«Βιώνουμε μια πολλαπλή κρίση, η οποία δεν προέκυψε σήμερα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ “Στο Κόκκινο”, σημειώνοντας ότι «εδώ και καιρό έχουμε μιλήσει για την ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Βιώνουμε μια πολλαπλή κρίση, η οποία δεν προέκυψε σήμερα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ “Στο Κόκκινο”, σημειώνοντας ότι «εδώ και καιρό έχουμε μιλήσει για την τριπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία».

Advertisement
 

 

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε «στην υγειονομική κρίση» και «τις βαθιές και διαρκείς στο χρόνο οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας». «Και βεβαίως είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά που συνεχώς οξύνονται, δεδομένης και της τουρκικής προκλητικότητας», προσέθεσε.

«Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση, να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε η ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει με ασφάλεια την πολλαπλή αυτή κρίση» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Αντίθετα βλέπουμε αποσπασματικά μέτρα τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν τις δομικές αδυναμίες της κυβερνητικής πολιτικής» τόνισε, στηλιτεύοντας ειδικότερα την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπου «η κυβέρνηση προσπάθησε να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, προχωρώντας σε μια λογική άρον-άρον επανεκκίνησής της οικονομίας και ανοίγματος του τουρισμού» αλλά και «εξοργιστικής μετάθεσης ευθυνών στους ίδιους του πολίτες».

«Έφτασαν ακόμη και στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς σχέδιο, στοιβάζοντας παιδιά σε αίθουσες 20 και 25 τετραγωνικών και προβλέποντας αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη», ανέφερε ο Αλ. Χαρίτσης,

«χωρίς καν να παρέχουν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά μιλώντας για προσωπικά εργαλεία». Υπενθύμισε δε ότι «βασικό επιχείρημα για το ολιγοήμερο άνοιγμα των σχολείων τον Ιούνιο, το οποίο εμείς είχαμε χαρακτηρίσει αχρείαστο ρίσκο, ήταν η προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», επισημαίνοντας ότι «τίποτα δεν έγινε ως προς την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού, την προμήθεια μέσων προσωπικής προστασίας και την προσαρμογή των σχολικών μονάδων στις νέες συνθήκες».
«Η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα» συνέχισε, αναφέροντας την περίπτωση των νησιών, όπου «όπου αντί να στελεχώσουν τις υγειονομικές δομές και να θέσουν σε λειτουργία το 112, απέκρυψαν τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων, επιχειρώντας να δημιουργήσουν μια στρεβλή εικόνα σε κατοίκους και επισκέπτες».

«Το ίδιο κάνουν στα ελληνοτουρκικά» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα τον «σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή είπε την αλήθεια για τις δήθεν «ανύπαρκτες έρευνες» του Oruc Reis» αλλά και στην οικονομία, όπου «εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι βρίσκονται σε απόγνωση, τη στιγμή που η κυβέρνηση απαξίωσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς η ίδια να έχει κανένα σχέδιο στήριξης της κοινωνίας».

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την ανασφάλεια και την επικοινωνιακή λογική διαχείρισης των πολλαπλών κρίσεων από την κυβέρνηση» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Ως αξιωματική αντιπολίτευση θα είμαστε έτοιμοι με μια πειστική, αριστερή πρόταση για διέξοδο από αυτή την κρίση». Και κατέληξε: «Θα δώσουμε το “παρών” στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό το πρόγραμμά μας και την κριτική μας προς μια κυβέρνηση που πελαγοδρομεί σε όλα τα πεδία. Η λογική του βλέποντας και κάνοντας είναι πλέον επικίνδυνη για την ελληνική κοινωνία».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κύκλωμα με απάτες ΦΠΑ -Στη φυλακή οι πρώτοι κατηγορούμενοι

05/10/25 12:13 μμ

Κύκλωμα με απάτες ΦΠΑ – Στη φυλακή οι πρώτοι κατηγορούμενοι

«Δικό μας χρέος είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι περιορισμοί της νομοθεσίας, που ισχύουν στο Αιγαίο, θα ισχύουν για όλους»

05/10/25 12:08 μμ

Μητσοτάκης: Με το πρόγραμμα «Αμοργόραμα» προστατεύεται η θάλασσα και υποστηρίζεται η αλιεία

Η Λευκή Νύχτα επιστρέφει στις Σέρρες!

05/10/25 11:32 πμ

Η Λευκή Νύχτα επιστρέφει στις Σέρρες!

5 βότανα που δεν πρέπει ποτέ να φυτεύονται μαζί

05/10/25 11:31 πμ

5 βότανα που δεν πρέπει ποτέ να φυτεύονται μαζί

Μαρμελάδα σύκο

05/10/25 9:57 πμ

Μαρμελάδα σύκο

Μοντέλο «βάτραχος» ή «χταπόδι»; Τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της καινοτομίας στην ΠΚΜ

05/10/25 11:20 πμ

Μοντέλο «βάτραχος» ή «χταπόδι»; Τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της καινοτομίας στην ΠΚΜ

Αντετοκούνμπο: «Θα είμαι έτοιμος στην πρεμιέρα»

05/10/25 11:18 πμ

Αντετοκούνμπο: «Θα είμαι έτοιμος στην πρεμιέρα»

Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ σας

05/10/25 9:56 πμ

Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ σας

Προβληματισμός των εξαγωγέων για την φέτα, λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

05/10/25 11:16 πμ

Προβληματισμός των εξαγωγέων για την φέτα, λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

05/10/25 10:48 πμ

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

«Eternity»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας στην Ιταλία με τους Γουίλιαμ Χ. Μέισι και Μίντοου Γουίλιαμς

05/10/25 10:45 πμ

«Eternity»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας στην Ιταλία με τους Γουίλιαμ Χ. Μέισι και Μίντοου Γουίλιαμς

Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην έκτη...στροφή

05/10/25 10:40 πμ

Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην έκτη…στροφή