Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Σκάι» και ερωτηθείς για την ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ την οποία καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η κυβέρνηση, είπε ότι ... Περισσότερα

Μάντζος

Epiloges.tv

Epiloges.tv

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Σκάι» και ερωτηθείς για την ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ την οποία καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η κυβέρνηση, είπε ότι είναι «εσφαλμένη και εντελώς υποδηλωτική της ταραχής και του πανικού στον οποίον βρίσκεται η κυβέρνηση», καλώντας τη «να ανατρέξει στο τι έχουμε πει και έχουμε κάνει όλη την περασμένη περίοδο και, αν θέλει, για τη δική της χρήση, ας κάνει και τις δέουσες συγκρίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Εμείς κάνουμε μία θεσμική, πολύ προσεκτική και με ιδιαίτερη αξιοπρέπεια και σοβαρότητα προσπάθεια να καταδείξουμε τη γύμνια της κυβέρνησης, την ανεπάρκεια και την επικινδυνότητά της για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Δεν επιτρέπεται ούτε η κυβέρνηση ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση να “εργαλειοποιούν” την υπόθεση αυτή για να εξαγάγουν παραπολιτικά συμπεράσματα για μικροκομματικό όφελος. Ούτε πρόκειται να μεταφέρουν τη σημασία από το βασικό διακύβευμα: την απόπειρα παγίδευσης και την παρακολούθηση ενός ευρωβουλευτή και αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη μομφή της κυβέρνησης για «εργαλειοποίηση» του ζητήματος από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «συνηθίζεται παγκοσμίως από κυβερνήσεις που είναι υπεύθυνες για τέτοιου είδους παρακολουθήσεις να προσπαθούν να δείξουν προς την πλευρά του θύματος ως τον φταίχτη και πως αυτός τελικά έχει το βάρος να βγει στους πολίτες και να τους πει τι έχει κάνει. Ε, λοιπόν, εμείς λέμε ότι δεν στεκόμαστε στο κομματικό όφελος. Το κάνουμε γιατί είναι το ελάχιστο καθήκον μας απέναντι στη Δημοκρατία, στο κράτος δικαίου και στον τρόπο που έχουμε επιλέξει ως ελεύθεροι άνθρωποι να ζούμε σε αυτήν τη χώρα».

Ο Δ. Μάντζος υπενθύμισε ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, που αποδεδειγμένα γνώριζε, αλλά και οι υπουργοί που τον συνόδευσαν δεν είπαν την αλήθεια στη Βουλή».

«Ποιοι του ζητούν σήμερα να τον ενημερώσουν; Ο yπουργός Επικρατείας που ήταν ένας από εκείνους που αρνήθηκαν να πουν την αλήθεια; Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει απέναντι σε αυτά τα πρόσωπα ο αρχηγός μίας παράταξης που ολόκληρη παρακολουθήθηκε;», ήταν το ερώτημα που έθεσε, επισημαίνοντας πως «στην πράξη παρακολουθήθηκε μια ολόκληρη παράταξη, πρώην πρωθυπουργοί, πρώην υπουργοί, βουλευτές, μέλη και στελέχη του Κινήματος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να έρθει ξανά η υπόθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς τα ερωτήματα «δεν απαντώνται στο αυτί ή σε κλειστούς διαδρόμους και γραφεία».

Advertisement
Babis

Ο Δ. Μάντζος εξέφρασε το φόβο του Κινήματος ότι «η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν θα προτιμηθεί χρονικά από την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια.

«Υπάρχει μία άλλη πρόσληψη των πραγμάτων από την κυβέρνηση. Προτιμούν να πάνε σε μία μάχη εντυπώσεων παρά στην ουσία και στην παροχή των ουσιαστικών εξηγήσεων και διευκρινίσεων στους πολίτες. Εμείς επιμείναμε και θα επιμείνουμε στον pρόεδρο της Βουλής να γίνει δεκτό το αίτημά μας. Και αύριο το πρωί θα πηγαίναμε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» τόνισε καταλήγοντας στη συνέντευξή του.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος: «Είχε διάρκεια και μας τρόμαξε» λένε μοναχοί – Αναφορές για ρωγμές σε παλιά κτίρια

25/03/26 10:38 μμ

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιον Όρος: «Είχε διάρκεια και μας τρόμαξε» λένε μοναχοί – Αναφορές για ρωγμές σε παλιά κτίρια

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Μαρτίου

25/03/26 10:30 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Μαρτίου

Δημήτρης Αλεξανδρής: Σκέφτομαι πολύ συχνά να γίνω ταξιτζής ή να δουλεύω σε φορτηγό

25/03/26 10:24 μμ

Δημήτρης Αλεξανδρής: Σκέφτομαι πολύ συχνά να γίνω ταξιτζής ή να δουλεύω σε φορτηγό

Πώς χυλώνουν οι φακές

25/03/26 10:18 μμ

Πώς χυλώνουν οι φακές

Ο Τραμπ θα επισκεφθεί το Πεκίνο στις 14 και 15 Μαΐου

25/03/26 10:14 μμ

Ο Τραμπ θα επισκεφθεί το Πεκίνο στις 14 και 15 Μαΐου

Χάρις Αλεξίου: Αισθάνομαι ότι άλλαξα τη ζωή μου αρκετές φορές

25/03/26 10:08 μμ

Χάρις Αλεξίου: Αισθάνομαι ότι άλλαξα τη ζωή μου αρκετές φορές

Πώς να καθαρίσετε στόρια, περσίδες και κουρτίνες με τον σωστό τρόπο

25/03/26 10:01 μμ

Πώς να καθαρίσετε στόρια, περσίδες και κουρτίνες με τον σωστό τρόπο

Πώς να φροντίσετε τα φυτά σας την άνοιξη και να τα προετοιμάσετε για το καλοκαίρι

25/03/26 9:58 μμ

Πώς να φροντίσετε τα φυτά σας την άνοιξη και να τα προετοιμάσετε για το καλοκαίρι

25/03/26 9:50 μμ

Δυνατός σεισμός τώρα στη Χαλκιδική, αισθητός στις Σέρρες

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση στο Ιράν αν δεν δεχτεί την ήττα

25/03/26 9:06 μμ

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση στο Ιράν αν δεν δεχτεί την ήττα

Akylas: «Πέρασα πολύ ωραία στη Φινλανδία, αλλά γύρισα με πυώδη αμυγδαλίτιδα και πυρετό»

25/03/26 8:56 μμ

Akylas: «Πέρασα πολύ ωραία στη Φινλανδία, αλλά γύρισα με πυώδη αμυγδαλίτιδα και πυρετό»

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

25/03/26 8:50 μμ

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης