Σε οριακή κατάσταση νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξ αιτίας πολλών και πολύπλοκων συσσωρευμένων διαταραχών οργανικών συστημάτων, με προφανή κίνδυνο μόνιμων βλαβών και ανεπαρκειών αλλά και συνεχή δυνητικό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου, διαβεβαιώνουν οι ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε οριακή κατάσταση νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξ αιτίας πολλών και πολύπλοκων συσσωρευμένων διαταραχών οργανικών συστημάτων, με προφανή κίνδυνο μόνιμων βλαβών και ανεπαρκειών αλλά και συνεχή δυνητικό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου, διαβεβαιώνουν οι γιατροί του.

 Επισημαίνουν ότι, ακόμη και αν ο απεργός αποφασίσει να αποδεχθεί τις υπηρεσίες του, η προσπάθεια επαναφοράς του, λόγω του οριακού σημείου στο οποίο έχει περιέλθει αποτελεί μία διαδικασία μακρά και επίπονη και εμπεριέχει κίνδυνο πληθώρας διαταραχών. 

Αναλυτικά, οι γιατροί του Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρουν:

«Νοσηλεύεται για 25η μέρα στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας, με πλήρη αποχή από σίτιση από τις 8-1-2021, και έχοντας αδυναμία λήψης υγρών από το στόμα, από τις 11-2, οπότε και αναγκάστηκε να αποδεχθεί την τοποθέτηση ορού ενυδάτωσης. Την 22-2 διέκοψε αυτοβούλως τον ορό ενυδάτωσης, ο οποίος επανατοποθετήθηκε κατά τις τελευταίες ημέρες μετά την υπογκαιμικής αιτιολογίας οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε, ως εκ της πλήρους αποχής από υγρά.Η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη εξ αιτίας πολλών και πολύπλοκων συσσωρευμένων διαταραχών οργανικών συστημάτων, με προφανή κίνδυνο μόνιμων βλαβών και ανεπαρκειών αλλά και συνεχή δυνητικό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου.

Οι διαταραχές του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη περιγράφονται σήμερα, ως ακολούθως:

• Μεγάλη απώλεια βάρους με μεγάλη μυϊκή αδυναμία και ατροφία μεγάλων μυϊκών ομάδων (σαρκοπενία) με αδυναμία στήριξης κορμού και ορθοστάτισης.

• Διαταραχές αισθητικότητας, τενοντίων αντανακλαστικών, ζάλη, ίλιγγος. Πιθανές μόνιμες βλάβες σε κεντρικό και περιφερικό νευρικό σύστημα.

• Διαταραχές βλεννογόνων (ουλίτιδα, στοματίτιδα).

• Διαταραχές αιμοποίησης – πανκυτταροπενία με κίνδυνο λοιμώξεων και αιμορραγιών.

• Διαταραχές γαστρεντερικού με επεισόδια εμέτων (ενίοτε καφεοειδών) και κίνδυνο αυτόματων βακτηριαιμιών από βακτηριακή αλλόθεση.

• Ελεγχόμενη (μετά ιατρική παρέμβαση) υπογκαιμική οξεία νεφρική ανεπάρκεια 

• Μεταβολικές διαταραχές οφειλόμενες σε κέτωση, επί του παρόντος μερικώς αντιρροπούμενες.

• Κίνδυνος θανατηφόρου καρδιακής αρρυθμίας, πολλαπλής αιτιολογίας.

• Διαταραχές λευκωμάτων (υποθρεψία).

• Πολλαπλές διαταραχές σε κυτταρικό επίπεδο εξαιτίας χρόνιας αποστέρησης θρεπτικών συστατικών και απαραίτητων για το μεταβολισμό ουσιών.

• Ανοσοκαταστολή συνεπεία της παρατεταμένης αποχής από σίτιση (υποθρεψία, λευκοπενία) και δυνητικός κίνδυνος θανατηφόρων λοιμώξεων και δη νοσοκομειακών.

Advertisement
MEGA

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου δηλώνει σταθερά ότι θα σεβαστεί την ιατρική δεοντολογία, όσον αφορά την δηλωμένη βούληση του απεργού, όμως, επισημαίνει ότι, ακόμη και αν ο απεργός αποφασίσει να αποδεχθεί τις υπηρεσίες του, η προσπάθεια επαναφοράς του, λόγω του οριακού σημείου στο οποίο έχει περιέλθει αποτελεί μία διαδικασία μακρά και επίπονη και εμπεριέχει κίνδυνο πληθώρας διαταραχών («σύνδρομο επανασίτισης»).

Ως εκ τούτου, ακόμη και αν υπάρξει άμεση διακοπή της απεργίας πείνας, θα χρειαστεί ικανός χρόνος ώστε να μπορεί να θεωρηθεί ότι ο κίνδυνος για τη ζωή θα έχει αποφευχθεί, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα να προβλεφθεί αν θα έχουν αποτραπεί μόνιμες οργανικές βλάβες.

Αθήνα 13/03/2021

Οι γιατροί επιλογής του απεργού πείνας :

Ζδούκος Θεόδωρος , Γενικός Ιατρός , Διευθυντής ΕΣΥ

Ντουζέπη Αικατερίνη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ

πηγή makthes.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας