30.9 C
Serres

ΔΕΥΑΣ – Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού ακαθάρτων στο δρόμο Σερρών-Χρυσοπηγής

Date:

Ακόμη ένα έργο της ΔΕΥΑΣ μπαίνει σε φάση υλοποίησης με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του αγωγού ακαθάρτων στο δρόμο Σερρών-Χρυσοπηγής μήκους 7.500 μέτρων.

Συνέντευξη τύπου παρουσία του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρου Χαλκιόπουλου και του Αντιπροέδρου Γερμανού Καμελίδη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου, προκειμένου να κοινοποιηθεί η ένα ακόμη έργο της ΔΕΥΑΣ που μπαίνει σε φάση υλοποίησης με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του αγωγού ακαθάρτων στο δρόμο Σερρών-Χρυσοπηγής (Β΄ φάση)μήκους 7.500 μέτρων.

Ο αγωγός προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ χρηματοδοτείται κατά 100% από πόρους που θα προέλθουν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί στο ήδη κατασκευασμένο τμήμα των 3.916,63 μέτρων και δίνει μία ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα συγκέντρωσης και μεταφοράς των οικιακών λυμάτων των κατοικιών κατά μήκος της οδού Σερρών – Χρυσοπηγής αλλά και των κατασκηνώσεων που λειτουργούν στην περιοχή.

Παράλληλα, δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις, για τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό της Χρυσοπηγής, ενώ το έργο συμβάλλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Σερραίων δημοτών.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, κατά την υπογραφή της σύμβασης ανέφερε:
«Όπως έχω ξαναπεί το 2023 θα είναι για τον Δήμο Σερρών χρονιά υλοποίησης έργων, για τα οποία εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις-ρεκόρ με τη συστηματική δουλειά και προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, όπως είχαμε δεσμευτεί στους Σερραίους Δημότες.
Μεταξύ των έργων αυτών περιλαμβάνονται σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, που καλύπτουν ακόμα και τις μελλοντικές ανάγκες του Δήμου μας και αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες προς τους Δημότες στην πόλη και τα χωριά.
Το επόμενο χρονικό διάστημα ακολουθούν οι συμβάσεις και ξεκινούν τα έργα
1) αντικατάστασης των μεταφορικών αγωγών και εξωτερικών υδραγωγείων Ξηροτόπου και Ελαιώνα καθώς και της κατασκευής νέας δεξαμενής νερού στον Ελαιώνα,
2)κατασκευής του νέου τμήματος του αγωγού στον Λευκώνα και
3) της ενιαίας διαχείριση των εξωτερικών υδραγωγείων Καλών Δένδρων Χριστός.

Υπενθυμίζω, εξάλλου, ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 16,41 εκατ. ευρώ που αφορά την αντικατάσταση όλων των παλιών υδρομέτρων στο σύνολο του Δήμου Σερρών με νέα ηλεκτρονικά και «έξυπνα» που θα διαθέτουν τη δυνατότητα μέτρησης από απόσταση.
Συνολικά μέσα σε τρία χρόνια η Δημοτική μας Αρχή εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις που φθάνουν τα 52 εκατ.ευρώ(51,662 εκατ.), ενώ παράλληλα, αναμένουμε εντάξεις έργων ύψους 92,44 εκατ.

Στη ΔΕΥΑΣ γίνεται ένα σπουδαίο έργο την τελευταία τριετία με εντάξεις έργων ύψους άνω των 30 εκατ. ευρώ, ενώ υποβλήθηκαν προτάσεις για έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 103εκατ.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος επεσήμανε:
«Έχουμε την χαρά να υπογράφουμε σήμερα αυτό το έργο που θα συνδέσει όλη την περιοχή με τον βιολογικό καθαρισμό. Επετεύχθη έκπτωση 42% και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης είναι 18 μήνες.
Στο επόμενο διάστημα θα υπογράψουμε άλλες 3 συμβάσεις για έργα τόσο στην πόλη όσο και στην περιφέρεια, ενώ βρισκόμαστε κοντά και στην ολοκλήρωση των εργασιών στον οικισμό Σιγής και για την εγκατάσταση του δικτύου ύδρευσης.
Τα έργα που εξασφαλίζουμε, εκτός της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, σημαίνουν και χρήματα για τους τοπικούς προμηθευτές και θέσεις εργασίας. Η ΔΕΥΑΣ εξασφάλισε πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ και με την μόχλευση τα χρήματα αυτά πολλαπλασιάζονται και λειτουργούν υπέρ της ανάπτυξης του τόπου μας» κατέληξε ο κ.Χαλκιόπουλος.

ΣέρρεςΔΕΥΑΣ – Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού ακαθάρτων στο δρόμο Σερρών-Χρυσοπηγής

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

SEREXRO 2024 – Ποιοι καλλιτέχνες θα ανέβουν στη Μουσική Σκηνή

Κωστής Μαραβέγιας , Νίκος Ζωϊδάκης και Χρήστος Δάντης περιλαμβάνονται...

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στην Π.Ε. Σερρών

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα επισκέφθηκε...

“Μαλλιά κουβάρια” στον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών- video

Διαμάχη έχει ξεσπάσει στον εμπορικό κόσμο με το θερινό...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα