Στους λόγους που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ATTIKA». «Πλέον έχει έρθει ο καιρός να εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους ... Περισσότερα

Δ. Τζανακόπουλος: Υπάρχουν προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέου φορέα που θα καλύψει το πολιτικό κενό στην Αριστερά

Epiloges Press

Epiloges Press

Στους λόγους που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ATTIKA».

«Πλέον έχει έρθει ο καιρός να εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκαμε σε αυτή τη δύσκολη πολιτική απόφαση, απόφαση ευθύνης να κοιτάξουμε μπροστά και να δηλώσουμε τη διαθεσιμότητά μας για την ανασύνταξη της ευρύτερης πληθυντικής Αριστεράς, με στόχο να εστιάσουμε ξανά στα πολιτικά περιεχόμενα, στον προγραμματικό λόγο και στην ανάγκη διαμόρφωσης των προϋποθέσεων για την αναγκαία αντιπολίτευση στο καθεστώς που οικοδομεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ακολούθως εξήγησε: «Είναι πολύ βαθείς οι λόγοι για τους οποίους οδηγηθήκαμε σε μία απόφαση να φύγουμε από ένα κόμμα το οποίο το χτίσαμε. Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε ακριβώς για να υπερασπιστούμε την Αριστερά, για να αντιταχθούμε σε αυτήν τη μετάλλαξη του κόμματος και να δηλώσουμε τη διαθεσιμότητά μας για να δημιουργηθεί κάτι νέο, το οποίο θα μπορέσει να συσπειρώσει δυνάμεις προοδευτικών πολιτών, αριστερών πολιτών που θα εκτείνεται από τη ριζοσπαστική αριστερά μέχρι την αριστερή σοσιαλδημοκρατία και το οποίο θα μπορέσει να δημιουργήσει τους προγραμματικούς όρους πολιτικής αντιπαράθεσης με τον κ. Μητσοτάκη και τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Οι σύντροφοί μου που έχουν κάνει μια διαφορετική επιλογή, προς ώρας, παρά τις μεγάλες τους διαφωνίες με τον κ. Κασελάκη και την ηγετική ομάδα, σταθμίζουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν όπως θεωρούν καλύτερο για την Αριστερά, για τις αξίες και τα ιδανικά τους. Νομίζω ότι αυτές τις αποφάσεις-τομές τις παίρνει ο καθένας μόνος του, με τη συνείδησή του».

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα σχολίασε ότι «είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται μια κοινοβουλευτική ομάδα κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου» και αναφέρθηκε στη διαμόρφωση ενός νέου φορέα ο οποίος «δεν πρέπει να παραμείνει σε μια λογική επαναφοράς μόνο των παραδοσιακών οργανωτικών σχηματισμών της Αριστεράς, αλλά θα πρέπει να ξαναπιάσει τη συζήτηση για τις οριζόντιες δικτυώσεις, για τη συμμετοχή, για την άμεση δημοκρατία, όπου οριζοντιότητα-άμεση δημοκρατία-δικτυώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την αντίληψη περί αδιαμεσολάβητης σχέσης με τους πολίτες».

Advertisement
Babis

Υποστήριξε ακόμη: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολιτικό κενό στο χώρο της Αριστεράς. Είναι δεδομένο ότι το κόμμα του κ. Κασελάκη δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό προκύπτει και από τις έρευνες της κοινής γνώμης, που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς βυθίζεται στην ανυποληψία και απαξιώνεται. Από την άλλη μεριά, φαίνεται ότι αυτή η καθίζηση του κόμματος του κ. Κασελάκη δεν ενισχύει θεαματικά το ΠΑΣΟΚ και πρέπει να αναζητηθούν οι πολιτικοί λόγοι σε αυτό. Με δεδομένο αυτό το κενό θεωρώ ότι υπάρχουν δυνατότητες για τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα της Αριστεράς, ο οποίος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα έχει στόχο τη διακυβέρνηση με ένα ριζοσπαστικό αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστικό πρόγραμμα».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο της SOS Méditerranée ξαναρχίζει επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα

03/02/26 1:58 μμ

Το πλοίο της SOS Méditerranée ξαναρχίζει επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε ότι ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία

03/02/26 1:57 μμ

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε ότι ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα δεν φοβάται ούτε να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ούτε να συζητά με την Τουρκία

03/02/26 1:40 μμ

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα δεν φοβάται ούτε να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ούτε να συζητά με την Τουρκία

Βρασνά: Αθωώθηκαν 17 άτομα για επεισόδια, με αφορμή τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής

03/02/26 1:44 μμ

Ν.Βρασνά: Αθωώθηκαν 17 άτομα για επεισόδια, με αφορμή τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής

Στη φυλακή 24χρονος που καταγγέλθηκε ότι ξυλοκόπησε την έγκυο σύζυγό του

03/02/26 1:54 μμ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος που καταγγέλθηκε ότι ξυλοκόπησε την έγκυο σύζυγό του

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου

03/02/26 1:53 μμ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου

Μια επιγραφή που ταξίδεψε στον χρόνο είναι το «Έκθεμα του Μήνα» στο ΑΜΘ

03/02/26 1:52 μμ

Μια επιγραφή που ταξίδεψε στον χρόνο είναι το «Έκθεμα του Μήνα» στο ΑΜΘ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κέρδισε το πρώτο βραβείο Grammy και εισήλθε στο «κλαμπ EGOT»

03/02/26 1:50 μμ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κέρδισε το πρώτο βραβείο Grammy και εισήλθε στο «κλαμπ EGOT»

Συνελήφθη 54χρονη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να κάψει σταθμευμένο όχημα

03/02/26 1:49 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 54χρονη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να κάψει σταθμευμένο όχημα

Δ. Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης σε Κοζάνη και Γρεβενά

03/02/26 1:22 μμ

Δ. Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης σε Κοζάνη και Γρεβενά

Φυλακές Νιγρίτας: Προσπάθησαν να «περάσουν» ναρκωτικά μέσα σε ρούχα

03/02/26 1:12 μμ

Φυλακές Νιγρίτας: Προσπάθησαν να «περάσουν» ναρκωτικά μέσα σε ρούχα

Ελεύθεροι οι 4 συλληφθέντες μετά από πορεία στο κέντρο της πόλης

03/02/26 1:48 μμ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 4 συλληφθέντες μετά από πορεία στο κέντρο της πόλης