Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Τζανακόπουλου Μιλήσαμε σήμερα με φορείς και κατοίκους. Νομίζω ότι το συμπέρασμα που βγαίνει είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο. Η Καρδίτσα είναι ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Τζανακόπουλου

Μιλήσαμε σήμερα με φορείς και κατοίκους. Νομίζω ότι το συμπέρασμα που βγαίνει είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο. Η Καρδίτσα είναι ένας εγκαταλελειμμένος νομός. Εγκαταλελειμμένος από την κυβέρνηση, εγκαταλελειμμένος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εγκαταλελειμμένος από τους τοπικούς άρχοντες.

Εκτός από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο της χώρας, δηλαδή τη μεγάλη πανδημική κρίση που καθημερινά απειλεί χιλιάδες συνανθρώπους μας, και καταλήγει σε εκατοντάδες θανάτους,  εκτός από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και κυρίως το πρόβλημα της ακρίβειας που αφορά όχι μόνο πλέον την  ενέργεια αλλά και είδη πρώτης ανάγκης, η Καρδίτσα, ο νομός Καρδίτσας έχει να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες της μεγάλης περυσινής κακοκαιρίας, του Ιανού, η οποία στην πραγματικότητα έχει αφήσει ανοιχτές πληγές στις περισσότερες περιοχές του νομού και για την οποία απολύτως καμία πολιτική πρωτοβουλία, απολύτως καμία συγκεκριμένη παρέμβαση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Έργα τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο θα έπρεπε να έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται, δεν έχουν καν φτάσει στο επίπεδο της μελέτης και της έγκρισης των μελετών, ακριβώς επειδή από τη μεριά της κυβέρνησης η επιλογή που πάρθηκε ήταν επικοινωνιακά να διαχειριστεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα και στη συνέχεια να το ξεχάσει. Παρά τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες οι οποίες έχουν γνωστές συνδέσεις με την Μαξίμου Α.Ε., το Κέντρο Υγείας στο Μουζάκι δεν έχει προχωρήσει, ενάμιση χρόνο τώρα ο περιφερειακός δρόμος που ενώνει το Μουζάκι με τους διπλανούς δήμους επίσης δεν έχει προχωρήσει, έργα αντιπλημμυρικά για να προστατευθεί η περιοχή από μια ενδεχόμενη μελλοντική φυσική καταστροφή δεν έχουν επίσης προχωρήσει. Ο νομός Καρδίτσας έχει στην κυριολεξία εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι από την απόλυτη αδιαφορία της κυβέρνησης για τα δύσκολα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν.

Advertisement
Babis

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση για τους λίγους, για τους ολιγάρχες, για τις ελίτ. Δεν είναι μια κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων στρωμάτων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται στην κυριολεξία στο χείλος της καταστροφής. Και απαιτείται, είναι επιτακτική πια ανάγκη να δημιουργηθεί ένα μεγάλο, πλατύ, προοδευτικό, δημοκρατικό ρεύμα για να φύγει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση. Κάθε μέρα που περνάει συσσωρεύει αδιέξοδα, συσσωρεύει προβλήματα, συσσωρεύει ανθρώπινο πόνο, συσσωρεύει θάνατο.

Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την επίλυση των προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής. Θα επιχειρήσουμε να τα αναδείξουμε και σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Όμως η βασική ευθύνη για το γεγονός του αδιεξόδου είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πλέον να περιμένουν τίποτα, δεν έχουν πλέον να ελπίζουν τίποτα από αυτήν την αποτυχημένη κυβέρνηση.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πλυντήριο πιάτων: 5 λάθη που προκαλούν θαμπάδα στα γυαλικά σας

27/03/26 10:06 μμ

Πλυντήριο πιάτων: 5 λάθη που προκαλούν θαμπάδα στα γυαλικά σας

Αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα: Ποια είναι η σωστή επιλογή για το ψήσιμο στον φούρνο;

27/03/26 9:51 μμ

Αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα: Ποια είναι η σωστή επιλογή για το ψήσιμο στον φούρνο;

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 28 Μαρτίου

27/03/26 9:45 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 28 Μαρτίου

Π. Μαρινάκης: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στον κόσμο

27/03/26 9:42 μμ

Π. Μαρινάκης: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στον κόσμο

4ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Νίκος Ανδρουλάκης: Έφτασε η ώρα για μια νέα πολιτική Αλλαγή! Μαζί θα κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε

27/03/26 9:38 μμ

4ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Νίκος Ανδρουλάκης: Έφτασε η ώρα για μια νέα πολιτική Αλλαγή! Μαζί θα κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε

«The Boys of Dungeon Lane»: Το πιο εσωστρεφές άλμπουμ στην καριέρα του Πολ ΜακΚάρτνεϊ

27/03/26 9:33 μμ

«The Boys of Dungeon Lane»: Το πιο εσωστρεφές άλμπουμ στην καριέρα του Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Κ. Πιερρακάκης: Τα μέτρα αυτή την περίοδο πρέπει να είναι στοχευμένα, δίκαια και αποτελεσματικά, με προτεραιότητα στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

27/03/26 9:28 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Τα μέτρα πρέπει να είναι στοχευμένα και δίκαια με προτεραιότητα στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σέρρες: Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την Ημέρα Θρακικού Ελληνισμού

27/03/26 9:20 μμ

Σέρρες: Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την Ημέρα Θρακικού Ελληνισμού

Γιάννης Ζουγανέλης: «Τους πέθανες… έγραφε η λεζάντα στη φωτογραφία, αυτόν τον κόσμο δεν τον αποδέχομαι»

27/03/26 9:26 μμ

Γιάννης Ζουγανέλης: «Τους πέθανες… έγραφε η λεζάντα στη φωτογραφία, αυτόν τον κόσμο δεν τον αποδέχομαι»

Μπασκετική γιορτή για παιδιά στην Πετρούπολη

27/03/26 9:24 μμ

Μπασκετική γιορτή για παιδιά στην Πετρούπολη

Για πρώτη φορά καταγράφονται οι ανάγκες συλλογής των χωριστών ρευμάτων αποβλήτων

27/03/26 9:23 μμ

Για πρώτη φορά καταγράφονται οι ανάγκες συλλογής των χωριστών ρευμάτων αποβλήτων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 3 Απριλίου

27/03/26 9:09 μμ

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 3 Απριλίου