές έχει ο Μακρόν εάν πέσει η κυβέρνηση Μπαϊρού

26/08/25 10:16 μμ

Γαλλία: Ποιες επιλογές έχει ο Μακρόν εάν πέσει η κυβέρνηση Μπαϊρού

Κάρυανη Καβάλας: 76χρονη έχασε την ζωή της στην παραλία

26/08/25 10:10 μμ

Κάριανη Καβάλας: 76χρονη έχασε την ζωή της στην παραλία