Συνέντευξη του απερχόμενου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3 FM» (Αντώνης Αντζολέτος, Απόστολος Μαγγηριάδης)«Η Ράνια Σβίγκου θα είναι μια εξαιρετική γραμματέας για ... Περισσότερα

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Συνέντευξη του απερχόμενου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3 FM» (Αντώνης Αντζολέτος, Απόστολος Μαγγηριάδης)
«Η Ράνια Σβίγκου θα είναι μια εξαιρετική γραμματέας για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και θα είναι η γραμματέας που θα οδηγήσει το κόμμα στη νίκη απέναντι στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε ο απερχόμενος γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3 FM».

«Η Ράνια Σβίγκου είναι μια εξαιρετική επιλογή. Έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της στην ελληνική Αριστερά εδώ και πάνω από 20 χρόνια, έχει υπηρετήσει αυτό το κόμμα με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια και το ίδιο θα κάνει και από τη θέση της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», υπογράμμισε.

«Εχθές ήταν ημέρα ολοκλήρωσης ενός κύκλου και ανοίγματος ενός νέου. Το 2019 μετά τις εκλογές και το 32% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε μια μεγάλη πορεία προς το λαό, ώστε το κόμμα να αντιστοιχήσει την πολιτική του επιρροή με τις κοινωνικές του εκπροσωπήσεις και τη γείωσή του στην ελληνική κοινωνία», σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Αυτός ο κύκλος εν μέρει ολοκληρώθηκε με την εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου, κατά την οποία γράφτηκαν στο κόμμα 110.000 νέα μέλη. Αυτή τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς, το μεγαλύτερο κόμμα του ευρύτερου δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου στην Ευρώπη», δήλωσε και πρόσθεσε: «τώρα ανοίγει ένας κύκλος ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η διεύρυνση, η μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στο επίπεδο και των κοινωνικών εκπροσωπήσεων, των κινημάτων, του συνδικαλισμού, της αυτοδιοίκησης».

«Επομένως η δουλειά συνεχίζεται, με έναν κύριο, άμεσο στόχο που είναι η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η πολιτική αλλαγή», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το αν ήθελε να τερματίσει τη θητεία του ως γραμματέας του κόμματος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε: «δεν υπάρχει “θέλω” σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει πολιτική συζήτηση και συλλογική απόφαση». «Πάντοτε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο, αναλαμβάνουμε τις χρεώσεις και τα καθήκοντα που εκείνος αποφασίζει μετά από συζήτηση και δημοκρατικό διάλογο. Από όποια θέση μας ζητηθεί κάθε φορά υπηρετούμε το συλλογικό στόχο και τη συλλογική μας υπόθεση, που είναι η υπόθεση της Αριστεράς», επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει αν ο Αλέξης Τσίπρας στοχεύει σε εξισορρόπηση των αντιθέσεων εντός του κόμματος, ανέφερε: «όσον αφορά τον τρόπο εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής αποτυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις, όμως μετά το συνέδριο και τη διαδικασία της 15ης Μαΐου, η συζήτηση αυτή έκλεισε». «Τώρα δεν έχουμε πλειοψηφίες και μειοψηφίες, έχουμε μια ενιαία Κεντρική Επιτροπή και το επόμενο διάστημα, ανάλογα και με τα πολιτικά ζητήματα που θα προκύπτουν, οι απόψεις θα ανασυντίθενται συνεχώς», εξήγησε.

«Η χθεσινή Κεντρική Επιτροπή ανοίγει έναν κύκλο, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με την ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για να ανοίξει ένας ακόμα κύκλος, που θα είναι η ακόμα βαθύτερη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ελληνική κοινωνία και η νέα διακυβέρνηση», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.​


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

24/08/25 1:12 πμ

Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

23/08/25 9:31 μμ

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

23/08/25 9:29 μμ

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

23/08/25 9:27 μμ

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

23/08/25 9:24 μμ

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

23/08/25 9:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

23/08/25 8:24 μμ

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

23/08/25 8:20 μμ

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

23/08/25 8:16 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

Γιώργος Μαζωνάκης: “Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο” – Νέο μήνυμα μέσα από το σπίτι του

23/08/25 8:09 μμ

Το νέο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη μέσα από το σπίτι του: «Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο» 

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

23/08/25 8:02 μμ

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα