Για «κατάρρευση του κυβερνητικού δόγματος περί αυτορρύθμισης της αγοράς μέσα στην κυριαρχία των καρτέλ» και για «παντελή ανικανότητα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσουν το νέο εκρηκτικό κύμα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Για «κατάρρευση του κυβερνητικού δόγματος περί αυτορρύθμισης της αγοράς μέσα στην κυριαρχία των καρτέλ» και για «παντελή ανικανότητα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσουν το νέο εκρηκτικό κύμα ακρίβειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».

 Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει το πρόβλημα της ακρίβειας από τον Μάιο, «όταν υπήρχαν οι πρώτες ενδείξεις ότι πάμε σε κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, με πρώτο και κύριο πρόβλημα την αγορά ενέργειας».«Η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση στην ΕΕ και γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες από την πλευρά της κυβέρνησης». Τόνισε ότι «η εκτόξευση της τιμής στο ρεύμα σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό και με τις υποτιθέμενες “μεταρρυθμίσεις” του κ. Χατζηδάκη όταν ήταν αρμόδιος υπουργός -προτού αναλάβει να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις σε ένα άλλο υπουργείο…». «Μιλώ», είπε ειδικότερα, «για το χρηματιστήριο ενέργειας, για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε η δήθεν “εξυγίανση” της ΔΕΗ, μιλώ για τα golden boys που τοποθέτησε εκεί ο κ. Χατζηδάκης, τα οποία, αφού αύξησαν τους μισθούς τους, στη συνέχεια προχώρησαν σε πολιτική αύξησης της τιμής του ρεύματος». Πρόσθεσε πως όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ «την περίοδο ’15-’19 είχαμε καταφέρει η ΔΕΗ να βρίσκεται σε κατάσταση βιωσιμότητας και η τιμή του ρεύματος να μην αυξάνεται».

 Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «οι ανατιμήσεις προϊόντων στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερες σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές τις οποίες οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη και ο ίδιος, δεν είναι ικανοί να υλοποιήσουν». Εκτίμησε ότι «τα αντίμετρα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι αποτελεσματικά, διότι στην κυβέρνηση της ΝΔ κυριαρχεί η άποψη ότι η αγορά με κάποιον τρόπο θα αυτορυθμιστεί». Όμως, υποστήριξε, «αυτή η αυτορρύθμιση έχει καταλήξει στα καρτέλ, τα οποία δεν καταπολεμά ούτε η κυβέρνηση ούτε η Επιτροπή Ανταγωνισμού -που η κυβέρνηση διόρισε- και καταλήγουμε τη νύφη να την πληρώνει η κοινωνική πλειοψηφία».

Αναφορικά με την πανδημία ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ότι «τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη προετοιμασία από την κυβέρνηση -όπως και πέρσι». «Βρισκόμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος, με το ΕΣΥ να βρίσκεται ήδη σε πολύ δύσκολη κατάσταση και την κυβέρνηση να κάνει κινήσεις που ανοίγουν πεδία κερδοφορίας για τους ιδιώτες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο», ανέφερε και προσέθεσε ότι «ταυτόχρονα η οικονομία δεν πηγαίνει καλά, υπάρχει η ακρίβεια και οι μισθοί είναι καθηλωμένοι».

Advertisement
Babis

«Με βάση όλα αυτά, αντικειμενικά βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο», σχολίασε, για να υποστηρίξει πως «όσο περνά ο καιρός τα αδιέξοδα θα συσσωρεύονται για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη, η κοινωνική δυσαρέσκεια θα διογκώνεται». Σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για εκλογικούς αιφνιδιασμούς».

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων: Ποια η διαδικασία για να αναθεωρηθεί το σύνταγμα - video

03/02/26 7:37 μμ

Μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων: Ποια η διαδικασία για να αναθεωρηθεί το σύνταγμα – video

Σωματείο Κουρέων – Κομμωτών Ν. Σερρών: Εκλογές και νέο Δ.Σ. με κοπή βασιλόπιτας

03/02/26 7:29 μμ

Σωματείο Κουρέων – Κομμωτών Ν. Σερρών: Εκλογές και νέο Δ.Σ. με κοπή βασιλόπιτας

Σέρρες: Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου ο χορός του Σωματείου Κρεοπωλών με τη Χρύσπα και την ορχήστρα του Νίκου Μπούσιου

03/02/26 7:23 μμ

Σέρρες: Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου ο χορός του Σωματείου Κρεοπωλών με τη Χρύσπα και την ορχήστρα του Νίκου Μπούσιου

Η Π.Ε. Σερρών δωρίζει όχημα 4Χ4 στην Πυροσβεστική - video

03/02/26 7:15 μμ

Η Αντιπεριφέρεια Σερρών δωρίζει όχημα 4Χ4 στην Πυροσβεστική – video

Κ.Μητσοτάκης: Σταθερότητα στο εσωτερικό, κόκκινες γραμμές στο εξωτερικό - video

03/02/26 7:07 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Σταθερότητα στο εσωτερικό, κόκκινες γραμμές στο εξωτερικό – video

Λαχανικά με φτερά και τιμές που πετούν - Το μπρόκολο στο φεγγάρι - video

03/02/26 6:54 μμ

Λαχανικά με φτερά και τιμές που πετούν – Το μπρόκολο στο φεγγάρι – video

Σέρρες: Προσωρινά κρατούμενος ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την κατάκοιτη θεία του

03/02/26 6:43 μμ

Σέρρες: Προσωρινά κρατούμενος ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση την κατάκοιτη θεία του

Γαλλία: Έφοδος στα γραφεία του Χ - Κλήτευση του Ίλον Μασκ για κατάθεση

03/02/26 6:33 μμ

Γαλλία: Έφοδος στα γραφεία του Χ – Κλήτευση του Ίλον Μασκ για κατάθεση

ΕΛΑΣ: Σε εξέλιξη απάτη με sms για πληρωμή «μαϊμού» προστίμου για υπέρβαση ταχύτητας

03/02/26 6:31 μμ

ΕΛΑΣ: Σε εξέλιξη απάτη με sms για πληρωμή «μαϊμού» προστίμου για υπέρβαση ταχύτητας

Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ και επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Παρχαρίδης

03/02/26 6:29 μμ

Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ και επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Παρχαρίδης

Πάνω από 10.000 στρέμματα πλημμύρισαν στον κάμπο Πολυκάστρου στο Κιλκίς

03/02/26 6:28 μμ

Πάνω από 10.000 στρέμματα πλημμύρισαν στον κάμπο Πολυκάστρου στο Κιλκίς

Boυλή: Στην ολομέλεια την Τετάρτη το νέο πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση

03/02/26 6:27 μμ

Boυλή: Στην ολομέλεια την Τετάρτη το νέο πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση