«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της ΕΡΤ, και πρόσθεσε: «χρειαζόμαστε μια αριστερά η οποία ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της ΕΡΤ, και πρόσθεσε: «χρειαζόμαστε μια αριστερά η οποία να είναι λαϊκή, ταξική, δημοκρατική, πλατιά και να είναι ταυτόχρονα πολυσυλλεκτική».

Σχολιάζοντας τη φράση του πρωθυπουργού ότι «η ΝΔ είναι κεντροδεξιό, και όχι δεξιό, κόμμα», δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης μετατόπισε προς τα δεξιά τη ΝΔ από την ώρα που εξελέγη και ξεπέρασε τον Αντώνη Σαμαρά. Η ΝΔ έχει μετεξελιχθεί σε ένα υβρίδιο ακραίου, θατσερικού τύπου, νεοφιλελευθερισμού ( στα εργασιακά, στην οικονομική διαχείριση, το Ταμείο Ανάκαμψης, την ιδιωτική ασφάλιση, το άνοιγμα στην ιδιωτική εκπαίδευση και την αποψίλωση της δημόσιας παιδείας) και ακραίας, τραμπικού τύπου, δεξιάς -με τις ακραίες αντιμεταναστευτικές και αντιπροσφυγικές θέσεις της, με τον τρόπο που τοποθετείται για τη Συμφωνία των Πρεσπών, και με τη ρητορική μίσους από διάφορα στελέχη της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο νόμο για τα εργασιακά είπε ότι πρόκειται για “εντατικότερη εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού της χώρας”, με την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Σταϊκούρας δεν κρύβουν τις προτεραιότητές τους», είπε.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε καθώς οι επικείμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, είναι αναπόφευκτος ο σχηματισμός συμμαχιών: «Όλα τα πολιτικά κόμματα στον δημοκρατικό, προοδευτικό χώρο είτε θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη και για ζητήματα διακυβέρνησης, ή θα λειτουργήσουν ως… πολιτικοί αναχωρητές. Αν ο λαός δώσει αριστερές, πλειοψηφικές απαντήσεις, είναι όλοι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης; Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι».

Advertisement
MEGA

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε σε μια «δομική αντίθεση που χαρακτηρίζει το ΚΙΝΑΛ». «Υπάρχουν συγκεκριμένες δυνάμεις στο εσωτερικό του που επιθυμούν να εμπεδωθεί ολοκληρωτικά μια στρατηγικού χαρακτήρα συμπόρευση με τη ΝΔ. Υπάρχουν και στελέχη που εμμένουν σε μια προοδευτική στρατηγική κατεύθυνση. Αν δεν λυθεί αυτή η αντίφαση, δημιουργεί πολλά εύλογα ερωτηματικά -κυρίως από την πλευρά της κοινωνίας», σχολίασε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ - Καθήκοντα διοικητή αναλαμβάνει ο Υποδιοικητής Αεροναυτιλίας Γιώργος Βαγενάς

14/01/26 2:33 μμ

Παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ – Καθήκοντα διοικητή αναλαμβάνει ο Υποδιοικητής Αεροναυτιλίας Γιώργος Βαγενάς

ΥΠΠΟ: Αναδεικνύονται οι αρχαιότητες της «Οικίας Κοκοβίκου», στην Πλάκα

14/01/26 2:27 μμ

ΥΠΠΟ: Αναδεικνύονται οι αρχαιότητες της «Οικίας Κοκοβίκου», στην Πλάκα

Μικρές βελτιώσεις στην καθημερινότητα συνδέονται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

14/01/26 2:20 μμ

Μικρές βελτιώσεις στην καθημερινότητα συνδέονται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

ΕΙΝΑΠ-ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία ανακαινίζονται αλλά λείπουν οι εργαζόμενοι

14/01/26 2:14 μμ

ΕΙΝΑΠ-ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία ανακαινίζονται αλλά λείπουν οι εργαζόμενοι

Ο ΠΑΟΚ παίρνει παίκτη από την Ατλέτικο Μαδρίτης για τη Β’ ομάδα

14/01/26 2:04 μμ

Ο ΠΑΟΚ παίρνει παίκτη από την Ατλέτικο Μαδρίτης για τη Β’ ομάδα

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου

14/01/26 1:59 μμ

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου

Σωκράτης Φάμελλος: Οξύτατη η ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αγροτικό

14/01/26 1:55 μμ

Σωκράτης Φάμελλος: Οξύτατη η ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αγροτικό

Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα στα Μάλγαρα - Κλειστός ο κόμβος Τρίγλιας - Ανοιχτά τα τελωνεία

14/01/26 1:48 μμ

Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα στα Μάλγαρα – Κλειστός ο κόμβος Τρίγλιας – Ανοιχτά τα τελωνεία

Θανατηφόρο τροχαίο στην παράκαμψη Θηβών - Λιβαδειάς

14/01/26 1:43 μμ

Θανατηφόρο τροχαίο στην παράκαμψη Θηβών – Λιβαδειάς

Όταν η Καλαμάτα γίνεται το πρόσωπο της Μ. Κάλλας - Η τοιχογραφία που διεκδικεί τον παγκόσμιο τίτλο του 2025

14/01/26 1:38 μμ

Όταν η Καλαμάτα γίνεται το πρόσωπο της Μ. Κάλλας – Η τοιχογραφία που διεκδικεί τον παγκόσμιο τίτλο του 2025

Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη - Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων

14/01/26 12:37 μμ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη – Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων

Λαϊκές αγορές: Κατάργηση ηλεκτρονικού τιμολογίου και τεκμαρτού εισοδήματος ζητούν παραγωγοί και μικροπωλητές

14/01/26 12:04 μμ

Λαϊκές αγορές: Κατάργηση ηλεκτρονικού τιμολογίου και τεκμαρτού εισοδήματος ζητούν παραγωγοί και μικροπωλητές