Νέα βαθμολογία 91% στο «ESG Transparency Score» Η ΔΕΗ βελτίωσε την αξιολόγησή της στο ESG Transparency Score του δείκτη ATHEX ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πετυχαίνοντας 91% θετική αξιολόγηση μετά από ... Περισσότερα

ΔΕΗ: Με βελτιωμένη επίδοση στον δείκτη ATHEX ESG του ΧΑ

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Νέα βαθμολογία 91% στο «ESG Transparency Score»

Η ΔΕΗ βελτίωσε την αξιολόγησή της στο ESG Transparency Score του δείκτη ATHEX ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πετυχαίνοντας 91% θετική αξιολόγηση μετά από εκτενή ανάλυση μίας σειράς κριτηρίων για τους πυλώνες Περιβάλλον – Κοινωνία – Εταιρική Διακυβέρνηση. Με τη βαθμολογία αυτή, η ΔΕΗ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς, σύμφωνα με τη μεθοδολογία «ESG Transparency Methodology» της οποίας οι δείκτες μέτρησης βασίζονται στον «Οδηγό Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών 2024».

Συνολικά, στο ESG Transparency Score αξιολογούνται 52 δείκτες με 86 επιμέρους μετρήσεις, ενώ στη συνολική βαθμολογία κάθε κλάδου λαμβάνονται υπόψη τουλάχιστον 55 μετρήσεις. Βάσει της μεθοδολογίας, δίνεται αυξημένη στάθμιση στην ύπαρξη εξωτερικής διασφάλισης των πληροφοριών που δημοσιεύει μία εταιρεία, καθώς και στην ύπαρξη εντός εταιρείας συστημάτων και ελέγχων για την επίβλεψη των δεικτών ESG και της Πολιτικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, που εφαρμόζει. Τα παραπάνω θεωρούνται πολύ σημαντικά κατά τη βαθμολόγηση, καθώς καταδεικνύουν ότι οι εταιρείες διαθέτουν έναν ευρύτερο μηχανισμό και διαδικασίες για τη διαχείριση ζητημάτων ESG και για την ενίσχυση της αξιοπιστίας των δεδομένων. 

Θετικά αξιολογείται επίσης η δημοσίευση έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης από τις εταιρείες, καθώς κρίνεται ως ισχυρή ένδειξη για τη σημαντικότητα που αυτές προσδίδουν σε ζητήματα ESG, καθώς και στην ενημέρωση και την αμφίδρομη επικοινωνία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η αξιολόγηση της ΔΕΗ με 91% στο ESG Transparency Score του ΧΑ επιβεβαιώνει τη σημασία που αποδίδει ο Όμιλος σε ζητήματα ESG

Advertisement
Family Kitchen

Πράσινες επενδύσεις με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής

Η ΔΕΗ είναι η κορυφαία εταιρεία ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις της τελευταίας πενταετίας, ο Όμιλος ΔΕΗ μετασχηματίζεται συνεχώς, με όραμα να αποτελεί μία οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη, σύγχρονη εταιρεία. Ταυτόχρονα, χτίζει στέρεες βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαμορφώνοντας το ενεργειακό και ψηφιακό μέλλον στην ευρύτερη περιοχή, πάντα με ευθύνη ως πολύτιμος κοινωνικός εταίρος στις αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Μέχρι και το 2027, ο Όμιλος ΔΕΗ θα επενδύσει πάνω από €10 δισ., κυρίως σε πράσινες μορφές ενέργειας, εκσυγχρονισμό δικτύων και τεχνολογική καινοτομία. Με στόχο η εγκατεστημένη ισχύς από ΑΠΕ να ανέλθει σε 11,8 GW το 2027, ο Όμιλος ΔΕΗ θα αναπτύξει 6,3 GW ΑΠΕ στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο ενεργειακός σχεδιασμός έχει ταυτόχρονα στο επίκεντρο την πλήρη απολιγνιτοποίηση το 2026 και τη σημαντική μείωση της παραγωγής από μονάδες πετρελαίου, με τον  Όμιλο να στοχεύει στη μείωση κατά 80% των άμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μεταξύ 2019 και 2027. 

Στόχος του Ομίλου ΔΕΗ είναι η δημιουργία διαμοιραζόμενης αξίας για την οικονομία και η βελτίωση του θετικού αποτυπώματος στην κοινωνία, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη – πελάτες, μέτοχοι, ανθρώπινο δυναμικό, προμηθευτές κ.α. – καθώς και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας παράλληλα στην επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

24/08/25 12:53 μμ

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

24/08/25 12:47 μμ

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:39 μμ

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:27 μμ

Οι παλιές ονομασίες των χωριών του νομού Σερρών – Ονόματα

24/08/25 11:43 πμ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η τελευταία ανάρτησή της στο Instagram έξι μήνες πριν φύγει από τη ζωή

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

24/08/25 11:30 πμ

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

24/08/25 11:19 πμ

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

24/08/25 11:15 πμ

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 38χρονος την ώρα που έκλεβε μεταλλικά υποστυλώματα και οικοδομικά υλικά από εργοτάξιο οικοδομής

24/08/25 11:10 πμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 38χρονος την ώρα που έκλεβε μεταλλικά υποστυλώματα και οικοδομικά υλικά από εργοτάξιο οικοδομής

Κυρ. Μητσοτάκης: Αρχή μας είναι τα πλεονάσματα να επιστρέφονται στους πολίτες

24/08/25 10:50 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Αρχή μας είναι τα πλεονάσματα να επιστρέφονται στους πολίτες

Μουριές Κιλκίς: Τα «Χίλια Δέντρα» είναι έτοιμα να δώσουν χιλιάδες ανάσες ζωής στους επισκέπτες

24/08/25 10:45 πμ

Μουριές Κιλκίς: Τα «Χίλια Δέντρα» είναι έτοιμα να δώσουν χιλιάδες ανάσες ζωής στους επισκέπτες

Τι είναι η ναρκοληψία: Τα συμπτώματα και η θεραπεία

24/08/25 10:34 πμ

Τι είναι η ναρκοληψία: Τα συμπτώματα και η θεραπεία