Τι διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής ο επιχειρηματίας Τη διαβεβαίωση ότι έχει και επιπρόσθετο αποδεικτικό υλικό που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στη δημιουργία ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Τι διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής ο επιχειρηματίας

Advertisement
 

Τη διαβεβαίωση ότι έχει και επιπρόσθετο αποδεικτικό υλικό που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού που θα ήταν φίλα προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε σήμερα ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να υποστήριξε ότι υπάρχει μεταξύ άλλων έγγραφο μεταξύ της δικής του εταιρείας και της αραβικής πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας CCC, που αποτυπώνει τη συμμετοχή των προσώπων στο μετοχικό κεφάλαιο του τηλεοπτικού σταθμού, για να προσθέσει ότι ο ίδιος ως «μπροστινός» κατείχε «τις μετοχές του Νίκου Παππά». Πρόσθεσε δε ότι έχει γραπτά μηνύματα SMS στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η εντολή που του έστειλε ο τότε υπουργός κ. Παππάς, προκειμένου να συναντήσει τον υπεύθυνο λογιστηρίου της CCC, Αντώνη Λιανό.


Φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήρθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου, το οποίο λέει πηγαίνετε στον Λιανό, στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος. Επίσης, σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα, το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα που ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου του Παππά».

Ο διάλογος που διημείφθη σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο εξής:

Καλογρίτσας: Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός.
Μαρκόπουλος: Μπροστινός; Ποιων;
Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές τους.
Μαρκόπουλος: Είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινος. Ότι τρέξατε πολιτικά το εγχείρημα του καναλιού.

Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά.

Καλογρίτσας: Δεν έχω καλή μνήμη. Θα τα θυμηθώ όμως.
Πολάκης: Να τα θυμηθείς όλα τώρα. Τώρα.
Μαρκόπουλος: Ο Πολάκης θυμήθηκε τα σταλινικά δικαστήρια και πιέζει.
Καλογρίτσας: Κύριε Μαρκόπουλε, ο Πολάκης δεν ξέρει τον Στάλιν. Δεν τον ξέρει. Έχει άγνοια.

Advertisement
Babis


Να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της σημερινής κατάθεσης, ο κ. Καλογρίτσας θέλησε να χωρίσει την όλη υπόθεση σε επτά φάσεις, όπως είπε: «Χωρίζω σε επτά φάσεις την υπόθεση. Από 2015 έως έκδοση εγγυητικής 3 εκατ. ευρώ. Η β’ φάση είναι από την έκδοση της εγγυητικής και την απόκτηση κατ’ αρχήν της άδειας (προσωρινής), όπου έγινε ένα τεράστιο πανηγύρι και μπήκε η μισή Ελλάδα στον διαγωνισμό. Η τρίτη φάση είναι μετά τη δίωξή μου και τη δολοφονία των χαρακτήρων της οικογένειάς μου έως την εκδίωξη-διακοπή των σχέσεών μου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ανθρώπους αυτούς. Δ’ φάση είναι η προσπάθεια των Αράβων να δουν κάτι με εμένα, η Ε’ φάση είναι οι αποφάσεις των Αράβων με τα δικαστήρια. Η έκτη φάση είναι η απόφαση η δική μας να μην προχωρήσει το θέμα και η έβδομη φάση είναι το σήμερα. Ό,τι ζούμε εδώ. Από άρχοντας που ήμουν, καθώς είχα εκατοντάδες έργα να κάνω, σήμερα πρέπει να δουλέψω για να ζήσω όλο αυτόν τον κόσμο. Τα παιδιά μου που είναι άρρωστα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξα ποτέ υπεργολάβος. Ήμουν πάντα κύριος ανάδοχος έργων. Τώρα όταν πηγαίνω να ζητήσω καμία υπεργολαβία μου λένε «επειδή είσαι αυτος που είσαι πως να σου δώσουμε έργα; Είσαι τοξικός». Αυτό το λένε και για τη σημερινή κυβέρνηση και για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να έλθει στη εξουσία».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο μάρτυρας – «κλειδί» είπε: «Άκουσα πως ο Νίκος Παππάς συνάντησε όλους τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρθηκαν για τα κανάλια. Άρα σημαίνει ότι μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: Έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο στο γραφείο μου. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει. Για παράδειγμα μια Βουλγάρα καφετζού. Ερχόταν πίναμε καφέ. Είχα κι έναν γιατρό για το ζάχαρο. Το φοβόταν και εξεταζόμασταν μαζί».

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: «Γέφυρα ζωής» από την ΕΛΑΣ για τη μεταφορά βρέφους από τις Σέρρες στο Ιπποκράτειο

15/11/25 4:16 μμ

«Γέφυρα ζωής» από την ΕΛΑΣ για τη μεταφορά βρέφους από τις Σέρρες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Σύγχρονοι «παλιατζήδες» αδειάζουν τα σπίτια από άχρηστα με ένα «κλικ» και τίποτα δεν πάει χαμένο

15/11/25 2:41 μμ

Σύγχρονοι «παλιατζήδες» αδειάζουν τα σπίτια από άχρηστα με ένα «κλικ» και τίποτα δεν πάει χαμένο

Κυριάκος Πιερρακάκης στο LSE: «Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»

15/11/25 10:06 πμ

Κυριάκος Πιερρακάκης στο LSE: «Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης - video

15/11/25 10:02 πμ

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης – video

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Τάσος Σταμπούλογλου

15/11/25 10:01 πμ

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Τάσος Σταμπούλογλου

Πως να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου για να κοιμάσαι καλύτερα

15/11/25 9:44 πμ

Πως να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου για να κοιμάσαι καλύτερα

Τραγωδία στην Ορεστιάδα: Νεκρή 70χρονη γυναίκα που έπεσε σε σηπτική δεξαμενή

15/11/25 9:49 πμ

Τραγωδία στην Ορεστιάδα: Νεκρή 70χρονη γυναίκα που έπεσε σε δεξαμενή

Ο οδηγός για το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν από την αγορά

15/11/25 9:42 πμ

Ο οδηγός για το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν από την αγορά

Τι είναι η μέθοδος Heimlich (Χάιμλιχ) που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε- Δείτε βίντεο

15/11/25 9:39 πμ

Τι είναι η μέθοδος Χάιμλιχ (Heimlich) που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε- Δείτε βίντεο

Οι γονείς του Φανούρη Καργάκη: Του είχαν στήσει ενέδρα – Δεν ανταποδώσαμε τους πυροβολισμούς

15/11/25 9:37 πμ

Οι γονείς του Φανούρη Καργάκη: Του είχαν στήσει ενέδρα – Δεν ανταποδώσαμε τους πυροβολισμούς

Θεσσαλονικιός ο 22χρονος που πνίγηκε από μπέργκερ – Ναυαγοσώστης του έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ

15/11/25 9:30 πμ

Θεσσαλονικιός ο 22χρονος που πνίγηκε από μπέργκερ – Ναυαγοσώστης του έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ

Λεωφορείο που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξετράπη στην Εθνική Οδό – Πέντε επιβάτες και ο οδηγός τραυματίστηκαν

15/11/25 9:20 πμ

Λεωφορείο που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξετράπη στην Εθνική Οδό – 5 επιβάτες και ο οδηγός τραυματίστηκαν