Διάβαση Πεζών για τα στρατόπεδα: Το πολύ το «Κύριε ελέησον» και ο παπάς το βαριέται

Τι προτείνει η Διάβαση Πεζών για την δεύτερη Κυριακή στον δήμο Σερρών

Δεν εκλιπαρούμε, δεν διαπραγματευόμαστε.
Απαιτούμε και διεκδικούμε την άμεση παραχώρησή τους στους Σερραίους δημότες.

 

Στρατόπεδο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ: συνολική έκταση 192.804 τ.μ.

Στρατόπεδο ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ: συνολική έκταση 124.061 τ.μ.

Στρατόπεδο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ: συνολική έκταση 265.000 τ.μ.

 

 

 

 

 

 

Χιλιάδες μέτρα ελεύθερων και στεγασμένων χώρων αποτελούν τη μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον αυτής της πόλης, που ασφυκτιά στο μπετόν, αναζητώντας εναγωνίως ανάσες πρασίνου.

Κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής αρτιότητας, που «μαρτυρούν» ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας μας, αφημένα ολοσχερώς στο έλεος του χρόνου και της αδιαφορίας των διοικούντων, θα μπορούσαν (με την ενεργό συμμετοχή αρμόδιων φορέων της πόλης μας) να αποκατασταθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν με γνώμονα τις διοικητικές, κοινωνικές και πολιτισμικές ανάγκες της πόλης (η περίπτωση του μουσείου Ξενάκη είναι ενδεικτική των πραγματικών δυνατοτήτων).

Για αυτήν ακριβώς την τεράστια περιουσία ερίζουν χρόνια ατελείωτα, μέσα από ένα κωμικοτραγικό γαϊτανάκι μεταφοράς ευθυνών και δικαιωμάτων, στο οποίο υπεισήλθε (με τον πλέον ανενδοίαστο τρόπο) και η σημερινή κυβέρνηση, ο Δήμος Σερρών, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Οικονομικών.

Εμείς λέμε για μία ακόμη φορά: Ως εδώ και μη παρέκει. Το μέλλον αυτής της πόλης ανήκει σ’ όσους το διεκδικούν. Η παραχώρηση των στρατοπέδων στους Σερραίους δημότες συνιστά αναφαίρετο και μη διαπραγματεύσιμο δικαίωμα.
Καλούνται σήμερα, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, να δηλώσουν ευθαρσώς όχι τις γενικόλογες και αόριστες προθέσεις τους, αλλά την ξεκάθαρη βούλησή τους να διασφαλίσουν τη συναίνεση των πολιτών και να συγκρουστούν με όποια αλλότρια συμφέροντα εναντιώνονται στις προοπτική παραχώρησης του συνόλου της έκτασης που καταλαμβάνουν τα στρατόπεδα.
Η «διάβαση πεζών» ήταν η πρώτη δημοτική κίνηση που ανέδειξε, υποστήριξε, πρόβαλε και υπεραμύνθηκε αυτής της προοπτικής, με κυρίαρχο σύνθημα: «Τα στρατόπεδα είναι δικά μας». Εκπόνησε σχεδιασμούς, έβγαλε και διακίνησε ενημερωτικά φυλλάδια, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό , κατέφυγε στην εφορεία νεωτέρων μνημείων (τα περισσότερα κτίρια έχουν ήδη κριθεί διατηρητέα), προκάλεσε και συγκάλεσε ανοιχτές διαβουλεύσεις πολιτών, συμμετείχε ενεργά σε πανελλαδικές κινήσεις, συγκατάνευσε σε μεμονωμένες πρωτοβουλίες και εναντιώθηκε εξ’ αρχής σε λογικές εκδουλεύσεων και ανοίκειων υπαναχωρήσεων.

Ζητούμε, λοιπόν, την ευθεία τοποθέτηση και τη δημόσια δήλωση του συνόλου των υποψηφίων για το θέμα των στρατοπέδων και τη ζητούμε ΤΩΡΑ. Το μέλλον δεν περιμένει.

 

Γραφείο Τύπου
«διάβαση πεζών

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version