Κλειδωμένα στο «σπίτι του τρόμου» βρέθηκαν από την ισπανική αστυνομία δίδυμα 8 ετών και ένα ακόμη παιδί 10 ετών ενώ συνελήφθησαν 53χρονος Γερμανός και η 48χρονη Αμερικανίδα σύζυγός του, για ... Περισσότερα

«Δεν είχαν βγει ούτε στον κήπο από την εποχή της πανδημίας» – Τρία παιδιά διέσωσε η ισπανική αστυνομία από «το σπίτι του τρόμου»

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Κλειδωμένα στο «σπίτι του τρόμου» βρέθηκαν από την ισπανική αστυνομία δίδυμα 8 ετών και ένα ακόμη παιδί 10 ετών ενώ συνελήφθησαν 53χρονος Γερμανός και η 48χρονη Αμερικανίδα σύζυγός του, για ενδοοικογενειακή βία με συστηματική ψυχολογική κακοποίηση και εγκατάλειψη ανηλίκων.

Τα τρία παιδιά στη γειτονιά του Οβιέδο της Ισπανίας ήταν σε συνθήκες εγκλεισμού για τουλάχιστον τρία χρόνια, από την εποχή της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης El Comercio, El Mundo και της ισπανικής εφημερίδας ABC.

Γείτονες κατήγγειλαν στις 14 Απριλίου ότι τα παιδιά που διαμένουν στο σπίτι δεν πηγαίνουν σχολείο. «Η οικογένεια δεν είχε βγει ούτε στον κήπο από τον Δεκέμβριο του 2021, εκτός από τον πατέρα που έφερνε προμήθειες» σύμφωνα με μαρτυρίες.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι αντίκρυσαν «το απόλυτο χάος» και ως πρώτη εικόνα περιγράφουν τους γονείς να τοποθετούν μάσκες στα παιδιά με την μητέρα να προειδοποιεί ότι τα παιδιά της ήταν «πολύ άρρωστα».

Σκουπίδια, φάρμακα, μάσκες μέχρι και περιττώματα και τα παιδιά «όχι υποσιτισμένα αλλά εμφανώς παραμελημένα και βρώμικα», είναι η περιγραφή που έκανε εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλώντας για «σπίτι του τρόμου» που νοικιάστηκε τον Οκτώβριο του 2021 από τους συλληφθέντες.

Η αστυνομία ανακάλυψε επίσης ότι τα παιδιά κοιμόντουσαν σε κούνιες και στα δωμάτιά τους βρέθηκαν παραμορφωμένα τέρατα και κούκλες, σύμφωνα με την El Mundo.

«Είδαν ένα σαλιγκάρι και πανικοβλήθηκαν»

«Τα παιδιά ήταν σε άθλια κατάσταση. Ήταν απολύτως εξωφρενικό», δήλωσε αστυνομικός στην El Mundo. «Εντελώς αποκομμένα από την πραγματικότητα, βγάλαμε τα παιδιά από το σπίτι, στον κήπο, είδαν ένα σαλιγκάρι και πανικοβλήθηκαν», περιγράφει αστυνομικός.

Τα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για ιατρική αξιολόγηση και στη συνέχεια τέθηκαν υπό την επιμέλεια του Υπουργείου Πρόνοιας, το οποίο τα τοποθέτησε σε κέντρο ανηλίκων, σύμφωνα με την El Comcercio. Οι γονείς τους κρατούνταν προφυλακισμένοι χωρίς εγγύηση, από την Τετάρτη 30 Απριλίου, σύμφωνα με το ABC.

«Όλοι έχουμε επηρεαστεί από το σύνδρομο Covid και από ό,τι έχει φέρει η πανδημία, και μπορούμε να κάνουμε εικασίες για το τι οδήγησε μια οικογένεια να ζει κλειδωμένη για τόσο καιρό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

12/09/25 6:53 μμ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

Φωτιά τώρα στα Οινόφυτα – Καίει χαμηλή βλάστηση

12/09/25 6:46 μμ

Φωτιά τώρα στα Οινόφυτα – Καίει χαμηλή βλάστηση

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Ζοάο Μάριο! (p)

12/09/25 6:45 μμ

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Ζοάο Μάριο! (p)

Χατζηβασιλείου: Γιατί το ΠΑΣΟΚ παραμένει εγκλωβισμένο στην αντιπολιτευτική του μιζέρια;

12/09/25 6:41 μμ

Χατζηβασιλείου: Γιατί το ΠΑΣΟΚ παραμένει εγκλωβισμένο στην αντιπολιτευτική του μιζέρια;

Ράμπες πρόσβασης και χώροι υγιεινής ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Σερρών

12/09/25 6:36 μμ

Ράμπες και χώροι υγιεινής ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Σερρών

ΚΚΕ: «Να μην αποφυλακιστεί ο ναζιστής εγκληματίας Μιχαλολιάκος!»

12/09/25 6:43 μμ

ΚΚΕ: «Να μην αποφυλακιστεί ο ναζιστής εγκληματίας Μιχαλολιάκος!»

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως έως τις 19 Σεπτεμβρίου

12/09/25 6:27 μμ

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως έως τις 19 Σεπτεμβρίου

Α.Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να έχει τρίτη ευκαιρία

12/09/25 6:25 μμ

Α.Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να έχει τρίτη ευκαιρία

Μάγδα Φύσσα: Η οργισμένη αντίδραση της μητέρας του Παύλου για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

12/09/25 6:24 μμ

Μάγδα Φύσσα: Η οργισμένη αντίδραση της μητέρας του Παύλου για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Κοπανάκια κοτόπουλου με μέλι, μουστάρδα και κέτσαπ

12/09/25 6:21 μμ

Κοπανάκια κοτόπουλου με μέλι, μουστάρδα και κέτσαπ

Ιλαρά: Παιδί πέθανε από επιπλοκές πολλά χρόνια μετά την αρχική λοίμωξη

12/09/25 6:19 μμ

Ιλαρά: Παιδί πέθανε από επιπλοκές πολλά χρόνια μετά την αρχική λοίμωξη

Γιατί το σαλόνι σας δεν δείχνει ολοκληρωμένο – Και πώς να το διορθώσετε

12/09/25 6:20 μμ

Γιατί το σαλόνι σας δεν δείχνει ολοκληρωμένο, πώς να το διορθώσετε