Μια προοδευτική πρόταση, που εφαρμόζεται σε άλλες Ευρωπαϊκες χώρες, προτείνει ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. Όπως επισημαίνει σε ανάρτηση του στο Facebook, η νέα καραντίνα ασκεί πίεση τόσο στην οικονομία αλλά και στην ψυχολογία των ανθρώπων. Για τον λόγο αυτό, προτείνει να γίνει μια διαφορετική προσέγγιση στις κοινωνικές επαφές για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως τους ηλικιωμένους ή τις μονογονεϊκές οικογένειες ακόμη και τα ζευγάρια.

 

Advertisement

Προτείνει λοιπόν, τη λεγόμενη «κοινωνική φυσαλίδα» που εφαρμόζεται στη Βρετανία. (social bubble). Δηλαδή, για τους ηλικιωμένους που μένουν μόνοι τους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τα ζευγάρια που μένουν σε διαφορετικές εστίες, να επιτρέπεται η άμεση κοινωνική διάδραση ή και επίσκεψη στους χώρους τους χωρίς προϋποθέσεις, ώστε να μπορούν να στηριχθούν ψυχολογικά από τρίτα πρόσωπα.

Advertisement

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Χρηστίδη:

 

«Το γεγονός ότι μπαίνουμε σε μια νέα καραντίνα έχοντας ήδη διανύσει αρκετούς μήνες οικονομικής και ψυχολογικής πίεσης από την εμφάνιση του ιού, θα πρέπει να μας κάνει να προσεγγίσουμε πλέον με διαφορετικό τρόπο κάποια πράγματα. Υπάρχουν πολλές οικίες που κατοικούνται από μεμονωμένους ενήλικες και για τους οποίους η καραντίνα και η κοινωνική απομόνωση έχει πολύ πιο έντονες ψυχολογικές συνέπειες. Επίσης υπάρχουν πολίτες που αν και βρίσκονται σε συντροφική σχέση μεταξύ τους, κατοικούν για διάφορους λόγους σε διαφορετικές εστίες. Τέλος, υπάρχουν και μονογονεϊκές οικογένειες που δύναται να χρήζουν πρόσθετης ψυχολογικής και όχι μόνο, υποστήριξης από τρίτα άτομα.

Για αυτό το λόγο, θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξει μέριμνα, ώστε τουλάχιστον για τους πολίτες των ανωτέρω κατηγοριών σε πρώτη φάση, να μπορέσει να συγκροτηθεί αυτό που περιγράφεται στη Βρετανία ως «κοινωνική φυσαλίδα» (social bubble), όπου θα ορίζεται από τους ενδιαφερόμενους ένα νοικοκυριό στο οποίο θα επιτρέπεται η άμεση κοινωνική διάδραση ή και επίσκεψη και διαμονή στους χώρος του, χωρίς προϋποθέσεις. Παρόμοιο μέτρο αξίζει να σημειώσουμε ότι εφαρμόζεται επίσης και στο Βέλγιο.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Γεφυρουδιανά”: Μία γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

06/08/25 2:45 μμ

“Γεφυρουδιανά”: Γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά - Πλάνα των εργασιών από Drone

06/08/25 2:37 μμ

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά – Πλάνα των εργασιών από Drone

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

06/08/25 2:17 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία - Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

06/08/25 12:48 μμ

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία – Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

06/08/25 2:46 μμ

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

06/08/25 12:04 μμ

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή - Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

06/08/25 11:54 πμ

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή – Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

06/08/25 11:47 πμ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:27 πμ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:22 πμ

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε η 32χρονη Αλγερινή για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

06/08/25 11:18 πμ

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου

06/08/25 11:34 πμ

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου