30.9 C
Serres

Δ. Κουτσούμπας: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι κερδισμένη ψήφος για τα συμφέροντα του λαού

Date:

«Και δω στην Πάτρα, σε ολόκληρη την Αχαΐα, το κάλεσμά μας σε όλους και όλες εσάς που ‘δεν βολεύεστε με λιγότερο ουρανό’, δεν συμβιβάζεστε με αυτή την κατάσταση, να κάνετε το βήμα και να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Στηρίξτε το ΚΚΕ στις εκλογές, ελάτε να συμβάλουμε όλοι και όλες, ώστε από την κάλπη που θα στηθεί την άνοιξη να προκύψει ένα διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα που θα δώσει ελπίδα και αισιοδοξία στο λαό και αυτό μόνο ένα μπορεί να είναι: Δυνατό το ΚΚΕ! Αυτό χρειαζόμαστε σήμερα, όποιος κι αν βρεθεί αύριο στο τιμόνι της αντιλαϊκής διακυβέρνησης, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, με πιθανό συνέταιρο το πρόθυμο ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ.

Αναφερόμενος στις εκλογές σημείωσε κυβέρνηση θα υπάρξει μετά τις πρώτες ή και τις δεύτερες εκλογές «άλλωστε το είδαμε, το ζήσαμε τα τελευταία χρόνια σε διάφορες εκδοχές, οι οποίες μάλιστα, φάνταζαν απίθανες. Και συμπολίτευση σε ρόλο αντιπολίτευσης επίσης θα έχουν, όπως και είχαν. Το είδαμε, το ζήσαμε και τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ να στηρίζουν κρίσιμες επιλογές και νόμους της ΝΔ, όπως πριν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στήριξαν, ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν ξέμεινε από επιλογές η αστική τάξη» και σημείωσε ότι «ακόμα και τώρα που συζητάμε, τα κυβερνητικά σενάρια και οι διεργασίες στα αστικά επιτελεία δίνουν και παίρνουν».

Πρόσθεσε επίσης ότι μαζί με τα σενάρια που κυκλοφορούν, «παρακολουθούμε και την προσπάθεια της κυβέρνησης, να επαναφέρει ρύθμιση περιορισμού της συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές, στο όνομα της παρεμπόδισης του κόμματος του καταδικασμένου εγκληματία ναζί Κασιδιάρη».

«Τους το λέμε ξανά: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο στην απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Ούτε φυσικά πρόκειται να συμφωνήσει να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Άρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του και να εξαρτάται από αυτόν τον έλεγχο η συμμετοχή του στις εκλογές» δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των υποκλοπών και στην πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η οποία θα εξέταζε τις υποκλοπές του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ στον Περισσό, κατήγγειλε την «συμπαιγνία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, γιατί και τα δύο αυτά κόμματα έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».

Ήταν σε γνώση τους η παράνομη παρακολούθηση των τηλεφώνων μας» πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι σήμερα ο λαός χρειάζεται μια δυνατή, σταθερή, σοβαρή, αντιπολίτευση απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση κι αν έχει, λέγοντας ότι «μόνο το ΚΚΕ μπορεί να είναι μια τέτοια αντιπολίτευση – αποκούμπι για το λαό».

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην «οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης για να ασκείται πραγματική και αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση, να μπαίνουν εμπόδια, να καθυστερούν αντιλαϊκά μέτρα, να υπάρχουν ακόμα και κατακτήσεις». Όπως σημείωσε, «το ΚΚΕ αυτό το έκανε πράξη το προηγούμενο διάστημα», «το κάνει πράξη και σήμερα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται:

– Ενάντια στις αιτίες της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

– Για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι και τα χαράτσια.

– Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

– Για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον νόμο Χατζηδάκη.

– Το κάνει πράξη σήμερα και θα συνεχίσει, μπαίνοντας μπροστά στην πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, που βγάζουν στο σφυρί τα λαϊκά σπίτια, για να προστατευτεί η λαϊκή περιουσία από τα αρπακτικά των funds, για να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών».

Ο κ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στο πραγματικό δίλημμα εν όψει των εκλογών, είπε ότι είναι ένα: «Ή θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, και ο λαός αδύναμος.
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι «από τη μια ο Μητσοτάκης ζητάει άλλη μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, άλλη μια τετραετία για να ολοκληρώσει ό,τι αντιλαϊκό άφησε στη μέση…». Και πρόσθεσε ότι από την άλλη «ο Τσίπρας, με μια δήθεν προοδευτική κυβέρνηση, ζητάει να γίνει αυτός χαλίφης στη θέση του χαλίφη, φορώντας μάλιστα το φερετζέ της προόδου».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο Μητσοτάκης τάζει, πως η επόμενη τετραετία της ΝΔ, θα είναι τετραετία αύξησης των μισθών, αφού αυτή που προηγήθηκε ήταν η τετραετία μείωσης των φόρων. Για ποια μείωση φόρων μιλάει; Γιατί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης που επιβαρύνει πρώτα και κύρια τα λαϊκά νοικοκυριά, οι φόροι στα καύσιμα και την ενέργεια, εξακολουθούν να είναι στο θεό…»

Σε ό,τι αφορά την κατάργηση του ΦΠΑ «ούτε λόγος να γίνεται, ούτε από την ΝΔ, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. ‘Αλλωστε όλοι τους απέρριψαν ασυζητητί τις σχετικές τροπολογίες του ΚΚΕ στη Βουλή. Κανένα από τα κόμματα του κεφαλαίου δεν μπορεί να μιλάει για μείωση των φόρων, όσο η αναλογία στα φορολογικά έσοδα του κράτους εξακολουθεί να είναι σκανδαλωδώς σε βάρος του λαού.

Αναφερόμενος στο ζήτημα αυξήσεων των μισθών, αναρωτήθηκε γιατί «τάζει για την επόμενη τετραετία ο Μητσοτάκης; Εδώ ο κατώτατος μισθός βρίσκεται ακόμα και σήμερα περίπου 40 ευρώ πιο κάτω απ’ αυτόν που ίσχυε στις αρχές του 2012… Ούτε καν αυτό δεν υπόσχεται, δηλαδή να καλυφθούν οι απώλειες της κρίσης.

Όπως σημείωσε, η εκτίναξη της ακρίβειας και του πληθωρισμού έχει δώσει νέο χτύπημα στους μισθούς και έχει εξανεμίσει ήδη τις όποιες ονομαστικές αυξήσεις, πριν καν ανακοινωθούν.

Τόνισε ότι ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος σημαίνει «ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επαναφορά των τριετιών, που στερούν από τους εργαζόμενους από 10% έως και 30% του μισθού τους και κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και συνολικά του αντεργατικού πλαισίου, που ο ένας μετά τον άλλο και εναλλάξ, η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενίσχυσαν».

Σημείωσε μάλιστα, ότι μια από τις μεγαλύτερες ενισχύσεις αυτού του αντεργατικού πλαισίου «είναι ο νόμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος Βρούτση-Αχτσίογλου, που απαγορεύει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και ορίζει πως οι μισθοί θα κόβονται και θα ράβονται στα μέτρα των επιχειρήσεων» προσθέτοντας ότι «για την κατάργηση αυτού του νόμου, κουβέντα δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στον τομέα της υγείας ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια,» αν ένα πράγμα αποκαλύφτηκε, είναι η χρεοκοπία της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας». Και πρόσθεσε ότι «αν σήμερα, εδώ στην Αχαΐα τα νοσοκομεία, όπως το μοναδικό Παιδιατρικό το Καραμανδάνειο, το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ‘Αγιος Ανδρέας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου, το Νοσοκομείο του Αιγίου, αλλά και τα κέντρα υγείας, βρίσκονται σε αυτή την τραγική κατάσταση, με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, τεχνικό εξοπλισμό και υποδομές, φανταστείτε τι έχει να συμβεί αν η ΝΔ πάρει λευκή επιταγή για να ολοκληρώσει το αντιλαϊκό έργο της και στον τομέα της υγείας!».

Χαρακτήρισε γνωστά τα σχέδια της ΝΔ για την υγεία «όπου ουσιαστικά παραδίδει τους ασθενείς στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας», προσθέτοντας ότι η εξέλιξη αυτή είναι φυσικό επακόλουθο μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία σαν εμπόρευμα και στη συγκεκριμένη φάση υλοποιεί η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, όπως προηγούμενα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας». «Αλλώστε» σημείωσε, τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αποθεώσει την πολιτική της δήθεν αρμονικής συνύπαρξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην Παιδεία που την χαρακτήρισε ακριβοπληρωμένη, γιατί «κανείς δεν ακουμπά τη βασική αιτία, που δεν είναι άλλη από την επιχειρηματική δράση στο χώρο της παιδείας, αλλά και το γεγονός ότι τα πανεπιστήμια, όπως και αυτό της Πάτρας, τα θέλουν να δουλεύουν ως επιχειρήσεις και για τις επιχειρήσεις και όχι μόνο».

«Δεν αναφερόμαστε μόνο στις έρευνες κατά παραγγελία από βιομηχανίες. Αναφερόμαστε και στα σουλάτσα του πρέσβη των ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και άλλων πρεσβειών, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα το άμεσο ενδιαφέρον ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την έρευνα που παράγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τις δυνατότητες που αυτό έχει»

Καταλήγοντας, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε τη ψήφο στο ΚΚΕ ως «κερδισμένη ψήφο για το λαό, γιατί εκφράζει τη συνέπεια λόγων-έργων, που δεν θα τον απογοητεύσει, που θα τη βρει δίπλα του σε κάθε αγώνα, που ασκεί πίεση για ανάσες ανακούφισης, που φωτίζει κι ανοίγει δρόμο για την πραγματική διέξοδο».

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΔ. Κουτσούμπας: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι κερδισμένη ψήφος για τα συμφέροντα...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σπάνια και αποκαλυπτική εξομολόγηση του Αχιλλέα Καραμανλή για την 24η Ιουλίου 1974

Μια σπάνια και αποκαλυπτική εξομολόγηση του Αχιλλέα Καραμανλή, αδελφού...

Ν. Δένδιας: Υπεγράφη η επιστολή αποδοχής για τα F-35

Σε δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στην 112...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα