Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ενίσχυση με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, οι οποίοι θα στηρίξουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Έτοιμη η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Σερρών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: "Παράπονα διευθυντών για ελλιπή συνεργασία"

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Έτοιμη είναι η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Σερρών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο Διευθυντής, Δημήτρης Σωτηριάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί στα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα Ειδικά Σχολεία είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους μαθητές.

Advertisement
 

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ενίσχυση με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, οι οποίοι θα στηρίξουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Σήμερα, το 45% των σχολείων διαθέτει τμήματα ένταξης, ενώ για τον σκοπό αυτό έχουν προσληφθεί 62 αναπληρωτές.

Ωστόσο, στον τομέα της Γενικής Παιδείας παραμένουν κενά, καθώς στη πρώτη φάση προσλήψεων ήρθαν λιγότεροι αναπληρωτές απ’ ό,τι αναμενόταν. Οι οριστικές λύσεις αναμένονται με τα αποτελέσματα της Β΄ φάσης.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων εκφράζουν έντονα παράπονα για τη συνεργασία τους με τους δήμους, μετά την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας και την κατάργηση των σχολικών επιτροπών.

Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στον Δήμο Σερρών, όπου –όπως τονίζουν– δεν υπάρχει η απαιτούμενη συνεργασία.
Την ίδια στιγμή, οι Διευθυντές βρίσκονται σε αναμονή για να ενημερωθούν σχετικά με τις εργασίες συντήρησης που έγιναν το καλοκαίρι.

Λιγότεροι φέτος οι μαθητές

Τη φετινή χρονιά το κατώφλι  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα διαβούν 1181 μαθητές , 58 λιγότεροι σε σχέση με την περσυνή χρονιά που ήταν 1234. Έντονο προβληματισμό σε επίπεδο νομού προκαλεί η μείωση του μαθητικού δυναμικού . Τα τμήματα διαρκώς μειώνονται σύμφωνα με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας. Σε ό,τι αφορά τις κτηριακές εγκαταστάσεις των γυμνασίων και λυκείων σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πλην του 3ου Γυμνασίου Σερρών.

Το σχολικό δίκτυο υποστήριξης  των μαθητών είναι ενισχυμένο επίσης με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς .Ευχάριστα είναι τα νέα για το  Μουσικό Σχολείο καθώς  έχουν έρθει 10 αναπληρωτές και διορίστηκαν 3 μόνιμοι. Δηλαδή είναι σχεδόν υπερπλήρης  αν αναλογιστεί κανείς τα κενά των προηγούμενων ετών. Συνολικά 1245 εκπαιδευτικοί και 60 αναπληρωτές της πρώτης φάσης αναμένουν τον ήχο του πρώτου κουδουνιού της χρονιάς. 

Advertisement

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΛΗΝΤΣΑΡΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΑΙΑΟΣΕ: Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί όχι απλώς υποδομές μετακίνησης αλλά ζωντανά κύτταρα της πόλης - Τα σχέδια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

23/10/25 9:42 πμ

ΓΑΙΑΟΣΕ: Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί όχι απλώς υποδομές μετακίνησης αλλά ζωντανά κύτταρα της πόλης – Τα σχέδια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ζάχαρη: Η περιορισμένη πρόσληψη στη βρεφική ηλικία προστατεύει την καρδιά στην ενήλικη ζωή

23/10/25 9:37 πμ

Ζάχαρη: Η περιορισμένη πρόσληψη στη βρεφική ηλικία προστατεύει την καρδιά στην ενήλικη ζωή

Ο Γεωργιάδης διαψεύδει την αστυνομία για τον θάνατο της 16χρονης στο Γκάζι: «Το νοσοκομείο είχε ενημερώσει»

23/10/25 9:32 πμ

Ο Γεωργιάδης διαψεύδει την αστυνομία για τον θάνατο της 16χρονης στο Γκάζι: «Το νοσοκομείο είχε ενημερώσει»

Γκάζι: Θρίλερ με τον θάνατο της 16χρονης που διασκέδαζε σε κλαμπ – Ο χαμένος χρόνος και οι τοξικολογικές που θα φωτίσουν την υπόθεση

23/10/25 8:54 πμ

Γκάζι: Θρίλερ με τον θάνατο της 16χρονης που διασκέδαζε σε κλαμπ – Ο χαμένος χρόνος και οι τοξικολογικές που θα φωτίσουν την υπόθεση

Σέρρες: Θύμα της ευλογιάς κτηνοτρόφος από τον Δραβήσκο - Θα θανατωθούν 550 πρόβατα, τι καταγγέλλει

23/10/25 8:43 πμ

Σέρρες: Θύμα της ευλογιάς κτηνοτρόφος στον Δραβήσκο – Θα θανατωθούν 550 πρόβατα, τι καταγγέλλει

Δημοσία δαπάνη το Σάββατο η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου

23/10/25 8:41 πμ

Δημοσία δαπάνη το Σάββατο η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου

Ο Ντ. Τραμπ «ακύρωσε» τη συνάντηση με τον Β. Πούτιν - Νέες κυρώσεις ΗΠΑ και ΕΕ στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες

23/10/25 8:37 πμ

Ο Ντ. Τραμπ «ακύρωσε» τη συνάντηση με τον Β. Πούτιν – Νέες κυρώσεις ΗΠΑ και ΕΕ στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες

Η Meta καταργεί 600 θέσεις εργασίας στο τμήμα της για την Τεχνητή Νοημοσύνη

23/10/25 8:29 πμ

Η Meta καταργεί 600 θέσεις εργασίας στο τμήμα της για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο σωστός τρόπος να τοποθετήσετε τα χειμερινά σας ρούχα στην ντουλάπα

22/10/25 11:19 μμ

Ο σωστός τρόπος να τοποθετήσετε τα χειμερινά ρούχα στην ντουλάπα

Στις Σέρρες την Δευτέρα 27/10 ο Σωκράτης Φάμελλος - Το πρόγραμμα της περιοδείας του

22/10/25 11:27 μμ

Στις Σέρρες ο Σωκράτης Φάμελλος την Δευτέρα 27/10- Το πρόγραμμα της περιοδείας του

Μπαίνει η λαδόκολλα στο air fryer; Τι πρέπει να προσέξουμε

22/10/25 11:16 μμ

Μπαίνει η λαδόκολλα στο air fryer; Τι πρέπει να προσέξουμε

Πώς να φτιάξετε πράσινο σαπούνι με καλέντουλα και χαμομήλι

22/10/25 11:13 μμ

Πώς να φτιάξετε πράσινο σαπούνι με καλέντουλα και χαμομήλι

Σχολιάστε

τρία × 2 =