Πρόγραμμα «μπόνους» με συλλογή πόντων που θα εξαργυρώνονται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, ανάλογο με αυτό που εφαρμόζουν τράπεζες και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις ετοιμάζει η ΔΕΗ για τους καλούς πελάτες της. Η ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Πρόγραμμα «μπόνους» με συλλογή πόντων που θα εξαργυρώνονται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, ανάλογο με αυτό που εφαρμόζουν τράπεζες και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις ετοιμάζει η ΔΕΗ για τους καλούς πελάτες της.

Η πρωτοβουλία αυτή περιγράφεται στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ για την περίοδο 2021-2023 που παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης στους επενδυτές με στόχο σε πρώτη φάση την αποτροπή της διαρροής των καλών πελατών στον ανταγωνισμό και, στη συνέχεια, την ανάκτηση ενός ποσοστού των λεγόμενων «golden customers» χωρίς να επηρεάζεται η πρόβλεψη πως το συνολικό μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ θα μειωθεί σε 54 % από 64 % το Σεπτέμβριο του 2020.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα πιστότητας για τους καλούς πελάτες, οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι θα απευθύνεται σε πελάτες χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές και με κατανάλωση πάνω από 2.000 κιλοβατώρες το χρόνο.

Στο πελατολόγιο αυτό θα γίνονται στοχευμένες προσφορές και θα παρέχεται το πρόγραμμα πιστότητας με συλλογή πόντων που θα «μεταφράζονται» σε εκπτώσεις για αγορές προϊόντων σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Advertisement
MEGA

Φωτοβολταϊκά και αντλίες θερμότητας

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο ίδιο επιχειρησιακό σχέδιο της επιχείρησης επισημαίνεται πως η ΔΕΗ θα παρέχει φωτοβολταϊκά και αντλίες θερμότητας στους καταναλωτές στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της εμπορικής της πολιτικής. Τα φωτοβολταϊκά και οι αντλίες θερμότητας εντάσσονται στη λογική της παροχής ενεργειακών υπηρεσιών σύμφωνα με την οποία μία επιχείρηση, εν προκειμένω η ΔΕΗ, συμμετέχει στην επένδυση (ή αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κόστος) και αποπληρώνεται εισπράττοντας ένα μέρος της ωφέλειας που προκύπτει για τον καταναλωτή από την εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στη στρατηγική για εξηλεκτρισμό της θέρμανσης αλλά και για εξοικονόμηση ενέργειας και μετατροπή των καταναλωτών σε καταναλωτές και παραγωγούς («prosumers»).

Οι επενδύσεις και η απολιγνιτοποίηση

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ προβλέπει επενδύσεις συνολικού ύψους 3,4 δισ. ευρώ ως το 2023, εκ των οποίων το 42 % θα κατευθυνθεί στον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής (μεταξύ άλλων για εγκατάσταση έξυπνων μετρητών και περιορισμό απωλειών όπως οι ρευματοκλοπές), το 34 % σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το 21 % σε συμβατική ενέργεια, περιλαμβανομένων των υδροηλεκτρικών.

Προβλέπεται επίσης περαιτέρω επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης καθώς το 2021 εκτός από τις μονάδες 3 και 4 της Καρδιάς θα “σβήσει” και η Μεγαλόπολη 3, η απόσυρση της οποίας προγραμματιζόταν για το τέλος του 2022. Ήδη εφέτος έκλεισαν οι μονάδες 1 και 2 του Αμύνταιου, ενώ ακολουθούν το 2022 οι μονάδες 1-4 του Αγ.Δημητρίου και το 2023 οι Αγ.Δημήτριος 5, η Μελίτη και η Μεγαλόπολη 4. Μετά το 2023 θα παραμείνει σε λειτουργία μόνο η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5 που είναι τώρα υπό κατασκευή.και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2022.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θραύση στο ανάχωμα της Κορνοφωλιάς βυθίζει στο νερό τον δήμο Σουφλίου

24/02/26 11:11 πμ

Θραύση στο ανάχωμα της Κορνοφωλιάς βυθίζει στο νερό τον δήμο Σουφλίου

Ο Τομ Χανκς θα υποδυθεί τον Αβραάμ Λίνκολν στην ταινία «Lincoln in the Bardo»

24/02/26 10:57 πμ

Ο Τομ Χανκς θα υποδυθεί τον Αβραάμ Λίνκολν στην ταινία «Lincoln in the Bardo»

Πρώτος σταθμός του 2026 για τους «Ήρωες της Digea» ο Νομός Σερρών!

24/02/26 10:27 πμ

Πρώτος σταθμός του 2026 για τους «Ήρωες της Digea» ο Νομός Σερρών!

Στ. Παπασταύρου από Ουάσιγκτον: «Η Ελλάδα στον πυρήνα της ενεργειακής συνεργασίας ΕΕ και ΗΠΑ»

24/02/26 9:34 πμ

Στ. Παπασταύρου από Ουάσιγκτον: «Η Ελλάδα στον πυρήνα της ενεργειακής συνεργασίας ΕΕ και ΗΠΑ»

Τον Ντ. Τραμπ προειδοποίησε ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τους κινδύνους ενός πολέμου με το Ιράν

24/02/26 9:25 πμ

Τον Ντ. Τραμπ προειδοποίησε ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τους κινδύνους ενός πολέμου με το Ιράν

«Κάλλιον εντάφιον, η τιμή» - Οι 17 Ηπειρώτες του τοίχου της Καισαριανής

24/02/26 9:21 πμ

«Κάλλιον εντάφιον, η τιμή» – Οι 17 Ηπειρώτες του τοίχου της Καισαριανής

Επίσκεψη ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη στην Ουάσινγκτον - Συνάντηση με το Μ. Ρούμπιο

24/02/26 9:05 πμ

Επίσκεψη ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη στην Ουάσινγκτον – Συνάντηση με το Μ. Ρούμπιο

Νάντια Κοντογεώργη: Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη σχέση με την ανάγκη να υπηρετήσω μια εικόνα

24/02/26 9:03 πμ

Νάντια Κοντογεώργη: Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη σχέση με την ανάγκη να υπηρετήσω μια εικόνα

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026

24/02/26 8:57 πμ

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026

Κηφισιά: Καταδίωξη 72χρονου μάνατζερ που δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας

24/02/26 8:51 πμ

Κηφισιά: Καταδίωξη 72χρονου μάνατζερ που δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας

Ντουλάπια Κουζίνας: Γιατί μυρίζουν άσχημα και πώς να τα καθαρίσετε σωστά

24/02/26 8:46 πμ

Ντουλάπια Κουζίνας: Γιατί μυρίζουν άσχημα και πώς να τα καθαρίσετε σωστά

ΥΠΠΟ: Δρομολογείται η αναγέννηση του Ηρωδείου- Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του  

24/02/26 8:06 πμ

ΥΠΠΟ: Δρομολογείται η αναγέννηση του Ηρωδείου – Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του