Την παρουσία της στην αφρικανική αγορά ενισχύει η Coca-Cola HBC, εξαγοράζοντας το 75% της Coca-Cola Beverages Africa,

Coca-Cola HBC: Ενισχύει την παρουσία της στην αφρικανική αγορά, εξαγοράζοντας το 75% της Coca-Cola Beverages Africa

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Την παρουσία της στην αφρικανική αγορά ενισχύει η Coca-Cola HBC, εξαγοράζοντας το 75% της Coca-Cola Beverages Africa, έναντι συνολικού τιμήματος ύψους 2,6 δισ. δολαρίων.

Advertisement
 

«Η εξαγορά της Coca-Cola Beverages Africa είναι για εμάς ένα τεράστιο ορόσημο, καθώς δημιουργείται ο δεύτερος μεγαλύτερος εμφιαλωτής της The Coca-Cola Company παγκοσμίως σε όγκο», δήλωσε η διοίκηση της Coca-Cola HBC στην τηλεδιάσκεψη με επενδυτές και αναλυτές που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Όπως ανακοινώθηκε, η Coca-Cola HBC κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά του 75% της Coca-Cola Beverages Africa από τις The Coca-Cola Company και Gutsche Family Investments. Η εξαγορά χρηματοδοτείται μέσω bridge financing και μετοχών της Coca-Cola HBC, έναντι τιμήματος 2,6 δισ. δολ., το οποίο μεταφράζεται σε αξία μετοχικού κεφαλαίου 3,4 δισ. δολαρίων για το 100% της Coca-Cola Beverages Africa. Ταυτόχρονα, οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν συνάψει συμφωνίας προαίρεσης (option) για την απόκτηση και του εναπομείναντος 25% της Coca-Cola Beverages Africa από την Coca-Cola HBC, με τον σχεδιασμό να περιλαμβάνει την πλήρη εξαγορά του 100% της αφρικανικής θυγατρικής εντός περιόδου έξι ετών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση της απόκτησης του 75% της Coca-Cola Beverages Africa έως το τέλος του 2026, υπό την αίρεση των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού. Μάλιστα, η Coca-Cola HBC σχεδιάζει να προχωρήσει σε δευτερογενή εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ στα τέλη του 2026, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της στη Νότα Αφρική.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, η εν λόγω εξαγορά επεκτείνει σημαντικά την υφιστάμενη παρουσία της Coca-Cola HBC στην Αφρική, όπου δραστηριοποιείται ήδη σε Νιγηρία και Αίγυπτο. Μάλιστα, η επέκτασή της σε 14 επιπλέον αγορές, μέσω της αφρικανικής θυγατρικής, την καθιστούν τον μεγάλο πρωταγωνιστή στην αγορά αναψυκτικών στην αφρικανική ήπειρο.

Advertisement
MEGA


Προχωρήσαμε σε αυτή την εξαγορά γιατί υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες. Φυσικά και υπάρχουν συνέργειες και αυτές αξιολογούμε με στόχο να χτίσουμε ακόμη πιο ισχυρές επιδόσεις σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Υπάρχουν ρίσκα, αλλά οι ευκαιρίες είναι πιο πολλές», ανέφερε η διοίκηση στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το ιστορικό κτήριο του Ορφέα - video

21/10/25 8:35 μμ

Σέρρες: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το ιστορικό κτήριο του Ορφέα – video

Πανσερραϊκός Κτηνοτροφικός Σύλλογος: Ημερίδα για την Ελληνική Κόκκινη Φυλή - videp

21/10/25 8:30 μμ

Πανσερραϊκός Κτηνοτροφικός Σύλλογος: Ημερίδα για την Ελληνική Κόκκινη Φυλή – videp

Αγιασμός στο ΔΙΠΑΕ Σερρών για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς - video

21/10/25 8:14 μμ

Αγιασμός στο ΔΙΠΑΕ Σερρών για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς – video

Ευρωπαϊκή διάκριση για το ΣΔΕ Νιγρίτας: Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας για την εκπαίδευση κρατουμένων - video

21/10/25 7:59 μμ

Ευρωπαϊκή διάκριση στο ΣΔΕ Νιγρίτας: Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας για την εκπαίδευση κρατουμένων – video

Ελπ. Σιδηροπούλου για ευλογιά: Πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί - video

21/10/25 7:38 μμ

Ελπ. Σιδηροπούλου για ευλογιά: Πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί – video

Σέρρες: Καταγγελία σοκ για ψόφια πρόβατα που παθαίνουν και σαπίζουν δίπλα στα σπίτια στο Χρυσό - video

21/10/25 7:25 μμ

Σέρρες: Καταγγελία σοκ για πρόβατα που πεθαίνουν και σαπίζουν δίπλα στα σπίτια στο Χρυσό – video

ΟΕΒΕΣΣ: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Μετσιμενίδη

21/10/25 8:22 μμ

ΟΕΒΕΣΣ: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Μετσιμενίδη

Τριάντα πέντε χρόνια INTERREG: Η Δύναμη της Συνεργασίας για την Ευρωπαϊκή και Περιφερειακή Συνοχή

21/10/25 7:00 μμ

Τριάντα πέντε χρόνια INTERREG: Η Δύναμη της Συνεργασίας για την Ευρωπαϊκή και Περιφερειακή Συνοχή

ΝΒΑ: 135 ξένοι από 43 χώρες και 6 ηπείρους

21/10/25 8:57 μμ

ΝΒΑ: 135 ξένοι από 43 χώρες και 6 ηπείρους

Η Κρι Κρι φιλοξένησε στην Ελλάδα το ετήσιο συνέδριο του International Ice Cream Consortium (IICC)

21/10/25 7:46 μμ

Η Κρι Κρι φιλοξένησε στην Ελλάδα το ετήσιο συνέδριο του International Ice Cream Consortium (IICC)

Coca-Cola HBC: Ενισχύει την παρουσία της στην αφρικανική αγορά, εξαγοράζοντας το 75% της Coca-Cola Beverages Africa

21/10/25 8:56 μμ

Coca-Cola HBC: Ενισχύει την παρουσία της στην αφρικανική αγορά, εξαγοράζοντας το 75% της Coca-Cola Beverages Africa

Υποχρεωτική και δωρεάν η απογραφή όλων των ανελκυστήρων έως 30 Νοεμβρίου

21/10/25 8:54 μμ

Υποχρεωτική και δωρεάν η απογραφή όλων των ανελκυστήρων έως 30 Νοεμβρίου

Σχολιάστε

1 × 2 =