Η διασπορά του ιού στο Άγιον Όρος έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει σημάνει συναγερμό τόσο στη διοίκηση της Αθωνικής Πολιτείας όσο και στις υγειονομικές αρχές. Χτες το πρωί τα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η διασπορά του ιού στο Άγιον Όρος έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει σημάνει συναγερμό τόσο στη διοίκηση της Αθωνικής Πολιτείας όσο και στις υγειονομικές αρχές.

Χτες το πρωί τα κρούσματα κορονοϊού ήταν περίπου 20, για να φτάσουν το βράδυ τα 31 και σήμερα το πρωί λίγο πάνω από τα 40. Το γεγονός έχει προβληματίσει, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε απαγόρευση εισόδου στην Αθωνική Πολιτεία με εξαιρέσεις όμως που απ΄ ότι φαίνεται έκαναν τη ζημιά, σύμφωνα με το makthes.gr

Τώρα οι αρχές διερευνούν όλα τα σενάρια για το τι μπορεί να προκάλεσε τη διασπορά του ιού, με ένα από αυτά να έχει κινηματογραφικές διαστάσεις… Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο κάποιοι Αγιορείτες μοναχοί να κόλλησαν τον ιό σε κηδεία στην Αθήνα, όπου πήγαν για να μεταφέρουν μια σπάνια εικόνα της Παναγίας 800 ετών, για την οποία η εκλιπούσα είχε κάνει τάμα μετά το θάνατό της να πάει στη Σκήτης της Αγίας Άννας στο Άγιον Όρος! 


Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου, όταν έφυγε από τη ζωή μια ηλικιωμένη γυναίκα βαθειάς πίστης που πέρασε τη ζωή της καθαρίζοντας σπίτια και καθημερινά φρόντιζε να ζυμώνει πρόσφορα για την εκκλησία, σύμφωνα με όσα αναφέρει και το Aegeanews.gr. Μάλιστα για αυτή την προσφορά της ήταν γνωστή σε όλους τους εκκλησιαστικούς κύκλους με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να την έχει τιμήσει. Όσοι την γνώριζαν περιγράφουν έναν άνθρωπο με δυνατή πίστη, που τηρούσε αυστηρά τη νηστεία και είχε βαθιά αγάπη για τον Χριστό, την Παναγία και την εκκλησία γενικότερα.


Ακόμα και το σπίτι της στην Αγία Παρασκευή ξεχώριζε για την ταπεινότητά του ανάμεσα στις κατοικίες της περιοχής και έμοιαζε με κελί μοναχής. Μόνα της στολίδια οι εικόνες των Αγίων και της Παναγίας που κοσμούσαν τους τοίχους του σπιτιού. Ανάμεσά τους κι ένα μεγάλης αξίας κειμήλιο, 800 ετών, η εικόνα της Παναγίας της Οικονόμισσας! Ένα οικογενειακό κειμήλιο περίπου 800 ετών, που κληρονόμησε από τους προγόνους της, προερχόμενο από τα βάθη της Ανατολής, τα Μύλασα της Μικρής Ασίας, όπως ανέφερε στο Aegeanews.gr ένας από τους αναγνώστες του!

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr από το Άγιον Όρος, η μεγάλη αγάπη της για την Παναγία ήταν που την ώθησε να κάνει τάμα, πως μετά το θάνατό της η εικόνα θα πήγαινε στην Σκήτη της Αγίας Άννας στην Αθωνική Πολιτεία.

Advertisement
MEGA


Ο θάνατός στις 7 Μαρτίου σκόρπισε θλίψη στους εκκλησιαστικούς κύκλους. Στην κηδεία της, παρά τις απαγορεύσεις, ήταν πάνω από 500 άτομα, λαϊκοί και ιερείς, από διάφορες περιοχές της χώρας. Ανάμεσά τους και τρεις αγιορείτες μοναχοί που πήγαν για να μεταφέρουν την εικόνα στο μοναστήρι και να εκπληρώσουν το τάμα της.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το makthes.gr, από το Περιβόλι της Παναγίας, μετά την επιστροφή τους από την Αθήνα, όπου έγινε η κηδεία της, άρχισαν να εκδηλώνονται σποραδικά και τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού σ΄αυτό το νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας. Μέρα με τη μέρα η κατάσταση χειροτέρευε κι έγινε ακόμα πιο πιεστική μετά την απόφαση κάποιων ηγουμένων να πουν όχι στον εμβολιασμό μοναχών τους.

Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε στις μέρες αγωνίας που βιώνει ολόκληρη η Αθωνική Πολιτεία.

πηγή makthes.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χρυσά Βατόμουρα: Το «War of the Worlds» στην κορυφή των χειρότερων ταινιών της χρονιάς

15/03/26 10:21 μμ

Χρυσά Βατόμουρα: Το «War of the Worlds» στην κορυφή των χειρότερων ταινιών της χρονιάς

Η ΑΕΚ άφησε βαθμούς στο Περιστέρι

15/03/26 10:04 μμ

Η ΑΕΚ άφησε βαθμούς στο Περιστέρι

«Σπάμε τη σιωπή και μιλάμε για την ψυχική υγεία» – Κατάμεστο το Ξενία Βόλου στην εκδήλωση γνωριμίας του ΣΟΦΨΥ Μαγνησίας

15/03/26 9:28 μμ

«Σπάμε τη σιωπή και μιλάμε για την ψυχική υγεία» – Κατάμεστο το Ξενία Βόλου στην εκδήλωση γνωριμίας του ΣΟΦΨΥ Μαγνησίας

Που τοποθετήθηκαν οι νέες AI κάμερες της Τροχαίας;

15/03/26 9:16 μμ

Που τοποθετήθηκαν οι νέες AI κάμερες της Τροχαίας;

Περισσότεροι από 3.000 νεκροί, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σε ισραηλοαμερικανικές επιθέσεις στο Ιράν

15/03/26 9:09 μμ

Περισσότεροι από 3.000 νεκροί, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σε ισραηλοαμερικανικές επιθέσεις στο Ιράν

Δέκα συλλήψεις στα Χανιά μετά από καταγγελία ανήλικης για ομαδικό βιασμό

15/03/26 9:06 μμ

Δέκα συλλήψεις στα Χανιά μετά από καταγγελία ανήλικης για ομαδικό βιασμό

Όσα μάθαμε στο σχολείο ήταν λάθος: Επιστήμονες ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται οι ανθρώπινες τρίχες

15/03/26 9:11 μμ

Επιστήμονες ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται οι ανθρώπινες τρίχες

Χρήστος Λούλης για Ζέτα Μακρυπούλια: Τα έχουμε βρει, αν αναγνωρίζεις το λάθος σου, πρέπει να ζητάς συγγνώμη

15/03/26 9:02 μμ

Χρήστος Λούλης για Ζέτα Μακρυπούλια: Τα έχουμε βρει, αν αναγνωρίζεις το λάθος σου, πρέπει να ζητάς συγγνώμη

Καλομοίρα για Ακύλα: Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να ξέρεις τι να μην πάρεις από τα πολλά που θα ακούσεις

15/03/26 8:57 μμ

Καλομοίρα για Ακύλα: Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να ξέρεις τι να μην πάρεις από τα πολλά που θα ακούσεις

Κώστας Τσιάρας: Η ελληνική αγροδιατροφή στην πρώτη γραμμή της εξωστρέφειας - Έναρξη της FOOD EXPO 2026

15/03/26 8:55 μμ

Κώστας Τσιάρας: Η ελληνική αγροδιατροφή στην πρώτη γραμμή της εξωστρέφειας – Έναρξη της FOOD EXPO 2026

ΑΑΔΕ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Μείωση 50% για κύριες κατοικίες σε μικρούς οικισμούς

15/03/26 8:53 μμ

ΑΑΔΕ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Μείωση 50% για κύριες κατοικίες σε μικρούς οικισμούς

Θεσσαλονίκη - 28ο ΦΝΘ: Η «Λύτρωση» του Μίχαου Μάρτσακ κατέκτησε τον Χρυσό Αλέξανδρο - Απονεμήθηκαν τα βραβεία της διοργάνωσης

15/03/26 8:50 μμ

Θεσσαλονίκη – 28ο ΦΝΘ: Η «Λύτρωση» του Μίχαου Μάρτσακ κατέκτησε τον Χρυσό Αλέξανδρο – Απονεμήθηκαν τα βραβεία της διοργάνωσης