Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Τζανακόπουλου Μιλήσαμε σήμερα με φορείς και κατοίκους. Νομίζω ότι το συμπέρασμα που βγαίνει είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο. Η Καρδίτσα είναι ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Τζανακόπουλου

Μιλήσαμε σήμερα με φορείς και κατοίκους. Νομίζω ότι το συμπέρασμα που βγαίνει είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο. Η Καρδίτσα είναι ένας εγκαταλελειμμένος νομός. Εγκαταλελειμμένος από την κυβέρνηση, εγκαταλελειμμένος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εγκαταλελειμμένος από τους τοπικούς άρχοντες.

Εκτός από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο της χώρας, δηλαδή τη μεγάλη πανδημική κρίση που καθημερινά απειλεί χιλιάδες συνανθρώπους μας, και καταλήγει σε εκατοντάδες θανάτους,  εκτός από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και κυρίως το πρόβλημα της ακρίβειας που αφορά όχι μόνο πλέον την  ενέργεια αλλά και είδη πρώτης ανάγκης, η Καρδίτσα, ο νομός Καρδίτσας έχει να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες της μεγάλης περυσινής κακοκαιρίας, του Ιανού, η οποία στην πραγματικότητα έχει αφήσει ανοιχτές πληγές στις περισσότερες περιοχές του νομού και για την οποία απολύτως καμία πολιτική πρωτοβουλία, απολύτως καμία συγκεκριμένη παρέμβαση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Έργα τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο θα έπρεπε να έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται, δεν έχουν καν φτάσει στο επίπεδο της μελέτης και της έγκρισης των μελετών, ακριβώς επειδή από τη μεριά της κυβέρνησης η επιλογή που πάρθηκε ήταν επικοινωνιακά να διαχειριστεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα και στη συνέχεια να το ξεχάσει. Παρά τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες οι οποίες έχουν γνωστές συνδέσεις με την Μαξίμου Α.Ε., το Κέντρο Υγείας στο Μουζάκι δεν έχει προχωρήσει, ενάμιση χρόνο τώρα ο περιφερειακός δρόμος που ενώνει το Μουζάκι με τους διπλανούς δήμους επίσης δεν έχει προχωρήσει, έργα αντιπλημμυρικά για να προστατευθεί η περιοχή από μια ενδεχόμενη μελλοντική φυσική καταστροφή δεν έχουν επίσης προχωρήσει. Ο νομός Καρδίτσας έχει στην κυριολεξία εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι από την απόλυτη αδιαφορία της κυβέρνησης για τα δύσκολα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν.

Advertisement
Babis

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση για τους λίγους, για τους ολιγάρχες, για τις ελίτ. Δεν είναι μια κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων στρωμάτων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται στην κυριολεξία στο χείλος της καταστροφής. Και απαιτείται, είναι επιτακτική πια ανάγκη να δημιουργηθεί ένα μεγάλο, πλατύ, προοδευτικό, δημοκρατικό ρεύμα για να φύγει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση. Κάθε μέρα που περνάει συσσωρεύει αδιέξοδα, συσσωρεύει προβλήματα, συσσωρεύει ανθρώπινο πόνο, συσσωρεύει θάνατο.

Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την επίλυση των προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής. Θα επιχειρήσουμε να τα αναδείξουμε και σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Όμως η βασική ευθύνη για το γεγονός του αδιεξόδου είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πλέον να περιμένουν τίποτα, δεν έχουν πλέον να ελπίζουν τίποτα από αυτήν την αποτυχημένη κυβέρνηση.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ - Καθήκοντα διοικητή αναλαμβάνει ο Υποδιοικητής Αεροναυτιλίας Γιώργος Βαγενάς

14/01/26 2:33 μμ

Παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ – Καθήκοντα διοικητή αναλαμβάνει ο Υποδιοικητής Αεροναυτιλίας Γιώργος Βαγενάς

ΥΠΠΟ: Αναδεικνύονται οι αρχαιότητες της «Οικίας Κοκοβίκου», στην Πλάκα

14/01/26 2:27 μμ

ΥΠΠΟ: Αναδεικνύονται οι αρχαιότητες της «Οικίας Κοκοβίκου», στην Πλάκα

Μικρές βελτιώσεις στην καθημερινότητα συνδέονται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

14/01/26 2:20 μμ

Μικρές βελτιώσεις στην καθημερινότητα συνδέονται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

ΕΙΝΑΠ-ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία ανακαινίζονται αλλά λείπουν οι εργαζόμενοι

14/01/26 2:14 μμ

ΕΙΝΑΠ-ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία ανακαινίζονται αλλά λείπουν οι εργαζόμενοι

Ο ΠΑΟΚ παίρνει παίκτη από την Ατλέτικο Μαδρίτης για τη Β’ ομάδα

14/01/26 2:04 μμ

Ο ΠΑΟΚ παίρνει παίκτη από την Ατλέτικο Μαδρίτης για τη Β’ ομάδα

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου

14/01/26 1:59 μμ

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου

Σωκράτης Φάμελλος: Οξύτατη η ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αγροτικό

14/01/26 1:55 μμ

Σωκράτης Φάμελλος: Οξύτατη η ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αγροτικό

Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα στα Μάλγαρα - Κλειστός ο κόμβος Τρίγλιας - Ανοιχτά τα τελωνεία

14/01/26 1:48 μμ

Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα στα Μάλγαρα – Κλειστός ο κόμβος Τρίγλιας – Ανοιχτά τα τελωνεία

Θανατηφόρο τροχαίο στην παράκαμψη Θηβών - Λιβαδειάς

14/01/26 1:43 μμ

Θανατηφόρο τροχαίο στην παράκαμψη Θηβών – Λιβαδειάς

Όταν η Καλαμάτα γίνεται το πρόσωπο της Μ. Κάλλας - Η τοιχογραφία που διεκδικεί τον παγκόσμιο τίτλο του 2025

14/01/26 1:38 μμ

Όταν η Καλαμάτα γίνεται το πρόσωπο της Μ. Κάλλας – Η τοιχογραφία που διεκδικεί τον παγκόσμιο τίτλο του 2025

Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη - Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων

14/01/26 12:37 μμ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη – Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων

Λαϊκές αγορές: Κατάργηση ηλεκτρονικού τιμολογίου και τεκμαρτού εισοδήματος ζητούν παραγωγοί και μικροπωλητές

14/01/26 12:04 μμ

Λαϊκές αγορές: Κατάργηση ηλεκτρονικού τιμολογίου και τεκμαρτού εισοδήματος ζητούν παραγωγοί και μικροπωλητές