«Η δύναμη της Αριστεράς ήταν και παραμένει η ζωντανή και αδιαμεσολάβητη σχέση της με την κοινωνία, στην καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων και των νέων, στα κινήματα για το περιβάλλον και ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Η δύναμη της Αριστεράς ήταν και παραμένει η ζωντανή και αδιαμεσολάβητη σχέση της με την κοινωνία, στην καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων και των νέων, στα κινήματα για το περιβάλλον και τις κινήσεις πολιτών για το

Advertisement
 

 

δικαίωμα στην πόλη»: αυτό επισημαίνει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Μεσσηνίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης.

 

Για το «αύριο» εξάλλου του κομματικού φορέα, το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «τομές και βήματα προς την κατεύθυνση αυτή (που) θα μας επιτρέψουν να μετουσιώσουμε το υψηλό ποσοστό των εκλογών, που καθιερώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη μεγάλη αριστερή και προοδευτική δύναμη της χώρας μας, και σε ανάλογη κοινωνική γείωση. Το κόμμα μας πρέπει να βρει καινοτόμους τρόπους ενεργοποίησης των πολιτών και νέα οργανωτικά σχήματα που ενδυναμώνουν τη δημιουργική συμμετοχή. Αλλά ταυτόχρονα απαιτείται η προγραμματική ανανέωση, η σκιαγράφηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου σε μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και η ανάδειξη των σύγχρονων τεχνολογικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων ως μείζονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Να γίνει με άλλα λόγια το κόμμα, το όχημα κάθε δημοκρατικού πολίτη που θέλει να μπει η χώρα σε προοδευτική τροχιά», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ και διαβεβαιώνει ότι «αυτό δεν σημαίνει κεντροαριστερή μετάλλαξη, όπως πολλοί σπεύδουν να προδικάσουν έχοντας στο μυαλό τους παρωχημένα σχήματα ανάλυσης». Άλλωστε, «η συζήτηση περί ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ και μελών ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνει το πεδίο συνάντησης των προοδευτικών ανθρώπων, το οποίο μπορεί να είναι πολύ πιο πλούσιο και ευρύχωρο». Και, παίρνοντας θέση στη σχετική συζήτηση, ζητά «να διαμορφώσουμε έναν πιο ανοιχτό και δημοκρατικό, περισσότερο ριζοσπαστικό και αποτελεσματικό πολιτικό φορέα. Ένα κόμμα σύγχρονο και ελκυστικό που κοιτά προς το μέλλον και όχι προς το παρελθόν».

Advertisement

Για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κυβέρνησης, υπόσχεται, μέσω της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, ενώ αναφερθείς στα αίτια της ήττας, λέει: «Παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε το τελευταίο προεκλογικό διάστημα να μιλήσουμε οι ίδιοι με τον κόσμο και να αναστρέψουμε τη στρεβλή εικόνα που διαμόρφωναν τα κυρίαρχα ΜΜΕ για την κυβέρνηση, δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε όλους τους πολίτες».

«Δεν υπάρχει “καλή” ήττα για εμάς», αναγνωρίζει με ειλικρίνεια ο Αλ. Χαρίτσης, με την ταυτόχρονη επισήμανση όμως, ότι «το σχέδιο για τη στρατηγική ήττα της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς στις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

 

real


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενημερωτική διάλεξη για το gov.gr στον Δήμο Σερρών

17/12/25 11:25 πμ

Ενημερωτική διάλεξη για το gov.gr στον Δήμο Σερρών

Σέρρες: Χωρίς νερό σήμερα πολλοί δρόμοι λόγω βλάβης

17/12/25 11:15 πμ

Σέρρες: Χωρίς νερό σήμερα πολλοί δρόμοι λόγω βλάβης

Το σπίτι της ταινίας «Home Alone» θα ανακαινισθεί στην αισθητική της δεκαετίας του '90

17/12/25 10:42 πμ

Το σπίτι της ταινίας «Home Alone» θα ανακαινισθεί στην αισθητική της δεκαετίας του ’90

Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

17/12/25 9:46 πμ

Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

17/12/25 9:39 πμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

Σταθερά στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα που έχουν στήσει στα τελωνεία των Ευζώνων και της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και στον Προμαχώνα και την Εξοχή, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, παραμένουν οι παραγωγοί, προχωρώντας και σήμερα σε πολύωρους αποκλεισμούς, τόσο στο ρεύμα εισόδου όσο και στο ρεύμα εξόδου. Ειδικότερα, οι παραγωγοί στο τελωνείο του Προμαχώνα προχωρούν και σήμερα σε πολύωρο αποκλεισμό του σημείου από τις 12 το μεσημέρι και για οκτώ ώρες, με την κινητοποίηση να αφορά αποκλειστικά τα φορτηγά διεθνών μεταφορών. Η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λεωφορείων παραμένει ελεύθερη. Στο σημείο βρίσκονται οδηγοί φορτηγών, ενώ το μπλόκο ενισχύεται και από εκπροσώπους άλλων εργατικών σωματείων, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να δώσουν στις 11:30 σήμερα το πρωί το «παρών» στο σημείο. Την ίδια ώρα, σε πλήρη συντονισμό με τους συναδέλφους τους στον Προμαχώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας προχωρούν επίσης σε αποκλεισμό οκτώ ωρών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (12:00-20:00). Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος φορτηγών παντός τύπου, ενώ η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Οι παραγωγοί στο τελωνείο των Ευζώνων αποφάσισαν σε νέα τους γενική συνέλευση, να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του σημείου από τις 18:00 και για τέσσερις ώρες. Ο αποκλεισμός αφορούν τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο από τη χώρα και ισχύει για όλα τα οχήματα, φορτηγά και Ι.Χ., ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Σε αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης από τις 19:00 έως τις 23:00 αποφάσισαν να προχωρήσουν και σήμερα οι παραγωγοί που βρίσκονται στο σημείο, με την κινητοποίηση να αφορά όλα τα φορτηγά. Οι επόμενες κινήσεις των παραγωγών που βρίσκονται στα μπλόκα αναμένεται να καθοριστούν στη νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αύριο, στις 14.00, στις Σέρρες.

17/12/25 9:34 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

17/12/25 8:56 πμ

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

17/12/25 8:52 πμ

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

Στις Σέρρες την Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

17/12/25 8:46 πμ

Στις Σέρρες αύριο Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

17/12/25 8:44 πμ

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

16/12/25 11:46 μμ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας

16/12/25 11:42 μμ

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας